2024.04.27, Szombat
Rendőrségi akció a közlekedési hatóságnál a közokirat-hamisítás ellen
Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal/Facebook

Rendőrségi akció a közlekedési hatóságnál a közokirat-hamisítás ellen

Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal

2022.09.02. 13:34

A nyomozó hatóság az akció keretében külföldről származó járművek okiratait vizsgálta, amelynek során három esetben közokirat-hamisítás bűntett gyanúja merült fel.

Hirdetés

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal közlekedési hatóságának kezdeményezése alapján a Kecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya 2022. augusztus 29. napján rendőri akciót hajtott végre a közlekedési hatóság kecskeméti járműműszaki vizsgálóállomásán.

A nyomozó hatóság az akció keretében külföldről származó járművek okiratait vizsgálta, amelynek során három esetben közokirat-hamisítás bűntett gyanúja merült fel. A magyarországi forgalomba helyezés engedélyezésének kezdeményezése során márkaképviseleti igazolás, külföldi műszaki vizsgálati bizonyítvány és tulajdonjogot igazoló okirat meghamisításának gyanúja alapján az érintett járművek dokumentumait a nyomozó hatóság a szükséges intézkedések megtétele céljából a helyszínen lefoglalta.

Amennyiben beigazolódik a közokirat-hamisítás gyanúja, a bűntett elkövetőjére 3 évig terjedő szabadságvesztés is kiszabható.

A Bács-Kiskun Megyei Kormányhivatal közlekedési hatósága és a Kecskeméti Rendőrkapitányság együttműködésének egyik kiemelt célja a külföldi járművek forgalomba helyezése, valamint a műszaki vizsgálatok során esetlegesen felmerülő bűncselekmények felderítése és visszaszorítása, amelyre a jövőben is fokozott figyelmet fordítanak.

AktuálisBács-Kiskun Megyei KormányhivatalKecskeméti Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztálya Kecskemét