2024.03.28, Csütörtök

Még több résztvevővel folytatja a munkát kedden a Köznevelés-stratégiai Kerekasztal

EMMI

2018.01.15. 17:57

A kerekasztal munkájához még több szervezet csatlakozik, a keddi ülésen a résztvevők tájékoztatást kapnak a diákokat érintő kedvező változásokról: az ingyenes nyelvvizsgáról, az ingyenes KRESZ–vizsgáról, a diákhitel változásairól és az iskolafejlesztésekről is.

Hirdetés

A kormány tavalyi döntésének megfelelően a testület létszáma és a delegálási joggal rendelkezők köre is bővült, a testületben eddig is résztvevő Nemzeti Pedagógus Kar és az Országos Köznevelési Tanács pedig nagyobb létszámmal képviselteti magát, illetve új tagként kerültek be a felsőoktatási intézmények által fenntartott gyakorlóiskolák, a tankerületek, a szakképzési centrumok, valamint a négy történelmi egyház. A megújult testület tavaly november végén tartotta alakuló ülését.

A keddi ülésen a szakképzési és felnőttképzési törvény január 1-jén hatályba lépett változásáról ad tájékoztatást a Nemzetgazdasági Minisztérium helyettes államtitkára, illetve az ebből fakadó kormányrendeleti- és miniszteri rendeleti szintű változásokról lesz szó, a résztvevők tájékoztatást kapnak az iskolafejlesztésekről, a diákokat érintő kedvező változásokról diákhitellel, az ingyenes nyelvvizsgával és KRESZ-vizsgával kapcsolatos új szabályozásról is. A testület ezt követően a következő hónapok munkatervét készíti elő.

AktuálisnyelvvizsgaKRESZ vizsgaKöznevelés-stratégiai Kerekasztaliskolafejlesztések