- Hírlap
- Fórum
- Bács-Kiskun
- Csongrád
- Békés
- Kereső:

|
Fórum bejelentkezés
Szabad száj
Fórum
Hírlevél
Hírös Index ajánlja
|
Lövünk mindenre, ami mozog.
Témaindító: Pelikán
Úgy látom belehúzott az ellenzék, így a kormánybuktató népszavazás előtt. Gyakorlatilag most már nincs olyan kormányzati, rendőri és bármilyen intézkedés, esemény, amelyre sortüzet ne zúdítanának. Persze ez így van rendjén egy demokráciában, gondolhatnánk, na de ennyire? Nem is tudom. Minap Lázár képviselő összeesküvés-elméletével találtam szembe magam, amikor azt sugallta a jópolgárok felé, hogy a molotov koktélos ügyet a rendőrség alaposan vizsgálja ki, mert lehet, hogy kormányzati provokációról van szó. És tényleg. Elképzelem Gyurcsány Ferencet és a titkosszolgálatokat amint megtervezik, hogyan fognak a párt és a kormány népszerűségének növelése érdekében, néhány mszp képviselő házára molotov koktélt dobatni. Elvarrni a rendőri nyomozás szálait, gondosan megtervezve az ürgebőrbe varrt bizonyítékok eltüntetését. Aztán Pósán debreceni képviselő akarja tudni, hogy mennyibe került a miniszterelnök látogatásának rendőri biztosítása, sőt még kárpótlást is követel a helyi vállalkozóknak, mert a negatív reklám, amit a miniszteri látogatás okozott, a későbbi vendégforgalomra lehet káros hatással. Ezt is elképzeltem magamba. Tegyük fel, hogy a külföldi európai, ázsiai vagy tengeren túli turista tervezi magyarországi utazását. Ha, egyáltalán tudja, hol van Magyarország. Leül a számítógépe elé, vagy bemegy egy utazási irodába és az első kérdése így hangzik. Sorolják fel nekem azokat a helyeket, ahol Gyurcsány Ferenc megfordult, kivált képen Debrecen, mert abba a szállodába aztán nem megyünk. Ezzel valószínű, hogy így van a magyar turista is. Én például az összes külföldi utazásomat úgy tervezem, utána járok annak, hogy a nekem éppen nem szimpatikus politikus vagy kormányfő, melyik város, melyik szállodájában fordult meg. Mert, oda biztos nem megyek megszállni. És ezt Pósán képviselő komolyan is gondolta. Közben azt látom, hogy a Hősök terére megérkezett a fasizmus. És erre nincsenek pártreakciók. Mert, ez most nem is fontos. A nagy politikai hatalmi háborúban, mintha elfelejtődne – lehet, hogy nem véletlenül -, hogy a szélsőjobb egyre nagyobb szeletet kanyarít a politikai kenyérből. Talán, egyszer csendesedik a háború. Csak nehogy késő legyen.
Pelikán
2008.02.12. 23:50:01
Én értettem komondor. Te jó fej vagy, veled szeretek vitázni és humorod is van. Kösz.
komondor
2008.02.12. 12:43:56
Humorra: Én értettem komondor. Te jó fej vagy, veled szeretek vitázni és humorod is van.
aaa
2008.02.12. 19:12:53
...akkor meg rohadj meg! Jó. :)
füles
2008.02.12. 14:37:36
Meg az ilyen otromba,övön aluli és a törvényes határokat súroló kormányzás (kormányzás?) mellett. És most értünk vissza a pártlistákhoz. Ha a képviselők többsége nem pártlistán kerül be, akkor nem lehet zsarolni a frakciófegyelemmel, mert kilép a frakcióból. A listán bekerült képviselőt a párt - elméletileg - visszahívhatja (még nem nagyon történt ilyen). Csak a párt kétheti számon rajta a szavazatát. Az egyéni körzetekben bekerült képviselőt a szavazói érhetik számom. Egyetlen párt sem.
komondor
2008.02.12. 12:43:56
Humorra: ...akkor meg rohadj meg!
Füles
2008.02.12. 13:15:21
Tetszett az a megjegyzés,hogy az érdekel valakivel kapcsolatban,hogy ember-e? Addig nem lesz az országnak normális vezetése,amíg a választók döntő többsége nem ennek tudatában fog szavazni és amíg a listán való bejutást el nem törlik. Egyébként igen sokba kerül nekünk a demokrácia,főleg az ilyen otromba,övön aluli és atörvényes határokat súroló ellenzékieskedés mellett Meg az ilyen otromba,övön aluli és a törvényes határokat súroló kormányzás (kormányzás?) mellett. Tetszett az a megjegyzés,hogy az érdekel valakivel kapcsolatban,hogy ember-e? Addig nem lesz az országnak normális vezetése,amíg a választók döntő többsége nem ennek tudatában fog szavazni és amíg a listán való bejutást el nem törlik. Egyébként igen sokba kerül nekünk a demokrácia,főleg az ilyen otromba,övön aluli és atörvényes határokat súroló ellenzékieskedés mellett
Pelikán
2008.02.11. 22:05:10
Komodor! Humorra:
komondor
2008.02.11. 11:22:50
Engem sem éerdekel az, hogy milyen pártállású a szomszéd. Komodor! |
|

Kösz.
Akkor is, ha igenekkel fogok szavazni? :)
Akkor is, ha 2010-ben valszeg a Fideszt támogatom? :) (Na, ez azért még nem fix. Nehogy má' elbízzák magukat.)
Persze. Akkor is:)
Üdv:
a Gátőr