Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

Alakítsunk pártot!
Témaindító: Közepes

Annyira unom már, hogy csak a jobb, meg a bal létezik, hogy már képes lennék új pártot létrehozni. Kiváncsi lennék hányan tartanának velem. Nem érdekel, hogy milyen oldali véleménye van, csak legyen jó ötlete. Amit én annak vélek: egységes 20%-os adókulcs. A szoc. juttatások szigorúbb feltételekhez kötése. Aki dolgozik azé legyen a pénz, de tudjon is megélni belőle. Aki hozzájárul a társadalom költségeihez, az élvezze az előnyeit is. A törvények ne a becsteleneket védjék.

db/lap 
12. anonim válasz 2008.02.29. 20:19:37
plc 2008.02.29. 07:58:16

Csak egyet nem értek. Miért nem Te vagy a pénzügyminiszter. Bár szerintem gyorsan becsődöltetnéd az országot.
Amúgy a 12% is igazságtalan lenne, a sokat keresők járnának nagyon jól. Megint.Maradjon csak a magas jövedelemnél egy második, magasabb kulcs.

ezt ugy értettem, hogy havi száze.-ig 12%,a fölött növekszik.Viszont aki ötszáz és magasabb természetesen sokkal -sokkal több lenne az elvonás.
Van aki gondolkozik van aki lázadozik,szerintem az számíthat elismerésre a dolgozni akar a hazájáért.
Ja, és vannak a hőzöngök meg a többiek !

11. anonim válasz 2008.02.29. 09:28:46

Csak egyet nem értek. Miért nem Te vagy a pénzügyminiszter. Bár szerintem gyorsan becsődöltetnéd az országot.
Amúgy a 12% is igazságtalan lenne, a sokat keresők járnának nagyon jól. Megint.Maradjon csak a magas jövedelemnél egy második, magasabb kulcs.

Az egykulcsos adó miatt még egyetlen ország sem ment tönkre!
Más. Ugyan mennyivel igazságosabb az, hogy a köz által fenntartott juttatásokat és javakat mindenki egyformán veheti igénybe, az is akit szarrá adóztatnak és az is aki egy vasat sem fizet, sőt segélyből él gyakorlatilag egész életében.
Szerintem tízszer százezer forint ugyanannyi, mint egyszer egymillió. Számolj utána, pl. személyi jövedelemadóban mekkora a külömbség. Meg fogsz lepődni.

10. Közepes válasz 2008.02.29. 08:53:31

Szabályozásaink egy része alapvetően potitív célt szolgálna, de a megkerülésük révén csak egy csomó adminisztratív és anyagi plusz terhet ró az ország nagy részére, míg egy kisebb résznek megtömi a zsbét.
Gondolok itt a gépjármű tulajdonlásra, az azzal járó eredetiség vizsgálatra, ami legtőbb esetben egy fabatkát sem ér, vagy a zöldkártyáztatásra, mikor sok helyen még az autót sem látják hozzá.

9. Közepes válasz 2008.02.29. 08:50:39

Azzal, hogy aki dolgozik azé legyen a pénz arra akartam kilyukadni, bár tényleg nem fogalmaztam egyértelműen, hogy aki tisztességesen jutott a vagyonához attól ne vonjuk el a társadalom azon rétegeinek támogatása céljából, akik csak a kerékkötői a fejlődésnek. Ne kenyeret adjunk, hanem tanítsunk kenyeret keresni.

8. Közepes válasz 2008.02.29. 08:46:58

Véleményem szerint az az igazságtalan, hogy attól aki többet keres, arányaiban is vonjunk el többet. Tehát büntessük meg azért, mert tehetségesebb.
Én azt gondolom, hogy aki igazán akar fejlődni és tehetsége is van az előtt nyitva áll az út, de a jelen adórendszer erősen elveszi a kedvét a jobb teljesítménytől, vagy inkább a tisztességes adóbevallástól.

7. plc válasz 2008.02.29. 07:58:16
anonim 2008.02.28. 20:50:35

Hatalmasat tévedsz, drága Komám!
Az egykulcsos jövedelemadó, még 12%-os mértékkel is, lényegesen magasabb bevételhez juttatná az államot, mint a mostani áttekinthetetlen, mondvacsinált indokokkal fenntartott kedvezményekkel agyonvariált rendszer!
Persze csak akkor, ha ez minden(!) jövedelemtípusra egységesen vonatkozik és nincsenek kivételek. Jónéhány országban bevezették, eddeg mindenütt bevált.
Gőzöm nincs, miért félnek ettől a szisztémától nálunk annyira.

6. poli. válasz 2008.02.29. 07:29:27
anonim 2008.02.28. 20:50:35

Az egykulcsos jövedelemadó, még 12%-os mértékkel is, lényegesen magasabb bevételhez juttatná az államot, mint a mostani áttekinthetetlen, mondvacsinált indokokkal fenntartott kedvezményekkel agyonvariált rendszer!
Persze csak akkor, ha ez minden(!) jövedelemtípusra egységesen vonatkozik és nincsenek kivételek. Jónéhány országban bevezették, eddeg mindenütt bevált.

Talán ,ha SZAKMAI végzettséghez kötnék a " politikusságot" és nem osztogatnák csak ugy !Megfelelő végzettség és diploma után megfelelő jövedelem , meghatározott számu - nem kft,nem fel.ügy.biz ...stb - részvétel egyébb helyeken és ehhez tartozó adókulcs alapján adózni .Pl.100.000.-ig 12 % 500.001 - 1.000.000 . -Ft.-ig és e fölött lehet gondolkozni !

5. anonim válasz 2008.02.28. 20:50:35
plc 2008.02.28. 14:45:05

Csak hozzáfűznék egy gondolatott Vazze írásához.
Szép gondolat a 20 %-os egységes adó, de kinek jó? Nem annak, aki a minimálbér után esetleg kevesebbet fizetett eddig, de nagyopn jó az esetleg havonta milliókat keresőknek a 26% után 18%-kal csökkentett adó. Szerinted mennyivel csökkenne az állam adóbevétele? Gondolj bele, azok a politikusok, stb akik havi 1 - 2 milliót keresnek, a 20%-os adókulcs azonnal 180-300 eFt plusz jövedelmet jelentene,miközben a minimálbér közelében élők éhenhalhatnának. Ezen is gondolkodk, mielőtt pártépítésbe és adópolitikába kezdenél.

4. tetű válasz 2008.02.28. 20:16:40

Dézsávű érzésem van. Ezt szajkózza Orbán is, és itt meg is rekedt, mert lövése nincs, hogy mi lenne a helyes... :O)

3. plc válasz 2008.02.28. 14:45:05
vazze 2008.02.28. 14:17:55

Nem hiszem, hogy csak a jobb meg a bal létezik. Sőt! Szerintem ma Magyarországon nincs is igazán jobb- ill. baloldali párt. Legfeljebb csak olyan, amelyik valamelyiknek mondja magát. Olyanok viszont tényleg sokan vannak, akik valamelyik párt mellett vakon kötelezték el magukat. Vagy valamelyik párt ellen!
És igazad van abban, hogy nem a párthovatartozás v. pártszimpátia a lényeg, hanem az, hogy értelmesen gondolkodjunk, ha úgy tetszik ötleteljünk.
Amiket ötletként leírtál, azok mind külön-külön megérnek sok-sok vitát.
Itt van például az, hogy "Aki dolgozik azé legyen a pénz, de tudjon is megélni belőle." Szerintem utópia az ún. igazságos teher- és jövedelem elosztás.
Mi van pl. azzal, aki nyert a lottón egy-két milliárdot és csak él a nagyvilágba. Hiszen csak a kamatokból meg lehet fényűző módon élni! Vagy mivan azokkal, akik mondjuk valamely felmenőjük révén az örökösnek is járó jogdíjakból él? ...
Vagy! "A szoc. juttatások szigorúbb feltételekhez kötése." Igazad van, de! Milyen társadalmi feszültséget keltene, ha attól a több százezer állampolgártól, akiknek eddig alanyi jogon jártak juttatások, most feltételekhez kötnéd? Pl. közmunkához. Nem azért mondom, de finoman fogalmazva etnikai lázadás törne ki. Nem egy-két száz főnyi szélsőséges futballhuligán csinálná a cécót, hanem többszázezer majdkimondtamkicsoda.
Szóval, a helyzet nem olyan egyszerű, hogy "csak legyen jó ötlete."
Sajnos!

Csak hozzáfűznék egy gondolatott Vazze írásához.
Szép gondolat a 20 %-os egységes adó, de kinek jó? Nem annak, aki a minimálbér után esetleg kevesebbet fizetett eddig, de nagyopn jó az esetleg havonta milliókat keresőknek a 26% után 18%-kal csökkentett adó. Szerinted mennyivel csökkenne az állam adóbevétele? Gondolj bele, azok a politikusok, stb akik havi 1 - 2 milliót keresnek, a 20%-os adókulcs azonnal 180-300 eFt plusz jövedelmet jelentene,miközben a minimálbér közelében élők éhenhalhatnának. Ezen is gondolkodk, mielőtt pártépítésbe és adópolitikába kezdenél.

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index