- Hírlap
- Fórum
- Bács-Kiskun
- Csongrád
- Békés
- Kereső:

|
Fórum bejelentkezés
Szabad száj
Fórum
Hírlevél
Hírös Index ajánlja
|
Akkor most bűnös, vagy nem bűnös? Megszüntették a nyomozást a Malom ügyében.
Témaindító: Pelikán
A Jász-Nagykun-Szolnok megyei nyomozó hatóság megszüntette az eljárást annak a büntető-feljelentésnek az ügyében, amit az állampolgári jogok országgyűlési biztosa kezdeményezett a kecskeméti Malom Központ építési engedélyeztetési eljárásával kapcsolatban. A feljelentő hivatali visszaélés címén kérte az eljárást, s nehezményezte, hogy a kecskeméti polgármesteri hivatal nem tekintette ügyfélnek a beruházás ellenzőit, valamint azt, hogy a város jegyzője nem állíttatta le az építkezést. A nyomozás megszüntetését bűncselekmény, valamint bizonyítottság hiányával indokolta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei főügyészség.
Pelikán
2008.01.13. 00:10:14
Nem volt véletlen. Nekem nem parancsol senki. Én, a magam ura vagyok:) Most már. Nem is gondoltam ezt,hiszen nekem is vannak...
kobold
2008.01.12. 23:39:31
Te Pelikán! Nem volt véletlen. Nekem nem parancsol senki. Én, a magam ura vagyok:) Most már.
Pelikán
2008.01.12. 20:39:09
Tudod én már csak olyan vagyok, hogy addig amíg a törvény valakiről, vagy valamiről ki nem mondja, hogy bűnös, vagy bűncslekmény, addig nem mondok ítéletet felette. Persze vannak itt ügyek ebben az országban, amit "törvényesen" el lehet intézni, csak azt meg etikátlannak tartom. Az is zavar, ha az egyik, akinek semmi erkölcsi alapja nincs, a másikat vádolja azért, amit ő maga is megcsinált anno. Te Pelikán!
kobold
2008.01.12. 19:38:45
Tudod én már csak olyan vagyok, hogy addig amíg a törvény valakiről, vagy valamiről ki nem mondja, hogy bűnös, vagy bűncslekmény, addig nem mondok ítéletet felette. Persze vannak itt ügyek ebben az országban, amit "törvényesen" el lehet intézni, csak azt meg etikátlannak tartom. Az is zavar, ha az egyik, akinek semmi erkölcsi alapja nincs, a másikat vádolja azért, amit ő maga is megcsinált anno.
anonim
2008.01.12. 19:42:01
Én azt gondolom, hogy bűncselekmény a főtéren gödröt építeni, továbbá hivatali visszaélés az, hogy egyoldalúan előnyt bizotított a jegyző az önkormányzatnak, és elrűrte, hogy engedély nélkül Sipos gödröt építsen és az ügyészségnek hivatalból meg kellene indítani az eljárást ellene. És azt gondolom, ha megszüntetnek egy eljárást akkor az nem véletlen. Lehet politikai nyomásra eljárásokat indítani bárki ellen, és ha nem sikerül az " szar ügy", de hosszú távon csak veszteni lehet az ilyen magatartással és a kizárás sem lehet véletlen, ha több hatóság nem tudja felvállani, hogy minden mocskosságban benne legyen. Szerintem a gödör az más kérdés!
Pelikán
2008.01.12. 19:10:08
Gondolom, nem véletlenül egy másik megye főügyészsége kapta az ügyet. Nem hiszem, hogy elfogultsággal lehetne vádolni az említett szervezetet. Végül is bűncslekményt nemállapítottak meg. Értem én, hogy ez sok mindenkinek fáj. Vagyis megint úgy jártunk, hogy pálcát törtünk egy ügy felett, még mielőtt lezárult volna. Így jártunk anno a Zsanett üggyel is. Igaz, hogy még az sincs lefutva teljesen. Én azt gondolom, hogy bűncselekmény a főtéren gödröt építeni, továbbá hivatali visszaélés az, hogy egyoldalúan előnyt bizotított a jegyző az önkormányzatnak, és elrűrte, hogy engedély nélkül Sipos gödröt építsen és az ügyészségnek hivatalból meg kellene indítani az eljárást ellene. És azt gondolom, ha megszüntetnek egy eljárást akkor az nem véletlen. Lehet politikai nyomásra eljárásokat indítani bárki ellen, és ha nem sikerül az " szar ügy", de hosszú távon csak veszteni lehet az ilyen magatartással és a kizárás sem lehet véletlen, ha több hatóság nem tudja felvállani, hogy minden mocskosságban benne legyen.
Pelikán
2008.01.12. 19:10:08
Gondolom, nem véletlenül egy másik megye főügyészsége kapta az ügyet. Nem hiszem, hogy elfogultsággal lehetne vádolni az említett szervezetet. Végül is bűncslekményt nemállapítottak meg. Értem én, hogy ez sok mindenkinek fáj. Vagyis megint úgy jártunk, hogy pálcát törtünk egy ügy felett, még mielőtt lezárult volna. Így jártunk anno a Zsanett üggyel is. Igaz, hogy még az sincs lefutva teljesen.
Gondolom, nem véletlenül egy másik megye főügyészsége kapta az ügyet. Nem hiszem, hogy elfogultsággal lehetne vádolni az említett szervezetet. Végül is bűncslekményt nemállapítottak meg. Értem én, hogy ez sok mindenkinek fáj. Vagyis megint úgy jártunk, hogy pálcát törtünk egy ügy felett, még mielőtt lezárult volna. Így jártunk anno a Zsanett üggyel is. Igaz, hogy még az sincs lefutva teljesen.
kuvasz
2008.01.12. 16:56:19
Nyilván nem bűnös! Lehettek jogi visszásságok, vagy szabálytalanságok, de ezek között különbségek vannak. Ezek a szabálytalanságok nem érték el a bűncselekményi szintet. Egyébként önkormányzatoknál és a civil életben is van, hogy az emberek, szervezetek másként értelmeznek dolgokat. Ettől még nem kell lebontani a Malom épületét! Nincs véletlen ismerősöd a Jász-Nagykun-Szolnok megyei főügyészségen? |
|

Nem is gondoltam ezt,hiszen nekem is vannak...
Naná! A mai világban?
Mi bajod a segédfogalmazómmal? :O)