2019.11.13, Szerda

Bács-Kiskun megye

Nyári vagyonvédelmi strand kampány Bács-Kiskun megyében

2018.08.03

Megye

A Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság a strandokon is vagyonvédelmi tanácsokkal látja el a fürdőzőket azért, hogy a nyár a biztonságos pihenésről szólhasson.

Bács-Kiskun megyében adják fel a legtöbb álláshirdetést

2018.07.24

Megye

A második negyedévben több mint 40 000 új állást hirdettek meg a cégek, ez 17 százalékos növekedést jelent az előző év azonos időszakához képest. Regionálisan Bács-Kiskun megyében adták fel a legtöbb hirdetést, számuk egy év alatt 24 százalékkal nőtt.

Megkezdte felkészülését a Nemzeti Ifjúsági Kórus Kecskeméten

2018.07.19

Kecskemét

Megkezdte felkészülését a Nemzeti Ifjúsági Kórus Kecskeméten, amit a jövő héten egy öt koncertből álló fellépéssorozat követ.

Újabb támogatást nyert el Bács-Kiskun megye 77 települése

2018.07.17

Megye

A meglévő és új közösségek fejlesztése, a helyi identitás erősítése térségünkben is kiemelt feladat, hiszen a társas kapcsolatok fenntartása, a barátságok megőrzése, a közösséghez tartozás élménye nem csak egyéni, de össztársadalmi szinten is számos pozitív lehetőséget rejt magában. Bács-Kiskun megye 77 települése most erre a célra, a helyi közösségek megerősítésére nyert el több mint 870 millió forint támogatást a TOP keretében.

Kecskemét lesz a világ tájfutásának fővárosa

2018.06.29

Kecskemét

Öt földrész 38 országának 330 versenyzőjét várják a Junior Tájékozódási Futó Világbajnokságra, amelyet július 8-a és 14-e között rendez a Magyar Tájékozódási Futó Szövetség, Kecskemét Megyei Jogú Város Önkormányzata, a Szegedi Vasutas Sport Egyesület, a Kecskeméti Zöld Sportok Egyesülete és a Kiskunsági Nemzeti Park. Az esemény fővédnöke Szemereyné Pataki Klaudia, Kecskemét város polgármestere.

Kiemelt szerephez jut Félegyháza a Magyar Honvédség fejlesztésében

2018.06.28

Kiskunfélegyháza

Soha nem látott öszeget szán jövő évi költségvetésben a hazánk védelmére önállóan is képes honvédség létrehozására a kormány. E folyamat szerves része az a Kiskunfélegyházán felépített gyár, amely a jövő évtől teljes kapacitásban megkezdi a kézifegyergyártást, immár hazai alapokra helyezve a magyar katonák egyéni fegyverzeti ellátását. Ezt a hétvégén jelentette be Benkő Tibor honvédelmi miniszter.

A harmadik Gyémánt-díjat érdemelte ki Baja

2018.06.28

Baja

A Baja Marketing Kft. munkáját méltatta Fercsák Róbert polgármester a június 18-i sajtótájékoztatón. A cég ugyanis idén zsinórban harmadik alkalommal kapott Gyémánt-díjat szakmai zsűritől, ezúttal a Bácskai Hurka-és Kolbászfesztivál rendezvény.

A júniusi viharok közel kétmilliárd forint kárt okoztak

2018.06.19

Megye

Súlyos gondokat okoztak még a villámcsapások, valamint a jégverés is. A jelenlegi adatok szerint a legtöbb kár Budapestet, Pest, Bács-Kiskun, Baranya, illetve Vas megyét érte.

Tömeges üzemzavart okozott a vihar

2018.06.13

Megye

A Nemzeti Közművek munkatársai az éjszakai vihar okozta károk helyreállításán dolgoznak

Elkezdődött a cseresznyeszezon

2018.05.22

Gazdaság

Bács-Kiskun megyében 340 hektáron termesztenek cseresznyét.

Speedmarathon eredmények Bács-Kiskun megyében

2018.05.16

Megye

Közel 25 ezer jármű sebességét ellenőrizték 24 óra alatt a Bács-Kiskun megyei rendőrök.

Egy időre felejtsük el a fatüzelésű bográcsolást

2018.05.08

Megye

Tűzgyújtási tilalom lépett életbe Bács-Kiskun megyében, az erdőben túrázók viszont az erdőtörvény alapján fokozott óvatossággal használhatnak gázégőfejet és zárt tűzterű sütő-, főző-, melegítőeszközt.

Elkezdődik a központi szúnyogirtás

2018.04.23

Megye

Az idén a tavalyinál másfél hónappal korábban, már hétfőn kezdődik az országos szúnyoggyérítési program.

Még két hétig pályázhatnak a helyi közösségek falfelületeik megújítására

2018.04.16

Megye

Iskolák, óvodák, kórházak, önkormányzatok és aktív közösségek is jelentkezhetnek a Let's Colour Településszépítő Egyesület pályázatára, melynek keretében 800 négyzetméter kültéri vagy beltéri falfelület kifestésére elegendő festéket lehet megnyerni. A pályázatokat április 29-ig az egyesület weboldalán nyújthatják be.

Bács-Kiskunban is elindulnak a teljes körű útfelújítási munkák

2018.04.11

Megye

A Magyar Közút Nonprofit Zrt. beruházásában két országos útfelújítási program részeként idén mintegy 1200 kilométernyi út teljes körű felújítása indulhat el. A felújítási munkák első körében eddig mintegy 140 szakaszra vonatkozóan adott az elmúlt napokban munkaterületet a társaság a kivitelezőknek, a projektek év végéig ütemezetten, folyamatosan haladnak majd.

Tűzgyújtási tilalom Bács-Kiskun megyében

2018.07.27

Aktuális

A Bács-Kiskun megye területén lévő erdőkre és fásításokra, valamint ezek határaitól számított kétszáz méteren belüli területre, 2018. július 27-től általános tűzgyújtási tilalom van érvényben.

Százmillió forinttal támogatja a Bács-Kiskun Önkormányzat ösztöndíjprogramja a fiatalok továbbtanulását

2018.07.22

Megye

A Bács-Kiskun Önkormányzat ösztöndíjprogramja jóvoltából sok fiatal kap lehetőséget, hogy továbbtanuljon és gyökeret eresszen szülőföldjén. Az önkormányzat kiemelt célja, hogy a megyei fiatalokat anyagi támogatással, ösztöndíjjal segítse abban, hogy elkezdhessék és sikeresen be is fejezhessék, tanulmányaikat.

Receptre fel! Bács-Kiskun - Fedezzük fel újra nagyanyáink konyháját

2018.07.18

Megye

Az egészséges ételek, konyhai praktikák nagy ismerői a tapasztalt konyhatündérek, a nagymamák. A szinte misztériumnak számító, elleshetetlen titkok őrzői elbűvölő ételeket varázsoltak az asztalra sokszor szinte a semmiből. Ezt a tudást, praktikát szeretnénk átmenteni a jelennek és a jövő generációinak, hogy még sok-sok éven át ne csak az emlékeinkben éljenek tovább ezek a csodálatos, felejthetetlen ízek.

Idén lesz Bács-Kiskun megyei győztes Az Év Fürdője szavazáson?

2018.07.13

Megye

Idén nyáron már negyedik alkalommal választja meg az ország a kedvenc fürdőit. Az Év Fürdője szavazásban közel 200 hazai fürdő három kategóriában verseng a voksokért.

Története negyedik legnagyobb támogatását nyerte el Félegyháza

2018.06.29

Kiskunfélegyháza

1,4 milliárd forint Európai Uniós forrást nyert el Kiskunfélegyháza ipari park fejlesztésre. A város eddigi történetének negyedik legnagyobb támogatását Csányi József polgármester sajtótájékoztatón jelentette be június 25-én, hétfőn.

VR szemüveggel és okosórával jutalmazták Kecskemét és Szolnok környékének legjobb matekosait

2018.06.28

Kecskemét

A MATEGYE (Matematikában Tehetséges Gyermekekért Alapítvány) és a Neumann János Egyetem közös szervezésű három érdekes előadásán vehettek részt a Zrínyi Ilona matematika verseny Kecskemét és Szolnok környéki legeredményesebb kisdiákjai. Közülük aki mindhárom alkalmon megjelent, VR szemüveget és okosórát kapott, ezzel is buzdítva őket matematikai tehetségük további kibontakoztatására.

A XIV. Magyar Táncfesztiválon vendégszerepelt a Kecskemét City Balett

2018.06.27

Kecskemét

Bár papírforma szerint vége van a színházi évadnak, Barta Dóra rendező – koreográfus, és a Kecskemét City Balett táncművészei mégsem pihenhettek túl sokat, hiszen számukra az elmúlt hét egy fontos felkészülési időszak volt tréninggel és próbával egyaránt.

A legtöbb helyen már helyreállították az áramszolgáltatást

2018.06.14

Megye

Az áramszolgáltatás helyreállításán dolgoznak Nemzeti Közművek szakemberei és alvállalkozóik 2018. június 13-án Kecskemét-Borbás külterületén, ahol az éjszakai vihar fákat döntött a kis- és középfeszültségű távvezetékekre.

Bács-Kiskun megyében a legtöbben a japánoknak drukkolnak majd a foci vb-n

2018.06.01

Megye

A magyarok több, mint 80%-a eltérő gyakorisággal, de követi a különböző sporteseményeket, a legnépszerűbb sportág a futball.

Mintegy 100 kilométer útszakasz újul meg még idén Bács-Kiskun megyében

2018.05.16

Megye

Mintegy 100 kilométer hosszan 40 útszakasz újul meg még idén Bács-Kiskun megyében több mint 10 milliárd forint hazai és európai uniós forrásból - közölte a Magyar Közút Nonprofit Zrt. megyei igazgatója sajtótájékoztatón szerdán Kecskeméten. 

24 órás országos sebességellenőrzést tartanak a rendőrök

2018.05.11

Megye

Az Európai Közlekedésrendészeti Szervek Hálózata, a TISPOL kezdeményezéséhez csatlakozva 2018. május 14-én 6 órától 2018. május 15-én 6 óráig 24 órás sebességellenőrzést hajt végre a rendőrség.

Kecskemétre érkezik a 17. Drogmentes Magyarországért Maraton

2018.04.27

Megye

Idén árilis 27-én futnak Dunaújváros és Kecskemét között. Így az útvonalukkal érintik Dunavecse, Szalkszentmárton, Szabadszállás településeket is.

Rovarroham a szántókon

2018.04.22

Országos Hírek

A búza a víznyomásos foltokban kipusztult, de országos léptékben kicsi a kár. Az állományok erősek, szépek, jó termést ígérnek. A repce sokkal heterogénebb állapotban van, és rovarok rohamozzák. Aki tavasszal nem regulátorozott, most rosszabbul áll. A tavaszi vetési munkák meglehetősen szétcsúsztak.

Biztonságos fészkek várták a hazatérő gólyákat

2018.04.12

Megye

Bács-Kiskun megyében idén is több helyen kellett kicserélni a villanyoszlopon lévő gólyafészek-magasító állványokat vagy újat tenni a veszélyes, vezetékre rakott fészkek alá. A fészkek lakói azóta már megérkeztek, és el is foglalták új, biztonságos otthonaikat.

A könyvtárak is teret adnak az adóbevallás véglegesítéséhez

2018.04.11

Megye

A Nemzeti Adó- és Vámhivatal által elkészített szja-bevallási tervezet megtekintésében, javításában, módosításában, illetve a 17SZJA bevallás kitöltésében is segítenek a NAV szakemberei Bács-Kiskun megye négy könyvtárában.