2024.04.26, Péntek
Ismét fejlesztik az egyetemet, ahol még a tantermek is forognak
Fotók: Bernát Benjámin / magyarepitok.hu Videó: Nagy Zsuzsanna

Ismét fejlesztik az egyetemet, ahol még a tantermek is forognak

MTI

2021.02.01. 07:30

Egy gyalogos híd, egy kollégiumi épületegyüttes, valamint egy közösségi- és szabadidős tér megvalósítása is szerepel a kecskeméti egyetemi bővítésének második ütemében.

Hirdetés

Korábban már beszámoltunk arról, hogy óriástojással és mozgó előadóteremmel jött létre egy új innovatív campus, a Neumann János Egyetem új Gazdaságtudományi Kara részére Kecskeméten. Most pedig az Izsáki út felett átívelő gyalogos híd, egy adminisztrációs épület, egy kollégiumi épületegyüttes, valamint egy közösségi- és szabadidős tér megvalósítása is szerepel a campus bővítésének második ütemében - hangzott el a fejlesztést bejelentő sajtótájékoztatón.

Minda Imre László, a beruházás első ütemét megvalósító Kecskeméti Duális Oktatás Zrt. vezérigazgatója elmondta: a Neumann János Egyetemért Alapítvány kuratóriuma és felügyelőbizottsága pénteki ülésén biztosította a szükséges forrást a második ütemhez, így az ajánlati dokumentáció véglegesítése után a napokban elindul az európai uniós nyílt közbeszerzési eljárás.

 

A korábban, 2019 szeptemberében, a ZÁÉV Zrt. kivitelezésében és a Főber Zrt. műszaki ellenőrzésével elkészült oktatási épület mellett jön létre, a több mint ötezer négyzetméter hasznos területű, kétszintes adminisztrációs épület.

Itt kapnak helyet:

  • a Neumann János Egyetem központi egységei,
  • a szolgáltatóipar vállalatai,
  • a tudásközpontok,
  • valamint itt lesz a tulajdonos, fenntartó Neumann János Egyetemért Alapítvány székhelye is.

 

A fejlesztésnek hála csökkennek a dugók is

A két elemből álló kollégiumi épületegyüttesben 600 férőhelyet biztosítanak az egyetem hallgatóinak, de lesznek bérbeadható helyiségek is összesen 540 négyzetméter területen, és kialakítanak egy melegkonyhás éttermet, valamint egy közösségi teret is.

Az Izsáki út fejlesztésével és négysávossá bővítésével párhuzamosan megépülő híd pedig megoldja a GAMF műszaki és informatikai kar, valamint az új épületek közötti biztonságos átjutást, segít a forgalomszabályozásban, illetve a dugók csökkentésében.

KecskemétZÁÉV Építőipari Zrt.Aktuálisoktatási beruházásNeumann János EgyetemFőber Zrt.