2024.05.07, Kedd
Adaptive Hussars 23 - a kecskeméti honvédek is megkezdték a szolgálatot Sármelléken
Fotók: MTI/HM Zrínyi Nonprofit Kft./honvedelem.hu/Snoj Péter

Adaptive Hussars 23 - a kecskeméti honvédek is megkezdték a szolgálatot Sármelléken

MTI

2023.11.18. 10:00

Sikeresen áttelepült Sármellékre, a Hévíz-Balaton Repülőtérre az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár kijelölt állománya az Adaptive Hussars 2023 gyakorlat keretén belül - közölte csütörtökön a honvedelem.hu. Az ideiglenes táborban a kecskeméti honvédek is megkezdték a szolgálatot.

Hirdetés

A tájékoztatás szerint a Légi Műveleti Vezetési és Irányítási Központ által meghatározott repülőműveleti, a szárazföldi erőket támogató, valamint járőrözési, konvojkísérési és légi harc feladatokat végeznek majd.

Azt is közölték, hogy

az ideiglenes táborban a kecskeméti honvédek az MH Dánielfy Tibor 205. Légvédelmi Rakétaezred és az MH Bauer Gyula 5. Területvédelmi Ezred katonáival, valamint tizenegy honvéd tisztjelölttel együtt kezdték meg a szolgálatot.

 

Sármellék, 2023. november 14. A HM Zrínyi Nonprofit Kft./honvedelem.hu által 2023. november 14-én közreadott képen az MH vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár katonái a sármelléki Hévíz-Balaton Repülőtérre áttelepülve hajtják végre feladataikat az Adaptive Hussars 2023 többnemzeti országos hadgyakorlaton.
Fotó: MTI/HM Zrínyi Nonprofit Kft./honvedelem.hu/Snoj Péter

 

Galéria

AktuálishonvédelemMagyar Honvédség vitéz Szentgyörgyi Dezső 101. RepülődandárSzentgyörgyi Dezső 101. Repülődandár