Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

Nesze Neked Orbán kabinet/AZ EURÓPAI UNIÓ ALAPVETŐ JOGOK CHARTÁJA
Témaindító:

Az EU Alapvető Jogok Chartáját 2000. decemberében Nizzában hirdette ki ünnepélyes keretek között az Európai Parlament, az Európai Unió Tanácsa (vagyis a tagállamok kormányai) és az Európai Bizottság. (Kérdés: Ki volt hatalmon ekkor Magyarországon?)

A charta működik a politika terén, mivel egyfajta mérceként szolgál az EU-s intézmények és a tagállamok számára a polgári jog elfogadásánál és alkalmazásánál, illetve a felvételt kérő államokkal és harmadik országokkal folytatott tárgyalások során. Emellett a charta a jog terén is működőképes. 2001. januárjában például a Német Szövetségi Alkotmánybíróság Karlsruhéban az uniós állampolgárok alapvető jogaira hivatkozva érvénytelenítette a Szövetségi Közigazgatási Bíróság egyik jogerős ítéletét. A spanyol Alkotmánybíróság ugyanilyen alapon hatálytalanította a spanyol adatvédelmi törvénykezés egy részét. Az Alapvető Jogok Chartája fontos hivatkozási pont és értelmezési segítség az Európai Bíróság számára annak joggyakorlata során.

Ha tudjuk az első bekezdésben a zárójelbe tett választ, akkor ez még inkább indokot ad a következő kérdésre: Orbán Viktor és az általa vezetett II. Fidesz kormányzat honnan veszi a jogot arra, hogy önkényesen szembemenjen az általuk ratifikált alapvető emberi jogokkal? Nemrégiben döntöttek arról, hogy indokolás nélkül lehet kirugdosni állami tisztviselőket. A napokban pedig a hivatásosokat hátrányba helyező döntésre jutottak, mely szerint nem lehet hivatásos testület volt tagja a leszereléstől számított 3 évig közszereplő.

II - 90. CIKK AZ INDOKOLATLAN ELBOCSÁTÁSSAL SZEMBENI VÉDELEM
Az uniós joggal, valamint a nemzeti jogszabályokkal és gyakorlattal összhangban minden munkavállalónak joga van az indokolatlan elbocsátással szembeni védelemhez.

II - 100. CIKK AKTÍV ÉS PASSZÍV VÁLASZTÓJOG A HELYHATÓSÁGI VÁLASZTÁSOKON
Minden uniós polgár választásra jogosult és választható a lakóhelye szerinti tagállam helyhatósági választásain, ugyanolyan feltételekkel, mint az adott tagállam állampolgárai.

db/lap 
19. anoním válasz 2010.08.31. 08:45:07

Ezt nem értem.

18. anonim válasz 2010.07.27. 16:03:07

A számítógépet.

17. anonim válasz 2010.07.27. 16:02:23
anonim 2010.07.27. 15:23:50

A lányod példaképe meg az édesanyja. Tudod, az a román k., akiről írtál.

Jól írtam hát, ez a megnyilvánulás román cigány szokás. A kérdés, hogy honnan lopta?

16. anonim válasz 2010.07.27. 15:23:50
anonim 2010.07.27. 14:10:16

Orbán Viktor példaképe Kádár János. A nagy előd nyomdokain halad előre. Kissé még ingatag lábakon,de lesz az még erősebb is.
És akkor jaj annak, aki az útjában áll.

A lányod példaképe meg az édesanyja. Tudod, az a román k., akiről írtál.

15. anonim válasz 2010.07.27. 15:22:03
anonim 2010.07.27. 12:50:57

Na hazudj! Inkább azzal foglalkoznátok, hogy visszaszorítsátok a román alkalmimunkás hullámot. Lajosmizsén például rengetegen vannak, köszönhetően az adócsaló gazdáknak. Meg román kurvával is találkoztam, aki nem tudott viselkedni és orális szexre ingerelte a nyálas férjét nyilvános helyen, mindenki megdöbbenésére.

Ez a Gyurcsány féle \"nem csináltunk semmit\" eredménye. Oldja meg O.V., mi az hogy, miért nem oldotta már meg az eddigi szűk két hónap alatt??!! :) Bocs, de a kolbászból font kerítésre is várnod kell még egy kicsinykét! :)

14. anonim válasz 2010.07.27. 14:10:16

Orbán Viktor példaképe Kádár János. A nagy előd nyomdokain halad előre. Kissé még ingatag lábakon,de lesz az még erősebb is.
És akkor jaj annak, aki az útjában áll.

13. anonim válasz 2010.07.27. 12:50:57
anonim 2010.07.27. 11:03:44

Szóval amit 2002-ben nektek szabad volt, sőt dicsőség, azt 2010-ben nekünk nem szabad, sőt, az már bűn. Éééééértem. :)

Na hazudj! Inkább azzal foglalkoznátok, hogy visszaszorítsátok a román alkalmimunkás hullámot. Lajosmizsén például rengetegen vannak, köszönhetően az adócsaló gazdáknak. Meg román kurvával is találkoztam, aki nem tudott viselkedni és orális szexre ingerelte a nyálas férjét nyilvános helyen, mindenki megdöbbenésére.

12. anonim válasz 2010.07.27. 12:48:38
Hortobágyi István 2010.07.27. 11:06:28

Nem emlékszem, hogy a bevezetőben írtak bármelyikét is gyakoroltuk volna a jobboldalon.

Megállapítom: A szocik emlékezőképessége meglehetősen korlátozott. Időben korlátozott. 1998-2002-re rosszul, 2002-2010-re csak a (nekik) szépre emlékeznek. 2010 tavaszától meg vizionálnak. Átmentek hisztibe és jövendőmondó varjúba. :) Káááááááár!

11. Hortobágyi István válasz 2010.07.27. 11:06:28
anonim 2010.07.27. 11:03:44

Szóval amit 2002-ben nektek szabad volt, sőt dicsőség, azt 2010-ben nekünk nem szabad, sőt, az már bűn. Éééééértem. :)

Nem emlékszem, hogy a bevezetőben írtak bármelyikét is gyakoroltuk volna a jobboldalon.

10. anonim válasz 2010.07.27. 11:03:44

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index