2024.04.26, Péntek
Megyei eredményeket hirdettek a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen
pixabay - illusztráció

Megyei eredményeket hirdettek a Zrínyi Ilona Matematikaversenyen

kecskemet.hu

2020.03.09. 16:21

A legjobbak legjobbjait díjazták a 31. Zrínyi Ilona Matematika verseny eredményhirdetésén. A Matematikában Tehetséges Gyerekekért Alapítvány már 31. alkalommal rendezte meg a megmérettetést. Bács-Kiskun megyében 12 város 19 iskolájában zajlott a megyei forduló közel 350 középiskolás résztvevővel.

Hirdetés

31. alkalommal díjazták a matematikában tehetséges gyerekeket a Zrínyi Ilona Matematika Verseny megyei eredményhirdetésén. Az idei versenyen országos szinten több mint 56 ezer diák vett részt, közülük 14 ezren határon túli városokból. A péntek délutáni díjátadón a 45 legeredményesebb versenyzőt díjazták a Neumann János Egyetem GAMF Karának Bolyai János előadótermében.

A Zrínyi matematika versenyt 2–12. osztályosoknak szervezik meg. A legtöbben egyéniben lettek a legjobbak, de volt, aki társaival ért el kiváló eredményt.

– Minden megyében a legjobbakat hívjuk meg a megyei eredményhirdetésre, és közülük is a legjobbakat a Kecskeméten megrendezendő országos döntőre. Utóbbira majdnem 700 gyermek jön az országból és határainkon túlról – mondta el Nagy Tibor, a Matematikában Tehetséges Gyerekekért Alapítvány képviselője.

A diákokat és felkészítő tanáraikat dr. Fülöp Tamás, a Neumann János Egyetem rektora a verseny helyi szervezője, a Petőfi Sándor Gyakorló Általános Iskola nevében köszöntötte. Elmondta, az egyetem egyik küldetése, hogy a tehetséges gyerekeket felkutassák és segítsenek nekik a későbbi pályaválasztás során.

– A Neumann János Egyetemen mindig is hangsúlyos terület volt a műszaki, matematikai képességek fejlesztése, és természetesen a pályaorientáció szempontjából nekünk feladatunk van a középiskolás és általános iskolás diákokkal kapcsolatban is – fogalmazott dr. Fülöp Tamás.

A díjátadón a legeredményesebb iskoláknak vándorkupát adtak át a szervezők. Illetve a rendezvény végén átadták a meghívókat a legtehetségesebb diákoknak az országos versenyre.

AktuálisZrínyi Ilona Matematikaversenymegyei fordulóMatematikában Tehetséges Gyerekekért Alapítvány