2024.04.26, Péntek

Megoldódik Apostag csapadékvíz elvezetése

Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat

2018.11.22. 11:13

A munkálatok során 2857,3 méter részben zárt vagy nyílt csapadékcsatorna fejlesztése valósult meg és kialakítottak egy csapadékvíz tározó tavat is.

Hirdetés

A 70 millió forintos, vissza nem térítendő uniós forrásnak köszönhetően a település egy részén a jövőben megelőzhetők a felesleges csapadék okozta károk.

Apostag település részben új csapadékvíz elvezető rendszerrel gazdagodott a közelmúltban, részben egyes meglévő csapadékvíz árkok rehabilitációja történt meg, mely régóta fennálló problémákat orvosolt. A korszerű csapadék csatorna a régi szikkasztó árok helyén létesült. Az elkészült csatornáknak köszönhetően közvetve javul a település környezeti állapota, népességmegtartó képessége, növekszik gazdasági vonzereje és emelkedik az ott élők életkörülménye.

A belterületen jelentkező fölös csapadékvizet a tervezett szikkasztó tározóba vezetik el, így mentesítve a belterületi ingatlanokat, létesítményeket a belvizek káros hatásai alól. A fejlesztés révén nagymértékben csökken Apostag ár-, belvíz- és helyi vízkár veszélyeztetettsége és így a jövőben megelőzhetők a helyi káresemények.

Aktuáliscsapadék-elvezetésApostag