Halihó Emberek!
Visszajöttem. Tudom sokaknak nem öröm, de ez van. Ez egy szabad ország volt idáig. Hogy most mi lesz, majd kiderül. De foglalkozzunk egy kicsit II. Orbán Viktorral és a kormányával. Mellesleg nem szeretem, ha valaki ilyen hanyagul lóbálja a kormányt a kezében, de csak én vagyok valószínűleg ilyen finnyás. Tehát, csak szépen, és sorban…
Orbán Viktor 2006. őszén úgy fogalmazott, hogy a politikának nincs joga beleszólni a rendvédelem és az igazságszolgáltatás dolgába. Lehet, hogy nem ezekkel a szavakkal, de a lényeg ez volt. Aki emlékszik rá, akkor én ezt azzal csaptam le, hogy ne már Orbán mondja meg a frankót! 1998-2002. között a legfőbb ügyész éppen az ő csuklóján rögzült egy arasznyira vett pórázon! S mi van most?
Orbán Viktor vizsgálatokat indít a 2006. őszi események miatt. Totális támadást az ellen a Magyar Rendőrség ellen, amelyiket még a választásokon olyannyira felakarta fejleszteni és megakarta erősíteni. Talán még mindig emlékszik azokra az időkre, amikor őt és a Petőfi kinézetű, de nem katonaviselt, Később mégis sportminiszternek a tárcába berugdosott, de most Brüsszelbe száműzött zseni barátjával megverték, majd becsukták Prágában? Ahonnan akkoriban az egyik legnagyobb kommunistának tartott és azóta az ő táborát erősítő Zűrös Mátyás hozta haza? De nem is ez a kérdés, hanem az, hogy: MINEK?
Ám akkor ez nem a rendvédelem, és az igazságügy dolgába való beleszólás a politika oldaláról? Vagy Orbán Viktor elirigyelte valamelyik peres osztály ügynöki posztját és belépett titokban a titkos belügybe?
Az egyáltalán nem kétes hírű és az olajozáshoz köze nincs Pintér Sándor, a II. Orbán Viktor őméltósága belügyminiszteri várományosa tegnap azt találta mondani, miszerint meglehet, hogy Gergényi Péter és a többi rendőri vezető 2006. őszén a hatályos törvények szerint próbálták megfékezni az utcai zavargásokat?! Emlékszem, hogy 2006. őszén amikor itt büdös kommunistázták Gergényit, akkor én a védelmében azt mondtam, hogy ő biztosan nem pártkatona. Inkább Pintér Sándor I. Orbán Viktor őméltósága volt belügyminiszterének kebelbarátja. S azt sem politikai, hanem inkább baráti és talán üzleti alapon. De akkor mintha a falnak beszéltem volna. Igaz, lehet, hogy most is...
Dr. Balsai Istvánt egy kivételesen tisztességes jobboldali embernek tartottam. Mondom, tartottam...,mert én biztosan nem vállaltam volna ezt a miniszterelnöki biztosi szerepet semmi pénzért! Miért?
Ha Balsai nem tud mást megállapítani a 2006-os események kapcsán, nem tud felelősöket letenni, akkor neki tutira vége. Legalábbis a politikai karrierének...
Ezzel a dobással Orbán Viktor maga ellen fordított egy csomó ügyészt, és ügyészségi nyomozót, a rendvédelem egy bizonyos hányadát biztosan, és néhány bírót is. Mert vagy a szakmaiságukat, vagy a tisztességüket vonta kétségbe. Aki pedig ebben bábuként részt vesz, az ne csodálkozzon utána az emberek megvetésén!
Már írtam, hogy a folyamat milyen ellenérzést fog a rendvédelemből kiváltani. Szerintem további pályaelhagyások lesznek rövidesen.
A pályaelhagyó rendőrség tovább gyengíti a közbiztonságot, és ezáltal a szavazók, akik az erősebb közbiztonság reményében szavaztak a Fideszre, azok az önkormányzati választásokon már átszavaznak máshová. Mivel az MSZP még a sebeit nyalogatja, így sajnos tovább növeli Orbán a Jobbik táborát. Mondjuk ez eddig sem volt idegen a politikai múltjától...
Ha, pedig Balsai partner lesz egy koncepciós persorozat elindításában, akkor annak visszhangja lesz Európában, vagy ha nem, akkor majd mi baloldaliak felhívjuk erre a figyelmet! S akkor Orbán hiába beszél demokráciáról, mert a lyukas zokniján át kivilágít a krumpli!
Orbán Viktort leírja a politika, mint olyan személyt, aki nem diktátor, csak Alzheimer-kóros. Persze még mindig szerencsésebb elfelejteni kifizetni a pálinka árát, mint a Parkinson-kór következtében kilötyögtetni! Ezt azért írom, mert Orbán elfelejti, hogy demokráciáról, megerősített közbiztonságról, a rendvédelem erősítéséről beszélt.
A pálinka kifizetéséről jut eszembe, hogy már szerintem a választásokon ígért ingyen pálinkát is elfeledte. Én üzenem, hogy mi baloldaliak nem felejtünk! Majd négy év múlva ezekről elszámoltatjuk. S még mi minden történik addig, amiért majd el kell számoltatni Orbánt és a kormányát?!
Fura dolognak tartom, hogy Viktor még mindig tagadja a zabigyerekét (a Jobbikról beszélek, és a többi szélsőséges pártról), mintha gyermektartást követelne rajta valaki is. Egyrészt azért furcsa, mert a vonások hasonlítanak. „Elszámoltatás”, „felelősségre vonás”, közös polgári kör, a baloldal totális megsemmisítésének a célzata, stb…
Lehet, hogy Balsai István tényleg csak egy Viktor kezére húzott bábú, akinek igazolnia kell, hogy a korábbi vizsgálatok korrektek voltak, és nincs mit tovább vizsgálni. Ez esetben is ott van a politika közvetlen kavarása, amit az Alzheimer-kór nem enged felszínre II. Viktornál, vagy van egy másik válasz.
Ez a tiszta számítás, és az, hogy Pintér Sándor kinevezhesse Gergényi Pétert országos főkapitánynak, amit ugyan a jobboldal vitatott de nagyon, de mi már semmin nem csodálkozunk, amikor Viktor keveri a kártyát. Elvégre Gergényit a baloldal állította fel a szolgálatok után.
Gergényinek jogos lenne a bosszúja, és nagyszerű eszköz lehetne egy baloldali politikusok elleni koncepciós persorozat vizsgálatára. A Jobbiknak pedig már mindegy, hogy milyen színezetű kormány irányítása alatt kapja a pofonokat, vagy nem? A lényeg, hogy II. Orbán Viktor őméltósága mögött ott állna egy „megtisztult” Vasprefektus.
De mi van, ha ezentúl minket, demonstráló baloldaliakat is megvernek egy-egy nemzeti ünnepen csak azért, hogy bizonyítsák: erős lett a rendvédelem, és azért, mert a rendőrség a hatályos törvények szerint intézkedik és nem a politika irányítja. Még jó, hogy már ott vannak az azonosítók!
Apropó! Egyetlen híradásban nem láttam a közelmúltban azonosítókat egy rendőrön sem. Pedig több helyen is voltak megmozdulások az unióban. A görögöknél nem hiszem el! Az azonosítók nélküli rendőrök ütötték-verték a randalírozókat anélkül, hogy megkérdezték volna bármelyiket is: - Ön csak bámészkodik, vagy garázda? Érthetetlen! Komolyan mondom, hogy nem értem. Vagy talán mégis? Kovács Lászlótól tudom, hogy még a választások első fordulója előtt a görög miniszterelnök megkérdezte tőle Brüsszelben, miként vészelték át a magyarok a válság mély időszakát? Kovács László azt válaszolta, hogy: „- Gyere el Budapestre Bajnaihoz, hátha mond néhány okosságot!” És a görög eljött, és megkérdezte! Most a szerint intézik a balkáni megszorításokat. Csak ott a baloldal tűntet! Piros zászlókkal a kezükben!
Na igen… Tudom ám, hogy a Viktornak miért volt olyan fontos a kétharmad! Kitől? Tőle! Ő mondta, hogy ez segíteni fogja a gyors megoldásokban. Hogy az emberek érezhessék a változást. Momentán én már kezdem érezni. A forint 265-ről már 280 lett mára az uniós valutához képest. Azt is értem, hogy miért megy párhuzamosan a jegybank elnökének a leváltására irányuló cseszegetés. Ahhoz, hogy nagyarányú adócsökkentésre legyen lehetőség a vállalkozásoknál, a forintot el kell gyengíteni, és el kell engedni az inflációt! Így nem kell új adókat kivetni, logikus! S nem a görög válságkezelés az oka! Ezt csak a hülye veszi be. Hooogy? Abból volt elég? Hááát, igen… A népet leválasztani nem lehet, de bűnhődni sem fogok helyette. Vazze’ ez talán ebben az esetben nem igaz! Nincs egy csipetnyi vattátok? Hiszen ez nekem is fáj. Méghozzá nagyon. De én szívós vagyok! A fájdalmat jobban bírom, mint hallgatni a saját ordításomat…