2024.04.18, Csütörtök

Februárban átadják a megújult kiskőrösi sportcsarnokot

vira.hu

2018.01.23. 17:15

A Kiskőrösi Evangélikus Középiskola sportudvarán és sportcsarnokában komoly felújítási munkálatok folynak. A több hónapig tartó munkálatok mostanra a befejező szakaszhoz értek, aminek köszönhetően egy teljesen megújuló sportkomplexum várja majd az ide betérőket.

Hirdetés

Az iskola fenntartójaként a Magyarországi Evangélikus Egyház a Széchenyi 2020, Emberi Erőforrás Operatív Program keretében 355.826.297 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert a Kiskőrösi Petőfi Sándor Evangélikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Szakgimnázium sportudvarának és tornacsarnokának felújítására, valamint az épület belső, részleges fejlesztésére, illetve eszközbeszerzésre. A munkálatok keretében a sportcsarnok és az udvar rész is teljesen megújult a mai kor követelményeinek megfelelően. A felújítás négy tantermet is érint, de az órák zavartalan megtartását az iskolaépületen belüli átcsoportosításokkal, illetve külső helyszínek igénybevételével oldotta meg az intézmény.

Az alábbi fejlesztések valósultak meg:

-Építési tevékenységek: belső felújítás (labor, öltözők, vizes helyiségek, tornacsarnok küzdőtere és lelátója, kapcsolódó kiszolgáló helyiségek), valamint új sportudvar kialakítása (rekortán futópálya, rekortán multifunkcionális sportpálya – kézilabda, tenisz -, műfüves labdarugó pálya, távolugró pálya, kültéri szertár).

-Kapcsolódó építési tevékenységek: kültéri világítási rendszer kiépítése a pálya körül, sportcsarnok beltéri világítási rendszerének korszerűsítése, napelemes rendszer telepítése mind a sportcsarnok, mind az iskola épületének tetejére.

-Eszközbeszerzések: labor korszerűsítése kapcsán a nevelő-oktató munkához szükséges, a tanulók és a pedagógusok által használatos taneszközök, valamint a mindennapos testneveléshez szükséges eszközök, berendezések beszerzése és sportudvari telepítése (pl. kültéri kondigépek, új kültéri lelátó).

-Iskolaudvar térkövezésének befejezése.

A munkálatok kivitelezője a kiskunhalasi Merkbau Kft., mely cég a szerződésben foglaltak szerint tudja tartani az építkezés befejezésének határidejét. Az előzetes megállapodás szerint minden remény megvan arra, hogy februárban megtörténhet a sportcsarnok és az udvari rész átadás-átvétele. Az intézmény a februárban megrendezendő szülők-nevelők bálját már a felújított sportcsarnokban szeretné megtartani.

Aktuálisfelújítássportcsarnok Kiskőrös