2024.06.26, Szerda
A Duna hullámterében erdőlátogatási tilalmat vezettek be
Fotó: gemenczrt.hu

A Duna hullámterében erdőlátogatási tilalmat vezettek be

Forrás: gemenczrt.hu

2024.06.15. 08:05

A Duna áradása miatt a Gemenc Zrt. erdőlátogatási tilalmat rendel el a közvetlen életveszély elhárítása érdekében.

Hirdetés

2024. június 14. – 2024. június 30. közötti időszakban minden nap 0.00 – 24.00 óra között erdőlátogatási tilalmat rendel el a Duna hullámterében. Az erdőlátogatási tilalom időszakában a területen történő mozgáshoz a Gemenc Zrt. engedélye szükséges.

A tilalom az egyéni és csoportos vízitúrákra is vonatkozik

Az erdőlátogatási tilalmat a közvetlen életveszély elhárítása érdekében rendeli el a Gemenc Zrt., mert a Duna áradása miatt felázott az erdőtalaj és a fakidőlések kockázata jelentősen megnőtt, valamint a nyári gátak töve is felázott, ami miatt a hullámtéren belüli időszakosan ármentett területekre is betörhet a víz.
 

A korlátozás a Duna hullámterében, a térképeken pirossal jelzett határon belül, a Gemenc Zrt. vagyonkezelésében lévő, sötétzölddel színezett erdőterületekre és az erdőterületek közötti egyéb, erdőgazdálkodási tevékenységet szolgáló földterületekre vonatkozik. A megjelölt területeken belül a korlátozás időtartama alatt az erdő látogatására a kijelölt túraútvonalakon sincs lehetőség.

 

Itt bringával és gyalogosan is túrázhat

A Gemenc Zrt. pörbölyi Ökoturisztikai Központja és Keselyűs közötti, csaknem 18 km hosszú árvízvédelmi töltésen kerékpárral és gyalogosan is lehetőség van a túrázásra. Nem lehet azonban túrázni az Alföldi Kéktúra Pörböly-bajai átkelés közötti szakaszán. Ezen kívül a pörbölyi Ökoturisztikai Központ mellett található vadmegfigyelő is látogatható.

AktuálisGemenc Zrt.árvízDunaerdőlátogatási tilalom