Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

Milyen vastag bőr van a képükön?
Témaindító: Igazság

A tolvajmagánosítás módszertana avagy hogyan lopják el az egészségügy vagyonát (is) 2008-02-08. 15:26 Rohaszd le ideiglenesen a színvonalat, tarts mindent alacsony szinten, szerezd meg bagóért a valójában nagy értéket, aztán majd semmit nem kell tenned, hogy minden helyreálljon, visszatérjen természetes működésébe, de már a te irányításod alatt, már a te zsebed hasznára! Ez a recept. Valójában szinte semmit nem kell hozzátenned és nagy vagyon és haszon birtokába jutsz. Zajlik a vita az egészségügy magánosításáról. Rossz az egészségügy helyzete, javítani kell rajta, egyik módszer a magántőke bevonása, hangzik az egyik oldalról, a másik oldal elismeri, hogy a rossz a helyzet, de a mostani “intézkedések” csak rontanak rajta. (Ez igaz, lásd a szervezetlenség, szándékos pénzhiány miatti haláleseteket, stb.) Felemlítik a jobbik oldalon, hogy itt tolvajlás folyik, ami igaz is, csak arra nem mutat rá senki világosan, hogy hogyan történik. Pedig ez pofonegyszerű. Ugyanaz történik most az egészségügyi vagyonunk, a nemzet eü vagyonának “magánosítása” során, mint történt az a ’90-es években, amikor bagóért “magánosodott” az állami (így végső soron közös, nemzeti) vagyon. A recept egyszerű: Tartsd alacsony szinten a vagyon értékét, mindaddig, amíg meg nem veszed! Az eladásokat ugyanis vagyonértékelés előzi meg. A vagyonértékelés a vagyon adott pillanatbeli, látszólagos értékét vizsgálja. Ez a látszólagos, pillanatnyi érték pedig mesterségesen lenyomható, pl. pillanatnyi alulfinanszírozással, ideiglenes rosszul irányítással, a vásárlóerő pillanatnyi eltérítésével. A gyakorlatban ez azt jelenti, hogy rosszul kell működtetni a vagyont egészen addig, amíg nem magánosítjuk magunknak vagy valamely havernak. Mert ekkor alacsonyra értékelhető az eladás pillanatában. Így töredékáron juthat valaki magas értékhez. Így történt a magánosítás a ’90-es években, így jutott Gyurcsány elvtárs kezébe bagóért a MOTIM (Mosonmagyaróvári Timföldgyár) a Balassagyarmati Fémművek, stb. Mindenki látta, tudta szakmán belül, hogy jók a vállalatok, erős piacai vannak mindkettőnek és csak mesterségesen tartja alacsony színvonalon a termelést és a nyereséget a két vállalat vezetősége (akinek persze szintén jutott a koncból), karöltve a tröszt vezetésével. (A tröszt egyik vezetője, Kovács Pál később az ÁPV vezérigazgatói székébe ülve juttatta Gyurcsány kezébe ténylegesen a két vállalatot. Most ez a Kovács a Magyar Posta vezetője… Mi vár a Postára??) Ugyanez történt az összes többi nemzeti vagyon, vállalat “eladásánál”, gyógyszergyáraktól kezdve mindenhol. Így lopták el a mi vagyonunkat! Rohaszd le ideiglenesen a színvonalat, tarts mindent alacsony szinten, szerezd meg bagóért a valójában nagy értéket, aztán majd semmit nem kell tenned, hogy minden helyreálljon, visszatérjen természetes működésébe, de már a te irányításod alatt, már a te zsebed hasznára! Ez a recept. Valójában szinte semmit nem kell hozzátenned és nagy vagyon és haszon birtokába jutsz. Ez történik most is a szemünk előtt az egészségüggyel.. Mesterségesen lerohasztják az egészségügy helyzetét, vagyonát, azért, hogy fityingekért jussanak hozzá. Először papíron csak a feléhez, majd később az egészhez. De ez a “fele érték” sem fél valójában, mert sokkal, nagyságrendekkel többet ér a mostani állapotban is az egészségügy, mint amit valójában kimutatnak a “csaló” értékelések. Ez egy mesterségesen, szándékosan rossz állapotban tartott, rosszul működtetett rendszer, azért, hogy kis pénzzel nagy értéket tudjanak megszerezni. S aztán majd elmondhassák, hogy a magántőke (a haverok meg a tolvajok magántőkéjének) segítségével, az ő vezetésükkel “virágzott” fel az egészségügy. Pedig ez nem igaz! Nélkülük is, sőt nélkülük már most is, jól működő egészségügyünk lenne, ha szándékosan nem rohasztanák, nem irányítanák rosszul! Ez lesz itt, emberek. És mindez a szemünk előtt történik! Ezt a bandát nem érdekli a nép érdeke, a nép szava. Ezek itt lopni akarnak és lopni is fognak. Ahogy a recept mutatja, így semmiznek ki minket, így fogják ellopni a vagyonunkat! Hagyjuk? (Ugyanezt teszik különben a termőföld esetében is. Ott is “lerohasztó intézkedésekkel”, mesterségesen alacsonyan tartott, rosszul szervezett mezőgazdasági támogatásokkal, stb. tartják alacsonyan az értéket az eladás pillanatáig, hogy majd aztán “látványosan” emelkedjenek az árak. Emberek, hagyjuk ezt?)

db/lap 
58. anonim válasz 2009.12.09. 11:10:49

hihetetlenül vastag!

57. Calvinia válasz 2009.01.15. 16:37:00
kukacka 2009.01.15. 16:08:26

A válságkampány is igéretes:) A \"rosszabbul élünk mint négy éve\" plakátok vannak még raktáron? Ezek a fiatalok mindig hamarabb sülnek el mint kéne:))

:))))))))))))))))))))))))))))))))))

56. kukacka válasz 2009.01.15. 16:08:26
Calvinia 2009.01.15. 15:14:39

Azelőtt tényleg kevésbé számított.. Majd kiderül ezután hogy lesz:)

A válságkampány is igéretes:) A \"rosszabbul élünk mint négy éve\" plakátok vannak még raktáron? Ezek a fiatalok mindig hamarabb sülnek el mint kéne:))

55. Calvinia válasz 2009.01.15. 15:14:39
kukacka 2009.01.15. 15:05:40

Nem a legutóbbi öszödibeszédes-kampányra gondoltam:)

Azelőtt tényleg kevésbé számított.. Majd kiderül ezután hogy lesz:)

54. kukacka válasz 2009.01.15. 15:05:40
Calvinia 2009.01.15. 15:00:33

MI UGROTT MEG??? Kukacka, te melyik országról beszélsz?:)Csak mert a legutóbbi önkormányzatokon több volt a \"párttámogatott\"mint valaha, és nagyobb arányban számított a párttámogatásban,mint valaha.Gyakorlatilag narancssárga tornádó söpört végig az önkormányzati választásokon..érdekelne,honnan vetted amit írtál?:)

Nem a legutóbbi öszödibeszédes-kampányra gondoltam:)

53. anonim válasz 2009.01.15. 15:02:33
Calvinia 2009.01.15. 15:00:33

MI UGROTT MEG??? Kukacka, te melyik országról beszélsz?:)Csak mert a legutóbbi önkormányzatokon több volt a \"párttámogatott\"mint valaha, és nagyobb arányban számított a párttámogatásban,mint valaha.Gyakorlatilag narancssárga tornádó söpört végig az önkormányzati választásokon..érdekelne,honnan vetted amit írtál?:)

elborult az agya, vörös köd szállt le elé

52. anonim válasz 2009.01.15. 15:01:06
kukacka 2009.01.15. 14:57:18

Az önkormányzatoknál talán még nagyobb a baj, mint az országgyűléssel. Egy helyi érdekképviseletnél nem is szabadna pártszempontokat figyelembe venni. Érezték ezt sokan a jelöltek között is, ezért ugrott meg a \"függetlenek\" aránya. A parlamentáris demokráciát is tanulnunk kell, mint sok mást. A baloldal szerintem ebben jobban vette a kihívásokat, a Fidesz a háromhetenkénti üléseivel, a kétéves költségvetésével, a tv-kuratóriummal, a titkos köztársaságielnök-választással, az utcára kivitt politizálással, a szélsőjobb pátyolgatásával, az ország kettészakításával, a konstruktivitás teljes hiányával stb. lépéshátrányban van.

komcsi tacsi, hamis az ugatásod

51. Calvinia válasz 2009.01.15. 15:00:33
kukacka 2009.01.15. 14:57:18

Az önkormányzatoknál talán még nagyobb a baj, mint az országgyűléssel. Egy helyi érdekképviseletnél nem is szabadna pártszempontokat figyelembe venni. Érezték ezt sokan a jelöltek között is, ezért ugrott meg a \"függetlenek\" aránya. A parlamentáris demokráciát is tanulnunk kell, mint sok mást. A baloldal szerintem ebben jobban vette a kihívásokat, a Fidesz a háromhetenkénti üléseivel, a kétéves költségvetésével, a tv-kuratóriummal, a titkos köztársaságielnök-választással, az utcára kivitt politizálással, a szélsőjobb pátyolgatásával, az ország kettészakításával, a konstruktivitás teljes hiányával stb. lépéshátrányban van.

50. kukacka válasz 2009.01.15. 14:57:18
Pelikán 2009.01.14. 21:45:42

Persze, hogy lehet így is megállapítani. Én azt gondolom, hogy nem is a helyi önkormányzatokkal van itt a fő gond. Nekem a parlamenttel vannak problémáim és a nagy pártokkal.Meggondolandó lenne azért a megyei önkormányzatok kérdése, habár jól tudom, hogy évszázados hagyományai vannak a magyar megyerendszernek. De, ki tudja? Kell ennyi apparátus? Sajnos, a parlament mára a pártpapagájok harcmezejévé vált és hajlandóságot sem látok semmilyen együttműködésre. Ez, megint más a helyi szinteken. Mi, magyarok a széthúzásban vagyunk jók. Nem tudom, hogy mekkora bajnak kell még történnie ahhoz, hogy egy kicsit összefogjunk. Persze, ez valószínűleg illúzió.
rn
rnÜdv:
rn
rna Gátőr

49. Calvinia válasz 2009.01.15. 14:21:02
Pelikán 2009.01.14. 21:45:42

Persze, hogy lehet így is megállapítani. Én azt gondolom, hogy nem is a helyi önkormányzatokkal van itt a fő gond. Nekem a parlamenttel vannak problémáim és a nagy pártokkal.Meggondolandó lenne azért a megyei önkormányzatok kérdése, habár jól tudom, hogy évszázados hagyományai vannak a magyar megyerendszernek. De, ki tudja? Kell ennyi apparátus? Sajnos, a parlament mára a pártpapagájok harcmezejévé vált és hajlandóságot sem látok semmilyen együttműködésre. Ez, megint más a helyi szinteken. Mi, magyarok a széthúzásban vagyunk jók. Nem tudom, hogy mekkora bajnak kell még történnie ahhoz, hogy egy kicsit összefogjunk. Persze, ez valószínűleg illúzió.
rn
rnÜdv:
rn
rna Gátőr

Nekem a kicsikkel is van gondom:)(mármint pártokkal)
rn
rn

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index