2024.06.21, Péntek
Ulrich Gábor alkotása az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál versenyprogramjában
Dune - short film facebook

Ulrich Gábor alkotása az Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál versenyprogramjában

mti

2020.04.16. 15:02

Az animációs filmszakma legnevesebb eseményét áprilisban online rendezik meg.

Hirdetés

Ulrich Gábor Balázs Béla-díjas mozgókép- és képzőművész Dűne című alkotását beválogatták a 60. Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál versenyprogramjába - közölte a film kommunikációjával foglalkozó cég szerdán az MTI-vel.

Mintegy 3300 nevezett alkotás közül válogatták Ulrich Gábor Dűne című rövidfilmjét az Oscar-kvalifikáló, 60. Annecy Nemzetközi Animációs Filmfesztivál idei versenyprogramjába, a műfaji határokat feszegető filmeket tartalmazó Animáció határok nélkül szekcióba - olvasható a közleményben.
Mint írják, a Dűne egy különleges, absztrakt thriller, hullámzás képzelet és valóság között, amelyben a hangok, mint tanúk átmosódnak emlékeken és félálmokon. Ulrich Gábor alkotása a Kecskemétfilm és a Focusfox produkciójában jött létre, producerei Mikulás Ferenc és Muhi András.
Ulrich Gábor szerzői filmjeit több mint negyven ország filmfesztiváljai válogatták már be versenyprogramjukba. Munkáiból Európa több országában rendeztek képzőművészeti tárlatot, alkotásai megtalálhatók külföldi és magyarországi gyűjteményekben. Több felsőoktatási intézményben volt meghívott előadó, jelenleg a Budapesti Metropolitan Egyetemen tanít.

 

AktuálisUlrich Gáboranimációs filmDűne