2024.04.16, Kedd

Megújult Sükösdön az Egészségügyi Központ

baja.hu

2016.07.08. 07:19

Sükösdön pályázati pénzből újult meg az Egészségügyi Központ.

Hirdetés

Belügyminisztériumi pályázati pénzből valósulhatott meg a 80-as évek elején épült, mára korszerűtlenné vált sükösdi Egészségügyi Központ felújítása. 

Tamás Márta, a község polgármestere a tegnapi ünnepélyes átadón elmondta: a 28 millió forintos támogatást önkormányzati tulajdonban lévő épületek energetikai és infrastrukturális fejlesztésére írták ki. Nagyon időszerű volt már az épület nyílászáróinak a cseréje, energiamegtakarítás szempontjából pedig hasznos a külső szigetelés. 

Zsigó Róbert élelmiszerlánc-felügyeletért felelős államtitkár, a térség országyűlési képviselője szintén részt vett az átadó ünnepségen.

- Mindig öröm látni, ha egy településen megvalósul egy régóta dédelgetett terv. Hosszú idő után sikerült felújítani az egészségügyi központot, amely így méltó körülmények között tudja fogadni a betegeket, és megfelelő munkakörülményeket biztosít az itt dolgozóknak. Hiszen nem elég a korszerű épület és műszerpark: szükség van az orvosok, nővérek áldozatos, segítőkész munkájára - mondta köszöntőjében a képviselő.

Az intézményben felújították az elavult fűtés- és villamoshálózatot, az internethálózatot, folyamatban van a várótermi székek cseréje, a védőnői iroda bútorzatának felújítása, illetve olyan szemléltető eszközök beszerzése, amelyeket iskolások, óvodások is használhatnak majd.

Sükösd lakossága 3782 főt számlál, ez a létszám két háziorvosi és egy gyermekorvosi körzetet jelent, az intézményben továbbá fogászati ellátás és nőgyógyászati magánrendelés is működik.  

(forrás: baja.hu/Sándor Boglárka)

 

Bajaegészségügysükösdrendelőzsigó róbert