2023.03.20, Hétfő

Bács-Kiskun megye

Vadvirágokkal telepítik be a Bem utcai körforgalmi csomópontot

2020.05.19

Kecskemét

A Dorcadian Kft. felajánlást tett az önkormányzat számára, miszerint vadvirágokkal telepíti be, díszíti a Bem utcai körforgalmi csomópontot. Kedden a városvezetők és a polgármesteri hivatal, valamint a Városüzemeltetési Kft. szakemberei kilátogattak a Dorcadian Kft. kertészetébe.

Csaknem kétezer idős ellátásáról gondoskodott eddig a kecskeméti önkormányzat

2020.05.18

Kecskemét

Polgárőrök és fiatal önkéntesek bevonásával eddig csaknem kétezer idős ellátásáról gondoskodott a kecskeméti önkormányzat a veszélyhelyzetben, egyebek mellett bevásárlással, gyógyszerkiváltással, csekkbefizetéssel, meleg étel kiszállításával - tájékoztatta a település polgármestere az MTI-t.

A tartós csapadékhiány visszavetheti a gabona- és repcetermést

2020.05.08

Megye

az elmúlt egy hónapban mindössze 4-44 milliméter eső esett az országban, ez 50-80 milliméterrel kedvesebb az ilyenkor megszokottnál.

Két Bács-Kiskun megyei baromfitelepen rendelt el forgalmi korlátozást a Nébih

2020.04.16

Megye

Az állatok a madárinfluenza miatt elrendelt zártan tartás ellenére az ellenőrzés időpontjában a szabadban tartózkodtak és kifutójukban nem volt madárháló felszerelve. Utóbbi azért lenne fontos, mert az védené az állományt a vadmadarakkal való közvetett vagy közvetlen érintkezéstől.

Újra megjelent Magyarországon a madárinfluenza

2020.03.30

Megye

A Bács-Kiskun megyei Csólyospálos közelében található kacsatartó gazdaságban azonosították a madárinfluenza vírusát. A gazdaságban a hétvégén megemelkedett elhullást tapasztaltak, valamint megjelentek a betegségre jellemző klinikai tünetek is. A hatóság a szükséges intézkedéseket haladéktalanul megtette.

Megalakult az Ifjú Gazdák Bács-Kiskun Megyei Gazdaköre

2020.03.10

Megye

Szabadszálláson tartotta alakuló ülését az Ifjú Gazdák Bács-Kiskun Megyei Gazdaköre 2020. március 6-án. 74 fiatal egyhangú határozatával hívták létre a szervezetet, melynek célja a generációváltásra való felkészülés, a fiatalok szakmai munkába való bevonása, a tagok naprakész információval való ellátása.

135 éve képeznek Félegyházán iparosokat

2020.03.06

Kiskunfélegyháza

Százharmincöt éve indult el az iparos képzés Kiskunfélegyházán. A város képviselői 1884-ben döntöttek az alsófokú tanonciskola létrehozásáról.

Az idei Utazás Kiállításon is megjelenik Bács-Kiskun megye

2020.02.27

Megye

60 négyzetméteren 21 kiállítóval várja a látogatókat az A pavilon 307 A standján február 27. és március elseje között.

Influenza - Járvány van Magyarországon

2020.01.30

Országos Hírek

Bács-Kiskun megyében, egy óvodában torokfájással, köhögéssel, magas lázzal, hidegrázással jelentkező légúti járvány alakult ki.

Himnuszmondó verseny, filmvetítések és kiállítások Bács-Kiskunban

2020.01.20

Megye

Himnusz- és mesemondó versennyel, filmvetítésekkel kiállításokkal, zenés irodalmi estekkel, hangversenyekkel és könyvbemutatóval ünneplik Bács-Kiskun megyében a magyar kultúra napját.

Kedden visszatérnek a Gripenek Kecskemétre

2019.12.13

Kecskemét

Kedden visszatelepülnek Kecskemétre a Magyar Honvédség Gripenjei - tájékoztatta a Honvédelmi Minisztérium (HM) az MTI-t.

Újabb felújított járdákat adtak át Kiskunfélegyházán

2019.12.12

Kiskunfélegyháza

A Szegedi úton a Kalmár Kápolna és a Halasi út közötti szakaszon, 300 méter hosszan és két méter szélességben újították fel a járdát és kerékpárutat. Ez a fejlesztés egyike volt azoknak az újabb út- és járdaszakaszoknak, amelyeket december 9-én, hétfőn adtak át az érintett körzetek képviselőinek jelenlétében.

Egyelőre nincs influenza Bács-Kiskunban

2019.12.11

Aktuális

A figyelőszolgálatban részt vevő orvosok jelentései alapján végzett becslés szerint 2019. december 2. és 8. között 341 fő fordult orvoshoz influenzaszerű tünetekkel.

Idén is felépítette mézeskalács mesevárosát Kiskunfélegyháza

2019.12.09

Kiskunfélegyháza

Félegyháza szorgos háziasszonyai minden évben felépítik a Kiskun Múzeumban a mézeskalács mesevárost.

Több mint 10 százalékkal nőtt a Bács-Kiskun megyei vállalkozások árbevétele 2018-ban

2019.12.06

Megye

Gaál József, a Bács-Kiskun Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke a kiadvány bemutatóján hangsúlyozta: "az előző év a stabilitás és a növekedés időszaka volt". Stabilan nőtt a megye gazdasága minden adat, így az árbevétel, az export, az import és a bérek tekintetében is.     

Újraindult a fogászati ellátás Kiskunfélegyházán

2020.05.19

Kiskunfélegyháza

A különbség a járványügyi helyzet előtti időkhöz képest, hogy most minden esetben telefonos időpontkérésre és egyeztetésre van szükség. Amennyiben a telefonos kikérdezés során felmerül koronavírus-fertőzés gyanúja, akkor a fogorvos – halasztható kezelés esetén – a háziorvoshoz irányítja a beteget, aki intézkedik a szűrésről.

Elkezdődött az országos szűrés Kecskeméten is

2020.05.08

Kecskemét

A megyeszékhelyen 223 főt, Bács-Kiskun megyében összesen 954 személyt vizsgálnak meg a Szegedi Tudományegyetem munkatársai. A vizsgálatra meghívott emberektől orr-garat váladékot és vért is vesznek a szakemberek.

Bács-Kiskun és Csongrád megyében már 226 állattartó telepen mutatták ki a madárinfluenzát

2020.04.30

Megye

Bács-Kiskun megyében a vírus terjedésének megakadályozása érdekében csökkenteni kellett az állománysűrűséget. Az állattartók közvetlen kára több milliárd forint.       

Tűzgyújtási tilalom van Bács-Kiskun megyében

2020.04.03

Megye

A kijárási korlátozás idején szabadterületi égetés nem végezhető.

Többfelé télies útviszonyokra figyelmeztet a közútkezelő

2020.03.23

Országos Hírek

Többfelé télies útviszonyokra figyelmeztet a Magyar Közút Nonprofit Zrt.

Térítésmentes az MRI vizsgálat a Bajai Szent Rókus Kórházban

2020.03.09

Baja

Több hónapos előkészítő munka után február 27-én elindultak a térítésmentes MRI vizsgálatok Baján.

Csökken a férfitúlsúly a cégvezetőknél Bács-Kiskun megyében is

2020.03.02

Megye

Bár még mindig a férfiak vannak többségben a hazai cégtulajdonosok és cégvezetők körében, de a tisztán hölgyekből álló vállalkozások aránya folyamatosan növekszik.

Az EKÁER-bejelentéseket ellenőrzi a NAV Bács-Kiskunban

2020.02.13

Megye

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai 2020. február 17. és 21. között a megye közútjain ellenőrzik az EKÁER-bejelentések meglétét és szabályszerűségét, ezen belül 19-én a 44-es számú főút megyei szakaszán végeznek EKÁER-ellenőrzéseket.

Tovább csökkent a magyar cégek száma tavaly

2020.01.21

Megye

A legtöbb cég, összesen 192 265 tavaly Budapesten működött, a második helyen pedig Pest megye áll 75 643-mal, ezeket Bács-Kiskun megye követte 19 007 céggel. Nógrád megye az egyike volt annak a három megyének - Szabolcs-Szatmár-Bereg és Tolna mellett -, ahol, ha csak 1 százalék alatti értékekkel is, de több cég működött 2019-ben, mint a megelőző évben.

Elkészült Bács-Kiskun első hungarikum filmje

2019.12.20

Megye

A filmkockákban a megyei értékeknek, megyei kötődésű hungarikumoknak osztottak főszerepet.

Digitális immunerősítő "injekciót" kaptak a bolyaisok

2019.12.13

Kecskemét

Kecskemétre is elért az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Erzsébet Ifjúsági Alap Digitális Immunerősítő Programja. A középiskolai roadshow keretében a Bolyai János Gimnázium diákjait vértezték fel hasznos információkkal annak érdekében, hogy ne váljanak a digitális bűnözők áldozataivá.

Országos színvonalú versenyt rendeztek Baján

2019.12.11

Baja

Országos színvonalú immár a Dr. Pósta Sándor Sportcsarnokban idén 4. alkalommal megrendezett emlékverseny, melyen kétszáznál is többen léptek pástra.

410 milliós fejlesztés valósult meg Bácsbokodon

2019.12.10

Aktuális

Megújult a Bácsbokodi Általános Iskola. A munkálatok érintették a tetőszerkezetet, a külső homlokzatot, a gépezeteket, továbbá egy új nyelvi labor és több korszerű szaktanterem kialakítását. A helyszínen december 5-én tartottak bejárást.

K&H családi vállalatok kiválósági díjat kapott két Bács-Kiskun megyei cég

2019.12.07

Megye

Már a kisebb családi vállalatoknál is jelentős a társadalmi felelősségvállalás, miközben a generációváltásban is sokat fejlődtek az elmúlt években. A hosszú távú stratégiai gondolkodásban és az innovatív megoldások alkalmazásában azonban még szükség lehet némi útmutatásra, ezért idén negyedik alkalommal nyolc cég – köztük a Bács-Kiskun megyei Abrazív Mérnök Iroda és Gépgyártó Kft. és a LADÓ-REC Hulladék-nagykereskedelmi és Szolgáltató Kft. – üzleti gyakorlata kapott K&H családi vállalatok kiválósági díjat a jó példák felkarolására és bemutatására.

Háromszintes parkolóház épül a kecskeméti kórház mellett

2019.12.04

Megye

A fejlesztés keretén belül összesen több mint 400 parkolói férőhelyet alakítanak ki.