2020.04.07, Kedd

Bács-Kiskun Megyei Kórház

Magyarországon egyedülálló térdműtétet végeztek Kecskeméten

2018.07.22

Kecskemét

Egy 56 éves, kecskeméti hölgynek helyeztek be csütörtökön térdprotézist a megyei kórházban. Azonban nem akármilyet, az országban egyedülálló eszközt használtak az orvosok, amely olyannyira kuriózum, hogy Európában csak 4 országban dolgoznak ezzel az új anyagból készült protézissel.

Humánerőforrás fejlesztés a Bács-Kiskun Megyei Kórházban

2018.06.19

Megye

A Bács-Kiskun Megyei Kórház A Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Oktató Kórháza – az Európai Szociális Alapból 148,74 millió forint vissza nem térítendő európai uniós támogatást nyert el.

A Bács-Kiskun Megyei Kórház két osztálya is „Családbarát Kórházi Osztály 2018” kitüntető címet kapott

2018.04.27

Kecskemét

A Három Királyfi, Három Királylány Mozgalom és a magyarországi kórházakat tömörítő Magyar Kórházszövetség az év elején hirdetett pályázatot kórházi osztályok számára. A beadott pályázatok elbírálása és értékelése után 16 kórházi osztályt díjaztak.

Ingyenes csecsemő-újraélesztő tanfolyam lesz a Megyei Kórházban

2018.02.22

Kecskemét

Kampány a bölcsőhalál ellen! 2018. március. 19. Kecskeméten ingyenes csecsemő-újraélesztő tanfolyam lesz szülőknek a Megyei Kórházban.

Robot doktorok „gyógyítanak” a Kecskeméti Kórház gyermekosztályán

2018.01.11

Kecskemét

Január 10-én a kecskeméti megyei kórház gyermek osztályának játszó szobájába Dr.Code és társai, azaz igazi robotok érkeztek, hogy vidámabbá tegyék a gyerekek lábadozását.

A táborfalvi tűzoltók ismét ajándékokkal lepték meg a Bács-Kiskun Megyei Kórház kis betegeit

2017.12.09

Kecskemét

Immár 9. alkalommal látogattak el a kecskeméti kórház gyermekosztályára és okoztak örömteli perceket ajándékaikkal a táborfalvi tűzoltók.

Játszóteret kapott a Bács Megyei Kórház

2017.11.10

Kecskemét

A Mercedes-Benz Kft. jóvoltából az A épület melletti betegkertben kapott helyet a csúszdás - hintás játszótér.

Újjászületik a Bács-Kiskun Megyei Kórház informatikai rendszere

2017.09.04

Megye

Teljeskörűvé válik a telephelyek integrációja az informatikai rendszer egységesítésével; ezáltal az új rendszer új távlatokat nyit a telemedicinában és szoros együttműködést biztosít a betegellátás minden szereplőjével.

Mesét szerető diákokat várnak a Bács megyei kórházak

2017.07.06

Megye

A segíteni vágyó mesedoktorokat most új időpontokkal várják a Bajai Szent Rókus Kórház Csecsemő- és Gyermekosztályán, a Bács-Kiskun Megyei Kórház Gyermekosztályán és a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Gyermekosztályán is.

SZÍN-TÉR PROJEKT – A test gyógyulása a lélek nyugalmával kezdődik

2020.01.29

Kecskemét

Elkezdődött a Bács-Kiskun Megyei Oktatókórház előcsarnokának átalakítása, mely során az impozáns tér változatos, színes és hasznos funkciókkal bővül.

Újabb játékokkal gazdagodott a Bács-Kiskun Megyei Kórház játszószobája

2018.12.30

Megye

A gyermekek nagy örömmel bontották ki a csomagokat és azonnal ki is próbálták a benne rejlő játékokat.

Mesekönyveket kaptak a kecskeméti kórház kis betegei

2018.11.29

Kecskemét

A kecskeméti Ráday Múzeum munkatársai a Megyei Kórház Gyermekosztályán jártak, hogy a korábbi Népmese Napja rendezvényükön a résztvevők felajánlásaként összegyűlt 77 mesekönyvet átadják.

Kórházi karácsony a Kecskemét City Balettel

2016.12.12

Kecskemét

December 22-én különleges élményben lehet része a Bács-Kiskun Megyei Kórház betegeinek és az ott dolgozó orvosoknak, nővéreknek. A Kecskemét City Balett táncosai második alkalommal vállalkoztak arra, hogy karácsonyi hangulatot varázsoljanak a megye legnagyobb egészségügyi intézményének falai közé.

Ismét Erdélyben szűrtek a kecskeméti orvosok

2016.05.19

Megye

A múlt héten immáron 10. alkalommal végeztek szűrővizsgálatot a Bács-Kiskun Megyei Kórház orvosai Erdélyben, Székelyvarságon.

A színjátszó találkozón a zsűri különdíját nyerték el a Bács-Kiskun Megyei Kórház Pszichiátriai Osztály Nappali Kórházának tagjai

2018.06.29

Kecskemét

A napokban rendezték meg a Pszichiátriai Betegek XI. Országos Színjátszó és Művészeti Találkozóját Nagykanizsán, a Medgyaszai Házban.

Megduplázódhat a kecskeméti Kórház parkolóhelyeinek száma

2018.05.16

Kecskemét

A közgyűlés által kiemelt fejlesztési területté nyilvánított helyszínen megvalósuló beruházásnak része, a közlekedés és a zöldfelület-fejlesztés is.

Új játszósarok lett kialakítva a kecskeméti sürgősségi baleseti ambulancián

2018.03.27

Kecskemét

A Csengődi Napköziotthonos Óvoda nagycsoportosai látogattak el a Bács-Kiskun Megyei Kórház sürgősségi baleseti ambulanciájára, ahol megnézték a karácsonyi ünnepségen gyűlt adományok összegéből kialakított gyermeksarkot, melyet persze azonnal, lelkesen birtokba is vettek.

Lélegeztetőgép vásárlását támogatja a Korábban Érkeztem Alapítvány Kecskeméten

2018.01.19

Kecskemét

Kétmillió forinttal támogatja a Hírös Koraszülöttekért Közhasznú Alapítványt egy lélegeztetőgép megvásárlásában a Korábban Érkeztem Alapítvány - jelentették be pénteken a Bács-Kiskun Megyei Kórházban.

A kórházigazgató is köszöntötte az újév első kecskeméti babáját

2018.01.05

Kecskemét

Karácsonyra várták, de végül újévi ajándékként érkezett Tóth-Illés Arnold. A kisfiú 2018 első kecskeméti gyermekeként látta meg a napvilágot éjfél után 6 perccel, 3700 grammal és 52 centiméterrel. Kedden oklevéllel és ajándékcsomaggal köszöntötte dr. Svébis Mihály, a Bács-Kiskun Megyei Kórház igazgatója.

75 férőhelyes parkoló nyílt a Bács megyei kórház területén

2017.11.14

Kecskemét

Az új parkolóban az első 60 perc díjtalan, majd minden megkezdett óra 200,- Ft-ba kerül.

Kecskeméten segít a Kormányablak-busz e-személyit készíteni

2017.10.02

Kecskemét

Házhoz állt a Kormányablak busza, hogy a Megyei Kórház udvarán a mai napon 9-17 óráig elkészíthessék az egészségügyi dolgozók e-személyi igazolványukat.

Új informatikai rendszert vezet be a kiskunfélegyházi kórház

2017.08.31

Kiskunfélegyháza

A Bács-Kiskun Megyei Kórház értesíti a betegeket és hozzátartozókat, hogy 2017. szeptember 8-án, péntektől új informatikai rendszert vezet be a Kiskunfélegyházi Tagkórházban.

Javulni fog a betegbiztonság és a betegellátás a Kórházban

2017.01.24

Megye

Összesen 366 millió forintot nyert el a Bács-Kiskun Megyei Kórház az Emberi Erőforrások Minisztériumának pályázatán, amelyet az intézmények betegbiztonságának és -ellátásának javítására, valamint gazdaságosságuk növelésére írtak ki.

Nemcsak jól gyógyítanak, a bőrt is kiválóan rúgják

2019.10.17

Megye

Huszonkét kórházi csapat mérte össze futball tudását a Szekszárdon megrendezett országos Balassa Kórházkupán. A dobogó második fokára a Bács-Kiskun Megyei Kórház “Szent Szerda” csapata állhatott.

Egymillió forintos műszeradományt kapott a Bács-Kiskun Megyei Kórház

2018.12.04

Kecskemét

A „K&H gyógyvarázs: gyermekem varázslatos gyógyulásának története” pályázaton hat kórházi osztálynak  - összesen hatmillió forint értékben -  nyertek műszertámogatást gyermekük gyógyulástörténeteivel a szülők.

Egészséges újszülöttet hagytak a kecskeméti megyei kórház inkubátorában

2018.11.08

Közélet

A 3400 grammos, 53 centiméter hosszú kisfiú a kórházban a Gábor keresztnevet kapta.

Nyertes pályázattal utazik dr. Maráz Róbert egy amerikai kongresszusra

2016.11.09

Kecskemét

A Bács-Kiskun Megyei Kórház sebész és klinikai onkológus főorvosa Magyarországról egyedüliként utazik San Antonio-ba, egy emlőrák gyógykezeléséről tanácskozó kongresszusra. Az utazását a Nancy G. Brinker Nagyköveti Ösztöndíj segíti.

Az irányítás, a kontroll és a vagyongazdálkodás terén kell javítani a Megyei Kórházban

2016.04.26

Megye