2024.04.27, Szombat

Becsöngettek a megújult madarasi iskolában is

baja.hu

2016.09.01. 11:21

Több mint 100 millió forintból újult meg a Madarasi Petőfi Sándor Általános Iskola épülete: az intézmény ünnepélyes átadását a tanévnyitó keretében tartották meg augusztus 31-én délután.

Hirdetés

Egészen korszerű berendezésekkel büszkélkedhet mostantól a madarasi iskola. Többek között olyan hőszivattyús fűtésrendszerrel, amelyhez az intézmény udvarán 18 talajszondát helyeztek el 100 méter mélyen – ismertette a beruházás részleteit Juhász Istvánpolgármester.

 

A madarasi önkormányzat sikeres pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv Környezet és Energia Operatív Program támogatási rendszerébe. A 125 millió forintos projekt 85 százalékát nyerték meg, de a fennmaradó részt is elő tudták teremteni, így igazán nagyszabású munkálatokat végeztek:

- megvalósult az épületek külső falainak utólagos hőszigetelése 10 cm vastag hőszigetelő lapokkal,

- a padlásfödémek utólagos hőszigetelése,

- a régi, elavult fa nyílászárókat korszerű műanyag nyílászárókra cserélték,

- megújult az épületek teljes gépészeti rendszere: új hőleadókat szereltek be termosztatikus szelepekkel, a helyiségenkénti szabályozhatóság érdekében. A konyha épületére a használati melegvíz előállítás segítésére napkollektoros rendszert telepítettek, és napelemes rendszert is kiépítettek. Kiépült a talajszondás hőszivattyús fűtésrendszer.

Tették mindezt úgy, hogy közben az intézményben folyamatosan zajlott a tanítás, ezért a polgármester külön köszönetet mondott a kivitelezőknek a gyors és szakszerű munkáért. Az igazgató ígérete szerint a tornaterem felújítását is befejezik még az ősz folyamán.

 

 

Az új tanévet már a megújult, megszépült iskolában kezdhette a húsz első osztályos kisdiák, akik a nagy nap alkalmából emléklapot és apró ajándékot is kaptak. 

Galéria

BajaoktatásfelújításMadaras