Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

Akkor most bűnös, vagy nem bűnös? Megszüntették a nyomozást a Malom ügyében.
Témaindító: Pelikán

A Jász-Nagykun-Szolnok megyei nyomozó hatóság megszüntette az eljárást annak a büntető-feljelentésnek az ügyében, amit az állampolgári jogok országgyűlési biztosa kezdeményezett a kecskeméti Malom Központ építési engedélyeztetési eljárásával kapcsolatban. A feljelentő hivatali visszaélés címén kérte az eljárást, s nehezményezte, hogy a kecskeméti polgármesteri hivatal nem tekintette ügyfélnek a beruházás ellenzőit, valamint azt, hogy a város jegyzője nem állíttatta le az építkezést. A nyomozás megszüntetését bűncselekmény, valamint bizonyítottság hiányával indokolta a Jász-Nagykun-Szolnok megyei főügyészség.

db/lap 
12. tetű válasz 2008.01.13. 11:56:05
kobold 2008.01.13. 00:13:00

Nem is gondoltam ezt,hiszen nekem is vannak...
Naná! A mai világban?

Mi bajod a segédfogalmazómmal? :O)

11. kobold válasz 2008.01.13. 00:13:00
Pelikán 2008.01.13. 00:10:14

Nem volt véletlen. Nekem nem parancsol senki. Én, a magam ura vagyok:) Most már.

De, mitől baj az, ha az embernek vannak ismerősei, barátai, "kapcsolatai" a közigazgatásban? Nem csak ott vannak, máshol is. És, meg fogsz lepődni, ebben van fideszes, mszps, párton kívüli, meg sok más akikkel az elmúl 20 évben a munkám során kapcsolatba kerültem. Nem hiszem, hogy én lennék az egyetlen ilyen ember a városban, vagy az országban.

Üdv:

a Gátőr

Nem is gondoltam ezt,hiszen nekem is vannak...
Naná! A mai világban?

10. Pelikán válasz 2008.01.13. 00:10:14
kobold 2008.01.12. 23:39:31

Te Pelikán!

Minden nap meglepsz valami újjal!

Rendőri...,önkormányzati kapcsolatok..??? Te ilyen befolyásos ember vagy?

Én kétféle ember típust ismerek:
1./ Aki parancsol...
2./ Akinek parancsolnak...

A kérdésemet már fel sem teszem, miszerint Te melyik csoport tagja vagy?

Természetesen NE válaszolj,mert ezt csak iróniának szántam. Ugye milyen könnyen lehet egy véleményben hátra hagyni akár véletlenül is "aknákat?". Azután jön a csodálkozás,ha sorban robbannak...

üdv:kobold

Nem volt véletlen. Nekem nem parancsol senki. Én, a magam ura vagyok:) Most már.

De, mitől baj az, ha az embernek vannak ismerősei, barátai, "kapcsolatai" a közigazgatásban? Nem csak ott vannak, máshol is. És, meg fogsz lepődni, ebben van fideszes, mszps, párton kívüli, meg sok más akikkel az elmúl 20 évben a munkám során kapcsolatba kerültem. Nem hiszem, hogy én lennék az egyetlen ilyen ember a városban, vagy az országban.

Üdv:

a Gátőr

9. kobold válasz 2008.01.12. 23:39:31
Pelikán 2008.01.12. 20:39:09

Tudod én már csak olyan vagyok, hogy addig amíg a törvény valakiről, vagy valamiről ki nem mondja, hogy bűnös, vagy bűncslekmény, addig nem mondok ítéletet felette. Persze vannak itt ügyek ebben az országban, amit "törvényesen" el lehet intézni, csak azt meg etikátlannak tartom. Az is zavar, ha az egyik, akinek semmi erkölcsi alapja nincs, a másikat vádolja azért, amit ő maga is megcsinált anno.

Lehet, hogy ez nem volt világos. Ha bűncselekmény történt, azt ki kell vizsgálni és kész. De, az amit ma a pártok csinálnak enyhénszólva nevetséges. Az energiájuk nagy része arra megy el, hogy azt kutakodják, hol lehet a másikba belerúgni, vagy botrányba keverni, lejáratni stb.

Hatalmas marhaságnak tartottam annak idején ezt a Keller féle közpénzügyi akármit. Minden eredmény nélkül elköltöttek egy csomó pénzt. A Fidesz most ugyanezt ígéri, ha hatalomra kerül.

Ez valahogy a "szálka és a gerenda" esete.

Persze senki ne gondolja, hogy én soha nem követtem el szabálytalanságot, nem bűncselekményről beszélek. Igen, büntettek már meg szabálytalan parkolásért például. Meg se fordult a fejemben, hogy rendőri, vagy önkormányzati kapcsolataimat használjam. Egyszerűen kifizettem. Miért? Mert szabálytalan voltam. Ilyen egyszerű.

Üdv:

a Gátőr

Te Pelikán!

Minden nap meglepsz valami újjal!

Rendőri...,önkormányzati kapcsolatok..??? Te ilyen befolyásos ember vagy?

Én kétféle ember típust ismerek:
1./ Aki parancsol...
2./ Akinek parancsolnak...

A kérdésemet már fel sem teszem, miszerint Te melyik csoport tagja vagy?

Természetesen NE válaszolj,mert ezt csak iróniának szántam. Ugye milyen könnyen lehet egy véleményben hátra hagyni akár véletlenül is "aknákat?". Azután jön a csodálkozás,ha sorban robbannak...

üdv:kobold

8. Pelikán válasz 2008.01.12. 20:39:09
kobold 2008.01.12. 19:38:45

Pelikán!

Te egy zseni vagy! Ráleltél a lényegre...Az egyik igen a másik nem!? Ez nem helyes,ha a törvényeket igy értelmezik. (Akár a hatóságok is!) Van egy ismerősöm,vele visszabonttatták a garázsát,mert nyolcvan centivel szélesebbre építette azt. Ez bele került neki ötszázezer forintjába még. A saját telkén. A Malom közterületre épített, és semmi szankció...Ez nem helyes! A munkásőr ismerősöm a nyolcvanas években a halálos gázolást elkövető fiának szerzett útlevelet,és ő Svédországba ki is ment,mielőtt tisztázták volna az ügyét... Azt sem helyeseltem,gondolhatod!

Azt látom,hogy nem egyformák a mércék akkor sem,és sajnos még ma sem! Ez gond szerintem...(Lehet,hogy tévedek?)

Tudod én már csak olyan vagyok, hogy addig amíg a törvény valakiről, vagy valamiről ki nem mondja, hogy bűnös, vagy bűncslekmény, addig nem mondok ítéletet felette. Persze vannak itt ügyek ebben az országban, amit "törvényesen" el lehet intézni, csak azt meg etikátlannak tartom. Az is zavar, ha az egyik, akinek semmi erkölcsi alapja nincs, a másikat vádolja azért, amit ő maga is megcsinált anno.

Lehet, hogy ez nem volt világos. Ha bűncselekmény történt, azt ki kell vizsgálni és kész. De, az amit ma a pártok csinálnak enyhénszólva nevetséges. Az energiájuk nagy része arra megy el, hogy azt kutakodják, hol lehet a másikba belerúgni, vagy botrányba keverni, lejáratni stb.

Hatalmas marhaságnak tartottam annak idején ezt a Keller féle közpénzügyi akármit. Minden eredmény nélkül elköltöttek egy csomó pénzt. A Fidesz most ugyanezt ígéri, ha hatalomra kerül.

Ez valahogy a "szálka és a gerenda" esete.

Persze senki ne gondolja, hogy én soha nem követtem el szabálytalanságot, nem bűncselekményről beszélek. Igen, büntettek már meg szabálytalan parkolásért például. Meg se fordult a fejemben, hogy rendőri, vagy önkormányzati kapcsolataimat használjam. Egyszerűen kifizettem. Miért? Mert szabálytalan voltam. Ilyen egyszerű.

Üdv:

a Gátőr

7. kobold válasz 2008.01.12. 20:20:53
anonim 2008.01.12. 19:42:01

Én azt gondolom, hogy bűncselekmény a főtéren gödröt építeni, továbbá hivatali visszaélés az, hogy egyoldalúan előnyt bizotított a jegyző az önkormányzatnak, és elrűrte, hogy engedély nélkül Sipos gödröt építsen és az ügyészségnek hivatalból meg kellene indítani az eljárást ellene. És azt gondolom, ha megszüntetnek egy eljárást akkor az nem véletlen. Lehet politikai nyomásra eljárásokat indítani bárki ellen, és ha nem sikerül az " szar ügy", de hosszú távon csak veszteni lehet az ilyen magatartással és a kizárás sem lehet véletlen, ha több hatóság nem tudja felvállani, hogy minden mocskosságban benne legyen.

Szerintem a gödör az más kérdés!

Ha észlelik,hogy nem törvényes a folyamat,vagy valamilyen engedély még nem áll rendelkezére...bevárják...kivárják...leállnak vele! Teljesen jogkövető magatartás! A Malomnál ekkor tovább folyt a munka,és nem foglalkoztak vele,hogy "tiszta",vagy éppen nem "tiszta" az engedélyük a folytatáshoz!

6. anonim válasz 2008.01.12. 19:42:01
Pelikán 2008.01.12. 19:10:08

Gondolom, nem véletlenül egy másik megye főügyészsége kapta az ügyet. Nem hiszem, hogy elfogultsággal lehetne vádolni az említett szervezetet. Végül is bűncslekményt nemállapítottak meg. Értem én, hogy ez sok mindenkinek fáj. Vagyis megint úgy jártunk, hogy pálcát törtünk egy ügy felett, még mielőtt lezárult volna. Így jártunk anno a Zsanett üggyel is. Igaz, hogy még az sincs lefutva teljesen.

De, ha már itt tartunk. Kobold azt mondja, hogy közterületen mindent lehet. Ezzel a logikával igen. Például, lehet a főtéren gödröt építeni. Szökőkutat elbontani. Akkor ez is bűncselekmény? Nem hinném, hogy az.

Vagy, az egyik igen, a másik nem? Attól függően, hogy kivel szinpatizálunk?

Üdv:

a Gátőr

Én azt gondolom, hogy bűncselekmény a főtéren gödröt építeni, továbbá hivatali visszaélés az, hogy egyoldalúan előnyt bizotított a jegyző az önkormányzatnak, és elrűrte, hogy engedély nélkül Sipos gödröt építsen és az ügyészségnek hivatalból meg kellene indítani az eljárást ellene. És azt gondolom, ha megszüntetnek egy eljárást akkor az nem véletlen. Lehet politikai nyomásra eljárásokat indítani bárki ellen, és ha nem sikerül az " szar ügy", de hosszú távon csak veszteni lehet az ilyen magatartással és a kizárás sem lehet véletlen, ha több hatóság nem tudja felvállani, hogy minden mocskosságban benne legyen.

5. kobold válasz 2008.01.12. 19:38:45
Pelikán 2008.01.12. 19:10:08

Gondolom, nem véletlenül egy másik megye főügyészsége kapta az ügyet. Nem hiszem, hogy elfogultsággal lehetne vádolni az említett szervezetet. Végül is bűncslekményt nemállapítottak meg. Értem én, hogy ez sok mindenkinek fáj. Vagyis megint úgy jártunk, hogy pálcát törtünk egy ügy felett, még mielőtt lezárult volna. Így jártunk anno a Zsanett üggyel is. Igaz, hogy még az sincs lefutva teljesen.

De, ha már itt tartunk. Kobold azt mondja, hogy közterületen mindent lehet. Ezzel a logikával igen. Például, lehet a főtéren gödröt építeni. Szökőkutat elbontani. Akkor ez is bűncselekmény? Nem hinném, hogy az.

Üdv:

a Gátőr

Pelikán!

Te egy zseni vagy! Ráleltél a lényegre...Az egyik igen a másik nem!? Ez nem helyes,ha a törvényeket igy értelmezik. (Akár a hatóságok is!) Van egy ismerősöm,vele visszabonttatták a garázsát,mert nyolcvan centivel szélesebbre építette azt. Ez bele került neki ötszázezer forintjába még. A saját telkén. A Malom közterületre épített, és semmi szankció...Ez nem helyes! A munkásőr ismerősöm a nyolcvanas években a halálos gázolást elkövető fiának szerzett útlevelet,és ő Svédországba ki is ment,mielőtt tisztázták volna az ügyét... Azt sem helyeseltem,gondolhatod!

Azt látom,hogy nem egyformák a mércék akkor sem,és sajnos még ma sem! Ez gond szerintem...(Lehet,hogy tévedek?)

4. Pelikán válasz 2008.01.12. 19:10:08

Üdv:

a Gátőr

3. kobold válasz 2008.01.12. 17:10:33
kuvasz 2008.01.12. 16:56:19

Nyilván nem bűnös! Lehettek jogi visszásságok, vagy szabálytalanságok, de ezek között különbségek vannak. Ezek a szabálytalanságok nem érték el a bűncselekményi szintet. Egyébként önkormányzatoknál és a civil életben is van, hogy az emberek, szervezetek másként értelmeznek dolgokat. Ettől még nem kell lebontani a Malom épületét!
Kobold meg parkoljon ott ahol akar!

Nincs véletlen ismerősöd a Jász-Nagykun-Szolnok megyei főügyészségen?

Kellene egy hivatalos végzés a (zöld) közterület használatának engedélyezéséről,
hogy miként érhetném el a közterületfelügyelőknél én is azt,hogy bizonyitottság hiányában felmentést kapjak,ha a füvön parkolok? Kérdezzem meg,hogy maga lát valamit...? Mert én nem!? Vagy mi??

Ha a Kuvasz esetleg adna egy írást,hogy Ő megengedte nekem,az is megteszi!

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index