2024.04.26, Péntek
Igazságos döntetlen született az SG Kecskemét Futsal első élvonalbeli meccsén
kesport.hu

Igazságos döntetlen született az SG Kecskemét Futsal első élvonalbeli meccsén

kesport.hu

2019.08.29. 21:17

Hétfőn Kecskeméten – hosszú-hosszú évek után először – élvonalbeli futsal mérkőzést láthattak a szurkolók. Az SG Kecskemét Futsal a Nyírgyulaj gárdáját fogadta a Messzi István Sportcsarnokban. Az összecsapás négygólos döntetlent hozott.

Hirdetés

A nyírségiek rutinos első osztályú alakulatnak számítanak; 2015 óta szerepelnek az NBI-ben, tavaly az 5. helyen zártak.

A találkozó első helyzetét a kecskemétiek alakították ki, Kovács József lövését hárította a vendég kapus, majd a túloldalon Tombácz Róbertnek is be kellett mutatnia egy védést. A 4. percben aztán megszerezte első élvonalbeli gólját a Kecskemét; Maczelka Gábor szögletét Rutai Balázs zúdította kapásból a felsőbe, 1-0. Lendületben maradtak a hazaiak, Tombácz előreívelését Kovács csúsztatta centikkel a kapu mellé. Ezt követően két nagyobb helyzetet is kihagytak a vendégek, vezetőedzőjük időt is kért. Négy perccel a félidő vége előtt Koós Károly is időt kért, miután a kezdeti mezőnyfölényük mérséklődött. Jó hatással volt a játékmegszakítás a hírös városiakra, újra ők uralták a pályát, de a legnagyobb ziccerükből Rutai ezúttal nem talált be, így maradt az egygólos különbség.

A második játékrész rögtön egy nyírgyulaji kapufával indult, majd Tombácz óriási ziccert hárított. A 25. percben ismét a kapufa mentette meg a kecskemétieket, utána a fordulásból Móra Viktor lövése akadt el Pallai Gáborban. A hazaiak hősiesen védekeztek, többször is a gólvonalról mentettek, ám Vass Ottó okos gurítása ellen nem volt ellenszer, 1-1. Ezt követően beindult az adok-kapok: Rutai Balázs egy tanári kontratámadást váltott gólra, 2-1, de szinte a középkezdésből újra egalizált a Nyírgyulaj Fekete Viktor révén, 2-2. A 34. percben a kapufa ismét a Kecskeméttel volt (már negyedszer), az ellentámadás során viszont Dobosi Zsolt volt balszerencsés. A következő percekben ordító helyzetek maradtak ki egymás után egyik, illetve másik oldalon, a feszültség csak fokozódott, de gól már nem született. A vége: 2 – 2. 

Koós Károly (Kecskemét): – Nagy boldogság számunkra, hogy az első mérkőzésünkön sikerült pontot szerezni. A Nyírgyulaj bizonyította, hogy nagyon jó csapat, ráadásul az idegenlégiósaik nem is játszottak. Szívvel, hittel, akarattal próbáltuk kompenzálni a tudásbeli különbséget, ami sikerült is, úgyhogy azt gondolom, hogy rászolgáltunk az egy pontra.

Lovas Norbert (Nyírgyulaj): – Úgy gondolom, reális eredmény született, hiszen mi mindent kihagytunk, a Kecskemét meg azt játszotta, amit kell. Lelkesek voltak, amely mellé egy nagyon jó kapusteljesítmény is párosult a hazaiak részéről. A meccs képét nézve igazságos a pontosztozkodás, de egyértelmű, hogy a Kecskemét jobban örül, mint mi. 

SG Kecskemét Futsal – Nyírgyulaj KSE 2 – 2 (1 – 0)

Férfi futsal NB I., 1. forduló
2019. augusztus 26., hétfő 
Kecskemét, Messzi István Sportcsarnok
Vezette: Zimonyi Péter. Asszisztensek: Kiss Gergő, Apkó Tamás

Gólszerzők: Rutai (5., 29.), illetve Vass (29.), Fekete (30.)

A Kecskemét következő mérkőzését Csömörön rendezik, Koós Károly fiai augusztus 30-án a Rubeola FC vendégei lesznek. 

Forrás: kesport.hu

AktuálisSG Kecskemét FutsalMesszi István Sportcsarnok