2022.06.30, Csütörtök

Szakmák Éjszakája 2016 – Próbáld ki, ismerd meg, csináld meg!

2016.04.11. 12:05

Április 15-én, pénteken, este 18 órától nem csak színes és szórakoztató programokat, hanem lehetséges életutakat kínálnak a fiataloknak Bács megyében több városban is.

A különféle éjszakák szervezése divatos lett rendezvényszervező körökben: van már múzeumok-, kutatók-, állatkertek éjszakája, és persze itt a Szakmák Éjszakája. Április 15-én, pénteken, este 18 órától nem csak színes és szórakoztató programokat, hanem lehetséges életutakat kínálnak a fiataloknak Bács megyében több városban is.

A diákok most egy este alatt végigjárhatják a szakképző iskolákat, megismerhetik a velük együttműködő cégek világát, menő szakemberekkel találkozhatnak és melyik megnézhetik, melyik foglalkozás valójában mit takar. Így könnyebb eldönteni, mi az a pálya, ami igazán közel áll hozzájuk és eltudják képzelni benne az életüket.

A Szakmák Éjszakája megadja a felfedezés örömét, megmutatja azoknak az embereknek a munkáját, akik nélkül nem lenne működőképes a világunk. De nem csak megismerhetik, hanem sok esetben ki is próbálhatják magukat a fiatalok az adott szakmában. Hegesztőtől programozóig, fodrásztól menedzserig bármik lehetnek.

Kecskeméten, Baján, Kalocsán, Kiskunhalason is színvonalas programokkal várja a tanulókat a Szakmák Éjszakája április 15-én, 18 órától kezdődően.

Kecskeméti helyszínek:

Gáspár András Szakközépiskola és Szakiskola, Kandó Kálmán Szakközépiskola és Szakiskola, ÁFEOSZ, Széchenyi István Idegenforgalmi, Vendéglátóipari Szakközépiskola és Szakiskola, Szent-Györgyi Albert Szakközépiskola és Szakiskola, Kada Elek Közgazdasági Szakközépiskola

A kecskeméti programok ITT böngészhetőek.

Bajai helyszínek:

Bányai Júlia Vendéglátóipari Szakközépiskola (programja ITT), Jelky András Szakközépiskola és Szakiskola (programja ITT), Tűrr István Gazdasági Szakközépiskola (programja ITT)

Kiskunhalasi helyszínek és programok ITT böngészhetőek

Kalocsai programok a Dózsa György Szakközépsiskola és Szakiskolában ITT böngészhetőek

Galéria

Bajaszakmák éjszakája 2016