2024.03.19, Kedd
Tovább menetel a Merkbau: ezúttal acélszerkezetgyártó üzemmel bővített
Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu

Tovább menetel a Merkbau: ezúttal acélszerkezetgyártó üzemmel bővített

magyarepitok.hu

2018.10.30. 05:00

A saját beruházásaival egyre markánsabbá váló magyar magasépítő az új kapacitás felét értékesíti, a másik felét maga hasznosítja.

Hirdetés

Egy évvel a betonacél üzemének átadója után egy acélszerkezetgyártó létesítményt avatott Kiskunhalason a Merkbau Csoport. A mostani 324 millió forintos beruházást a korábbihoz hasonlóan saját forrásból vitte véghez a magyar tulajdonú vállalat.

A projekt elkészültét jelző szalagot Bányai Gábor országgyűlési képviselő, Fülöp Róbert polgármester, valamint a kiskunhalasi vállalat három tulajdonosa, Balanyi László, Knáb János és Merényi Jakab vágta át.

A képre kattintva galéria nyílik - Fotók: Dernovics Tamás/magyarepitok.hu


Az eseményen Knáb János tulajdonos-ügyvezető elmondta,

egy 1000 négyzetméteres üzemről van szó, amely jóval gazdaságosabb és nagyobb kapacitású, mint elődje volt.

Az új üzemcsarnok kapacitásának a felét a Merkbau használja majd ki, a többit értékesíteni szeretnék. A 324 millió forintos fejlesztés egy harmadát a gépek, berendezések teszik ki.

Az átadón Merényi Jakab is felszólalt, megköszönve valamennyi dolgozónak a munkát. Jelezte, még egy nagy lendületre szükség van az évből hátralévő időszakban, mert rengeteg a tennivalójuk.


A vállalat neve minőségi garanciává vált

Az eseményen Bányai Gábor országgyűlési képviselő is részt vett. Reményét fejezte ki, hogy továbbra is ilyen ütemben fejlődik a vállalkozás, amely több komoly állami beruházásból is kiveheti majd a részét a jövőben. Fülöp Róbert Kiskunhalas polgármestere azt hangsúlyozta, a cég neve minőségi garanciát jelent az építőiparban, és erősíti a város hírnevét.

A Merkbau Csoport figyelemreméltó beruházássorozatot mutat be az ágazatban:

egy éven belül, saját beruházásban a 28 éves múlttal bíró társaság.

Galéria

üzemépítésépítőipari cégeképítőipari gyártókAktuálisépítőiparMerkbau Építőipari és Kereskedelmi Kft.magasépítés