2024.04.27, Szombat
Összetartozunk - a hartai közösség ünnepén
bacskiskun.hu

Összetartozunk - a hartai közösség ünnepén

bacskiskun.hu

2019.06.05. 15:51

Várunk minden érdeklődőt 2019. június 8-án az Összetartozunk programsorozat következő eseményén, melyet ezúttal Hartán, a Civil Nap keretében szervezünk.

Hirdetés

A solti térség lakosai számára kulturális programokat szervezünk a közösségépítés és a közösségmegtartás érdekében. A rendezvényeknek rá kell világítaniuk arra, hogy nem csak a múltjuk, hanem a jelenük is közös és a jövőt is csak együtt tervezhetik. Létszükséglet megőrizni önazonosságukat, őseik hagyományait, táncait és énekeit, mesevilágát, hitét, kultúráját, művészetét és mindazt, ami magyarrá tesz.

Ezeken az eseményeken kézművesek, helyi gazdák, zenészek és táncosok, játékmesterek elevenítik fel a térség hagyományait, bemutatva egyúttal azt is, hogy ezeket megőrizve-megújítva miként tudjuk beépíteni mindennapi életünkbe. A helyben élők értékalapú gondolkodáson nyugvó, együttes építő munkája biztosíték arra, hogy növeljük a térségek népességmegtartó és közösségteremtő erejét, és büszkén adhassuk tovább az utánunk jövőknek: összetartozunk.

Ismerje meg a kézi bútorfestés, a tutyi kötés rejtelmeit, kóstolja meg a térség mézkülönlegességeit és a messzeföldön híres hartai kolbász egyedi ízeit, tekintse meg a helyi művészek előadásait, készítsen ajándékot szeretteinek a hagyományos sváb festett jelképek alapján.  

Az esemény időpontja 2019. június 8. 10-18 óra, helyszíne Harta Sportpálya

A program megvalósítását Magyarország Kormánya és az Európai Unió támogatja.

AktuálisBács-Kiskunrendezvényszabadidőkultura