2024.04.27, Szombat
Tragikus baleset történt az M44-es építkezését megközelítő úton
Fotók: Duna Group

Tragikus baleset történt az M44-es építkezését megközelítő úton

magyarepitok.hu

2023.08.04. 15:53

Feltételezések szerint műszaki hiba történhetett. A sofőr nem a kivitelező cég alkalmazottja volt.

Hirdetés

Tragikus baleset történt az M44-es gyorsforgalmi út építkezésének közelében 2023. augusztus 3-án. A kivitelező Duna Group közlése szerint egy teherautó érintkezett nagyfeszültségű vezetékkel a munkaterület megközelítését biztosító organizációs úton, amely egyébként a közforgalom számára is nyitott.  

A cégcsoport úgy tájékoztatta lapunkat: a teherautó, miután leürített a munkaterületen, a platóját leengedve, szabályszerűen távozott a lerakodás helyszínéről. Ezt követően a sofőr megállt az út szélén és felemelte a platót, amely beleütközött a nagyfeszültségű vezetékbe.  

 

 

A kivitelező cég nagy hangsúlyt fektet a biztonsági intézkedésekre, az építkezésen tilos felemelt platóval közlekedni, erre tábla is figyelmeztet.

A munkaterületet keresztező elektromos felsővezetékek esetén pedig a kivitelező mindenhol biztonsági magaskapukat létesített, melyek felhívják a gépkocsivezetők figyelmét, egyben megakadályozzák a nyitott platóval a vezeték érintését.

Feltételezések szerint a sofőr műszaki hibát észlelhetett, az út szélén megállva ezért emelhette fel a platóját, amely érintkezett a nagyfeszültségű vezetékkel. 

 

 

A társaság kiemeli: az M44-es útszakaszon korábban nem történt hasonló baleset és azt is hozzátették, hogy a tragikus balesetet szenvedett sofőr nem a Duna Group alkalmazottja.

Az illetékes hatóságok megkezdték a vizsgálatot az ügyben.

Aktuálism44Duna Aszfaltgyorsforgalmi út