2022.09.29, Csütörtök

Baja is ott van az utazás kiállításon: népszerűsíti a vizek és ízek fővárosát

2016.03.05. 07:24

 Schäfer Andrea ügyvezető igazgató és munkatársai népszerűsítik a vizek és ízek fővárosát

Hirdetés

A bajai Tourinform Iroda a hagyományoknak megfelelően idén is jelen van a Budapesti Vásárközpontban. Schäfer Andrea ügyvezető igazgató és munkatársai népszerűsítik a vizek és ízek fővárosát, vele a Csodálatos Baja programsorozatot. Érdeklődők is bőven akadnak a bajai standnál.

Varga Mihály nemzetgazdasági miniszter a 39. Utazás 2016 nemzetközi idegenforgalmi szakkiállítás megnyitóján elmondta: a magyar turizmus világszinten az élen jár, teljesítménye nemzetközileg is kimagasló. Minden fontos mutatója javult tavaly, a turizmus dinamikus fejlődése egyre nagyobb mértékben járul hozzá a magyar gazdaság növekedéséhez. A turizmus állami intézményrendszere átalakulhat, de erről döntés még nincs. Jelenleg a szakmáé a lehetőség, hogy elmondja a véleményét.

A Magyar Turizmus Zrt. alaptevékenysége az ország, a vidéki turizmus népszerűsítése. A sikeres együttműködést megköszönve a miniszter közölte: az ágazatépítés érdekében, ahogy eddig is, a jövőben is számíthatnak a kormány és a gazdasági tárca támogatására.

A magyar turizmus tavalyi növekedési üteme nemzetközi összehasonlításban is kimagasló, ez a vállalkozások, a szakmai szervezetek, a kormány, és a főváros példaértékű együttműködésének köszönhető. Az ENSZ Turisztikai Világszervezetének adatai szerint Magyarországon 2015 első háromnegyed évében 19,1 százalékkal nőtt a nemzetközi turistaérkezések száma, ami az európai átlagnak három és félszerese, és a világátlag több mint négyszerese.

Az ágazat tavaly rekordévet zárt, a belföldi turizmus is kiemelkedő évet tudhat maga mögött. A szálláshelyeken a vendégszám meghaladta a 10 milliót, a vendégéjszakák száma a 25 milliót, az összes bevétel pedig a 360 milliárd forintot.

A kormány az ágazat növekedéséhez támogatásokkal járul hozzá, az előző uniós fejlesztési ciklusban turisztikai fejlesztésekre 300 milliárd forint jutott. A most megnyílt időszak pályázatai sorozatban nyílnak meg, az eddig megjelentetett pályázatok keretösszege megközelíti majd a 150 milliárd forintot. 

forrás: baja.hu

Galéria

BajaKözéletMagyar Turizmus ZrtUtazás KiállításTourinform