2024.05.25, Szombat
Négy érmet szereztek a magyar diákok a nemzetközi kémiai diákolimpián
pixabay - illusztráció

Négy érmet szereztek a magyar diákok a nemzetközi kémiai diákolimpián

MTI

2020.07.31. 18:32

Négy érmet szereztek a magyar középiskolások a nemzetközi kémiai diákolimpián, amelyen 59 ország 231 diákja vett részt július 23. és 30. között - közölte az Eötvös Lóránd Tudományegyetem (ELTE) kommunikációs igazgatósága pénteken az MTI-vel.

Hirdetés

A közleményben azt írták, hogy Magyarországot a versenyen négy középiskolás képviselte, mindannyian kiemelkedően szerepeltek, egy ezüstérem és három borzérem született: Benkő Dávid, a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium tanulója lett ezüstérmes, Ficsór István Dávid, a kecskeméti Református Gimnázium, Fajszi Bulcsú, a Budapesti Fazekas Mihály Gimnázium és Garamvölgyi István, a kecskeméti Katona József Gimnázium tanulója pedig bronzérmes.

A koronavírus-járvány miatt idén online rendezték meg a versenyt, így elméletre szorítkozó dolgozat alapján hirdették ki a nyerteseket. A dolgozatot a diákok személyes tanári felügyelet mellett írták meg - ismertették.

Hozzátették: a verseny feltételeinek kidolgozását és a verseny előkészítését a nemzetközi intézőbizottság újraválasztott elnöke, Magyarfalvi Gábor, az ELTE Természettudományi Karának adjunktusa irányította. A magyar csapatot az ELTE TTK Kémiai Intézete az Emberi Erőforrások Minisztériuma és az Innovációs és Technológiai Minisztérium segítségével állította össze, és készítette fel a nemzeti tanulmányi versenyek legjobbjai közül válogatva - tudatták.

Emlékeztettek: a közelmúltban véget ért Mengyelejev-diákolimpián - amelyen 28 ország 130 diákja mérte össze kémiatudását - a tízfős magyar csapat hét érmet - két ezüst- és öt bronzérmet - nyert, három diák pedig dicséretet kapott.

Aktuálisnemzetközi kémiai diákolimpiakecskeméti Református GimnáziumELTE

Ajánló