2020.03.30, Hétfő

Bács-Kiskun megye

Zöld lámpát kapott a vasúti Borostyánút kialakítása

2017.01.20

Gazdaság

Magyarországi szakaszai a Rajka-Csorna/Sopron-Zalaszentiván útvonalon vezetnek az adriai kikötőváros felé, Komáromon és Budapesten át pedig Kelebiánál a szerb határig. 

Himnuszmondó versennyel és filmes tárlattal ünnepelnek Bács-Kiskun megyében

2017.01.19

Kultúra

Himnuszmondó és anyanyelvi vetélkedővel, előadásokkal, díjátadóval, filmes tárlattal és koncertekkel ünneplik a megyében a Magyar Kultúra Napját.

Mozgalmas volt a 2016-os év a Kiskunsági Nemzeti Parkban

2017.01.15

Megye

Jelentős lépéseket tett az utolsó néhány száz délvidéki földikutya megmentése érdekében, valamint hogy új életre keltse és madárparadicsommá változtassa a tiszaalpári Nagy-tavat. Az országban egyedülálló módon a Böddi-szék szikeseit egy virtuális térkép segítségével már a számítógép képernyője előtt ülve vagy okostelefonunkat böngészve is bejárhatjuk, de az ország Ifjú Kócsagőre is itt készült fel.

Munkához látott a megye új jegyzője

2017.01.11

Megye

2017. január 1. napján megkezdte munkáját a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzati Hivatal új jegyzője: dr. Kovács Endre Miklós.

Külterületen élőkre is figyelnek

2017.01.09

Megye

A rendőrök folyamatosan, visszatérően ellenőrzik a Bács-Kiskun megyei tanyavilágban élőket.

Óvatosan az utakon, köd Bács-Kiskun megyében

2017.01.02

Megye

Az autósoknak különösen oda kell figyeljenek a kerékpárosokra és gyalogosokra, akik észlelése a ködben nehezebb lehet! A kerékpárosoknál a lámpák, prizmák, a láthatósági mellény viselése életet menthet.   

Megfigyelési körzetet jelölt ki a megyei főállatorvos Bács-Kiskun megyében

2016.11.30

Megye

A megfigyelési körzet a Kecskemét, Ágasegyháza, Izsák, Páhi, Kiskőrös, Kecel, Imrehegy, Kiskunhalas, Zsana, valamint a megyehatár és az M5-ös autópálya Kecskemétig tartó szakasza által határolt és védőkörzetté nem nyilvánított területre terjed ki.

Szakmai fórum a megye polgármestereinek

2016.11.19

Megye

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat idei második, polgármesterek számára rendezett fórumának ezúttal a kerekegyházi Varga Tanya adott otthont. Az évzáró, évértékelő szakmai rendezvény során a Terület- és Településfejlesztési Operatív Program (TOP) minél eredményesebb lebonyolítását segítő előadások, beszámolók voltak hallhatók, fény derült arra, hogy más forrásokból milyen beruházások valósíthatók meg, valamint a vidék életben tartásának és fellendítésének követendő, jó példái is bemutatkoztak.

A NAV szerint többet kerestünk tavaly, mint az előző években

2016.11.17

Megye

Nem csupán a bevallók száma, hanem a jövedelmek is nőttek 2015-ben Bács-Kiskun megyében a személyijövedelemadó-bevallások adatai alapján. A munkaviszonyból származó egy főre eső jövedelem 2015-ben tovább emelkedett, megközelítette a 2 millió forintot.

Díjmentes NYITOK képzések indulnak Bács-Kiskun megyében

2020.02.25

Megye

2020. február 19-én sajtónyilvános együttműködési megállapodás aláírására került sor a Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat és a Szövetség az Életen Át Tartó Tanulásért szervezet között.

Police Coffee sorozat indult Bács-Kiskun megyében is

2019.05.30

Megye

Beszélgetés bűnmegelőzési témákról, kávé mellett – ezúttal Baján.

Megduplázódott az influenzás betegek száma Bács-Kiskunban

2019.01.23

Megye

A 03. héten a háziorvosok jelentése alapján a Bajai, a Kalocsai, a Kecskeméti és a Kiskunhalasi Járási Hivatal Népegészségügyi Osztályainak illetékességi területén fordultak influenzaszerű tünetekkel orvoshoz, összesen 365 fő.

Alacsony adók segítik a kis- és középvállalkozásokat

2019.01.07

Megye

Sikeres, és unió-szerte példaértékű a kisadózó vállalkozások tételes adója, a kata és a kisvállalati adó, a kiva.

Bács-Kiskun megye is hozzájárul a Paksi bővítéshez

2018.12.20

Megye

A paksi bővítés megvalósítását szolgáló, ötoldalú együttműködési megállapodást írt alá az atomerőmű két új blokkjának tervezéséért, megépítéséért és üzembe helyezéséért felelős tárca nélküli miniszter Baranya, Tolna, Somogy és Bács-Kiskun megye közgyűlési elnökeivel szerdán a Baranya megyei Siklóson.

Többfelé 33-34 fok is lehet a hétvégén

2018.07.27

Közösség

A hétvégén ismét változékonyabb lesz az időjárás, többfelé várható zápor, zivatar. Emellett viszont marad a fülledt meleg, többfelé 33-34 fokig melegszik a levegő.

Nagy volt az érdeklődés a madárinfluenzát tárgyaló osztályülésen

2017.01.20

Megye

A NAK Bács-Kiskun megyei szervezete összevont osztályülésen tekintette át a madárinfluenzával kapcsolatos megyei helyzetet.

Gazdaestéket szerveznek Bács-Kiskun megyében

2017.01.18

Megye

A NAK Bács-Kiskun megyei szervezete Gazdaesték elnevezéssel rendezvénysorozatot szervez 2017-ben.

Ne induljanak útnak az ónos esőben!

2017.01.13

Megye

Az egész megye területén csúszós utakkal kell számolnia a közlekedőknek. A közútkezelő azt kéri a közlekedőktől, ne induljanak útnak az ónos esőben. A Magyar Közút Nonprofit Zrt. tájékoztatása szerint péntek reggel Paks, Kecskemét, Cegléd és Monor területéről jelentettek ónos esőt.

Hárman a megyénkből továbbra is esélyesek az Év Agrárembere díjra

2017.01.10

Megye

A harmadik szakaszához is elérkezett „Az Év Agrárembere kitüntető díj” versenye. Bács-kiskun megyét a jelenlegi fázisban még három szakember képviseli. Szavazni egészen január 31-éig lehet.

Másodszor indul el a Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogram

2017.01.07

Megye

Január 22-én éjfélig lehet jelentkezni a második alkalommal a kormány által meghirdetett Területi Közigazgatási Ösztöndíjprogramra. A TKÖ Program keretében a felvételt nyert ösztöndíjasok szakmai gyakorlatának időtartama 12 hónap, amelyet a fővárosi vagy egy megyei kormányhivatalnál töltenek el.

Nőtt a legnagyobb Bács-Kiskun megyei vállalkozások árbevétele tavaly

2016.12.02

Megye

Bemutatták a TOP100-Bács-Kiskun megye gazdasága 2016 című kiadványt Kecskeméten. A Bács-Kiskun megyei székhelyű vállalkozások nettó árbevétele tíz és fél százalékkal nőtt 2015-ben az előző évhez képest

Okoskerítés épült a magyar-szerb határon

2016.11.22

Megye

A biztonsági határzárat kiegészítő második kerítés mintaszakasza - amelyet a büntetés-végrehajtás épített - Bácsszentgyörgy és Gara között épült meg. A megerősített műszaki határzár itt már egy gyorstelepítésű drótakadályból és két kerítésből áll. A kerítések között van egy árok, itt fut az úgynevezett manőver út is.

Klímaváltozásra adott innovatív válaszok Bács-Kiskunban

2016.11.17

Megye

A Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat 30 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyert a megyei klímastratégia elkészítésére.

Tűzgyújtási tilalom a megyében

2016.07.11

Megye

A hirtelen nappali felmelegedés és csapadékmentes, száraz időjárás miatt, a Bács-Kiskun Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság kezdeményezésére, a Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal a megye területén fekvő erdőkre és fásításokra, valamint az erdőterületek, illetve fásítások határától számított kétszáz méteren belüli területre, átmeneti időre 2016. július 8-től általános tűzgyújtási tilalmat rendelt el.

Bács-Kiskun büszke lehet a gímállományára

2019.09.17

Megye

A kunfehértóiak immár tizenegyedik alkalommal lehettek házigazdái az ezreket vonzó ünnepnapnak.

Safer Internet Day kampány Bács-Kiskun megyében

2019.02.17

Megye

Bács-Kiskun megyében is kiemelt téma az internetbiztonság.

Mérsékelt az influenza aktivitás Bács-Kiskun megyében

2019.01.18

Megye

Megyei szinten az influenzaszerű megbetegedések száma nem érte még el a járványos küszöb szintjét.

Jövőre mérséklődő drágulást várnak a lakáspiacon

2018.12.22

Megye

A megyeszékhelyek közül Debrecen, Győr, Kecskemét, Székesfehérvár és Veszprém a legdrágább a 360-380 ezer forint körüli, Salgótarján pedig a legolcsóbb a 118 ezer forintos átlagárral négyzetméterenként.

A legtöbb termőföldet Bács-Kiskun megyében értékesítették

2018.12.05

Megye

Országos szinten kevesebb termőföld cserélt gazdát tavaly, mint az előző évben, miközben az árak emelkedése - az előző évinél lényegesen kisebb ütemben - folytatódott, és a földbérleti díjak is nőttek - derül ki a Központi Statisztikai Hivatal összefoglaló kiadványából.

Csíkszentdomokoson végez szűrővizsgálatokat egy Bács-Kiskun megyei orvoscsoport

2018.06.11

Megye

A Kecskemétről érkezett szakorvosok a helyi Márton Áron Általános Iskola tornatermében alakítottak ki fülkéket EKG-, neurológiai, reumatológiai, sebészeti, belgyógyászati, radiológiai, urológiai, bőrgyógyászati, nőgyógyászati, fül-orr-gégészeti és gyerekgyógyászati vizsgálatokra. A szűrővizsgálatokon a szomszédos települések lakói is részt vehetnek.