2024.04.25, Csütörtök
70 milliós uniós forrásból újul meg Harta egészségközpontja
harta.hu

70 milliós uniós forrásból újul meg Harta egészségközpontja

harta.hu

2019.04.18. 09:00

Harta Nagyközség Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-4.1.1-16-BK1 – Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című felhívásra. A 70 000 000 forintos, vissza nem térítendő uniós forrás keretében a Semmelweis tér 1. szám alatti egészségközpont kialakítása valósult meg.

Hirdetés

Az 1980-as években épült orvosi rendelő és szolgálati lakás ma már nem felelt meg az energetikai elvárásoknak, fenntartása nem volt költséghatékony.

A lakosság igényeinek megfelelően a projekt keretében lehetőség nyílt az épület külső homlokzati hőszigetelésére, a már elavult nyílászárók cseréjére, a tető szigetelésére és a héjazat cseréjére, thermo szelepek beépítésével a fűtési rendszer korszerűsítésére, valamint az épület teljes belső festésére-mázolására. A projekt elsősorban az épület energia-megtartó képességének fejlesztésére terjedt ki, amivel hozzájárul az intézmény működési költségeinek csökkentéséhez. Másrészt az esély-egyenlőség elveinek megfelelően a fogyatékossággal élők és megváltozott munkaképességűek egészségügyi-ellátáshoz való akadálymentes hozzáférésének lehetőségét is biztosítja - rámpa és akadálymentes mosdó kialakításával.

A megújult rendelők várótermeibe az ellátás minőségi színvonalának javítása érdekében az önkormányzat saját forrásból új bútorokat és berendezéseket is vásárolt. Az épület felújításával egy modern és akadálymentesített egészségközpont létesült Hartán, amely egyúttal hozzájárult a faluközpont rehabilitációjához is, szebb, élhetőbb környezetet biztosítva az itt élő emberek számára.

AktuálisBács-Kiskun megyefelújításHarta