2024.06.19, Szerda
Bács-Kiskun megye legfiatalabb rendőrkapitánysága ünnepelte megalakulásának 25. évfordulóját
google.hu

Bács-Kiskun megye legfiatalabb rendőrkapitánysága ünnepelte megalakulásának 25. évfordulóját

police.hu

2018.11.16. 10:42

A jeles eseményről állománygyűlésen emlékeztek meg Kunszentmiklóson.

Hirdetés

A Kunszentmiklósi Rendőrkapitányság 25 évvel ezelőtt, 1993. szeptember 1-jén alakult meg a Kecskeméti és a Kalocsai Rendőrkapitányság illetékességi területeinek egy-egy részéből. A jubileumi évforduló alkalmából a kapitányságon ünnepi állománygyűlést tartottak, amelyet Dávid Károly rendőr dandártábornok – Bács-Kiskun megye rendőrfőkapitánya – nyitott meg. Az eseményen beszédet mondott Rigó János rendőr alezredes, a rendőrkapitányság jelenlegi, és dr. Rákosi Mihály rendőr alezredes, a kapitányság első vezetője is, valamint Lesi Árpád, a város polgármestere. Meghívott vendégként jelen volt Mayer József rendőr ezredes, aki a Kalocsai Rendőrkapitányság vezetője, de korábban a felső-kiskunsági kapitányságot is irányította.

A beszédekből megtudhatták a vendégek, hogy a kapitányság a működését 25 évvel ezelőtt egy 10 irodából álló épületben kezdte meg. Az Önkormányzat által térítésmentesen felajánlott területen végül 2002 márciusára felépült egy 147 helyiségből álló komplexum, ahol jelenleg 88 fő hivatásos, közalkalmazott és munkavállaló látja el feladatait. A gépjárműpark közelmúltban történt megújulása révén a Skodákból, Audikból, Mercedesekből és Volkswagenekből álló modern flotta minden szolgálati ág igényeinek megfelel, és a jelentős számítástechnikai fejlesztések megvalósulásához az önkormányzatok támogatása is hozzájárult.

A rendezvényen a Rendőrkapitányság több, a megalakulás évétől itt szolgáló dolgozója kiemelkedő munkájáért elismerésben is részesült.

Galéria

AktuálisKunszentmiklósi Rendőrkapitányság