2024.04.19, Péntek

80 millió forintból valósult meg Szalkszentmárton orvosi rendelőjének infrastrukturális fejlesztése

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

2018.12.12. 05:00

Szalkszentmárton Község Önkormányzata pályázatot nyújtott be a TOP-4.1.1-15-BK1 – Egészségügyi alapellátás infrastrukturális fejlesztése című felhívásra.

Hirdetés

A korábbi infrastrukturális feltételek nem tették lehetővé a szolgáltatások megfelelő minőségű nyújtását, ezért fő cél az volt, hogy a település teljes lakossága számára elérhető legyen a jó minőségű közszolgáltatás. Az épület fő szerkezetei a 60-as évek végének technikai színvonalát képviselték, melyek már igencsak elavulttá váltak, néhány esetben az épület állagát is veszélyeztették, valamint igen magas üzemeltetési költséggel jártak.

A fejlesztés érintette a rendelőintézet komplex felújítását és új eszközök beszerzését is. Megújították a teljes épületgépészetet és az elektromos rendszert a kor színvonalának megfelelő, biztonságosan üzemeltethető technológiák kialakításával. Az épület homlokzat- és födémszigetelést, valamint új nyílászárókat kapott. A tetőszerkezeten a héjazatot kicserélték, és párazáró fólia került az új cserép alá. Az intézmény belső részén különféle szakipari- és építőmesteri munkák zajlottak. A korábbi elavult kazánt, modern, kondenzációs kombi kazánra cserélték ki, a fűtésszabályozás pedig korszerű radiátorokkal és termoszelepekkel vált megoldottá. Felújították a szolgálati lakát is, melynek köszönhetően biztosítottá vált a hosszú távú, stabil orvosi ellátás feltétele.

A fejlesztésnek köszönhetően az önkormányzat a jövőben gazdaságosabban, kisebb rezsiköltséggel tudja üzemeltetni majd az intézményt, mely megújulva, kulturált, korszerű körülmények között tudja fogadni a lakosságot.  

Galéria

AktuálisBács-Kiskun megyefejlesztésSzalkszentmártonorvosi rendelő