2024.05.25, Szombat

Idén egy bajai cég kapta a Fogyasztóbarát Vállalkozás címet

2016.03.08. 14:20

Ma adták át a Fogyasztóbarát Vállalkozás Tanúsítványt az idei nyertesnek Kecskeméten. A győztes ezúttal a megyénkből, Bajáról került ki.

Hirdetés

Ma nem csak Nőnapot vagy Zoltán névnapot ünnepelhetünk, hanem a Fogyasztók Világnapját is. Ez utóbbi alkalomból ma adták át a Fogyasztóbarát Vállalkozás Tanúsítványt az idei nyertesnek Kecskeméten. A győztes ezúttal a megyénkből, Bajáról került ki.

A Fogyasztóvédelmi Hatóság pályázatára azon vállalkozások jelentkezhetnek az egész országból, akik úgy érzik, hogy tevékenységük során a maradéktalan jogszabályi megfelelésen túl többletjogosultságot biztosítanak a fogyasztók számára – nyilatkozta lapunknak Récsányi Ilona, a Fogyasztóvédelmi Osztály vezetője.

Bács-Kiskunban eddig három vállalkozás, két bajai és egy kecskeméti kaphatta meg a Fogyasztóbarát Vállalkozás Tanúsítványt – tette hozzá.

Idén egy bajai családi vállalkozás, a vevőit valóban partnerként kezelő Trend for me ruházati üzlet kapta meg a kitüntető címet, melyre két évig lesz jogosult.

Kérdésünkre, hogy mi az a plusz, amivel ők kitűnhetnek a többi, a jogszabályokat maradéktalanul betartó vállalkozás közül, Müller Zoltán, a Trend for me ügyvezető igazgatója válaszolt:

Mi egy esetleges reklamáció esetén nem küldjük a vevőnket a fogyasztóvédelmi hatósághoz, nem kérünk hatósági igazolást a hibáról, hanem automatikusan cseréljük vagy javítjuk a terméket. Vevőinket magyar termékek vásárlására ösztönözzük, ruháinkat Győrben és Budapesten varrják. Ingyenesen méretre igazítunk, az új árukról hírlevelet küldünk vásárlóinknak, időnként divatbemutatókat szervezünk, vevőink elégedettségét kérdőívvel mérjük és még a Bajai Fiatalok Színházát is támogatjuk. Büszkék vagyunk rá, hogy a 2012-es nyitás óta nem írt be senki panaszt a Vásárlók Könyvébe – sorolta az ügyvezető.

A díjat Dr. Borics Attila, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal Műszaki Engedélyezési és Fogyasztóvédelmi Főosztály vezetője adta át.

A tanúsítvány átadása mellett egy másik fontos esemény is történt: Dr. Zombor Attila, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal főigazgatója és Dr. Horváth Zsuzsanna, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara mellett szervezett Békéltető Testület elnöke a további munka megkönnyítése céljából együttműködési megállapodást írtak alá.

Galéria

BajaBajakormányhivatalfogyasztóvédelemfogyasztóbarát vállalkozászombor attila