2024.05.23, Csütörtök
Lejátszották az első mérkőzéseket a Puskás Arénában - fotógaléria és videó
Fotók: Kárpáti László/magyarepitok.hu

Lejátszották az első mérkőzéseket a Puskás Arénában - fotógaléria és videó

magyarepitok.hu

2019.10.29. 10:53

Az elmúlt évtizedek legnagyobb hazai építési beruházásának főszereplői egy mini futballtornán tesztelték az új nemzeti stadion gyepét.

Hirdetés

Pénteken tesztmérközéseket rendeztek a ZÁÉV Zrt. és a Magyar Építő Zrt. generálkivitelezésével felépített Puskás Arénában. A 65 ezer férőhelyes nemzeti stadionban az építésben részt vevő szervezetek mérkőztek meg egy minitornán. A november 15-i hivatalos megnyitó előtt - melyre hétfő délig minden jegy elkelt - ez volt az első olyan alkalom, amikor futballcsapatok léptek a pályára.

Kattintva galéria nyílik - Fotók: Kárpáti László/magyarepitok.hu


A tornán

  • a Magyar Építő Zrt. és a ZÁÉV Zrt. alkotta Puskás Konzorcium csapata (a fotókon kék mezben),
  • a Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja (KKBK) és a Nemzeti Sportközpontok (NSK) közös csapata (fehér mezben),
  • a West Hungária Bau Kft. (WHB) és az Épkar Zrt. együttese (sötétszürke mezben),
  • valamint a Főber Zrt. és az Óbuda Group közös csapata (piros-feketében) vett részt. 

A győztesnek járó serleget Fürjes Balázs, az építés irányításáért felelős kormánybiztos emelhette a magasba, miután az általa képviselt KKBK és az NSK közös csapata megnyerte a tornát.

A tornagyőztes KKBK-NSK csapat

 

Négy szektort is teszteltek

A próbamérkőzéseken az összes tesztelt rendszer, így többek közt a hang, a fény és a beléptetés is rendeltetésszerűen működött. Az eseményen négy alacsonyabban fekvő szektort nyitottak meg a szervezetek képviselői számára. A próbameccseket a több száz néző mellett a helyszínen tekintette meg Orbán Viktor miniszterelnök is.

 

 

A lapunk által fotógalériával és videóval is bemutatott új aréna projektjében a műszaki ellenőri feladatokat az Óbuda Group és a Főber Zrt. látja el, a tervezési munkákat a Közti Zrt. végezte el, a stadion vezető tervezője Skardelli György. A kivitelezés során a KÉSZ Ipari Gyártó Kft. készítette és szerelte az acélszerkezetet, míg a szerkezetépítés feladait a West Hungária Bau Kft. és az Épkar Zrt. oldotta meg.

Galéria

AktuálisPuskás-stadionZÁÉV Építőipari Zrt.Magyar Építő Zrt.KÉSZ Zrt.Épkar Zrt.Főber Zrt.West Hungária Bau Kft.Óbuda GroupKKBKKözti Zrt.

Ajánló