- Hírlap
- Fórum
- Bács-Kiskun
- Csongrád
- Békés
- Kereső:

|
Fórum bejelentkezés
Szabad száj
Fórum
Hírlevél
Hírös Index ajánlja
|
Ki az a politikus?
Témaindító: Pelikán
Azon tűnődöm, hogy kit nevezünk politikusnak. Szakma a politikus, vagy valami más. Gondoltam, megnézem mit ír az értelmező szótár. Hát, tessék. Államférfi, az állami és közügyek tevékeny irányítója, intézője. - Rosszalló köznyelvi értelemben: óvatos, furfangos, ravasz, helyezkedő, ügyesen LAVÍROZÓ ember. Akkor most nem leszek rosszalló köznyelv és megpróbálom végiggondolni ezt a kérdést. Azt írja a szótár, hogy államférfi. Na, de vannak nők is. Akkor ők államnők, vagy államasszonyok? Lényegében ez nem is fontos. Mi van az önkormányzati politikusokkal? Ezek szerint ők a megye,- városférfiak, vagy nők. Akik a közügyek tevékeny irányítói, intézői. Ez eddig rendben is van. Rájöttem, elavult a szótár. Nem baj, majd frissítik. Tehát, megtudtuk, hogy ki az a politikus. Most már csak az érdekel, hogy miért megy ma Magyarországon valaki politikusnak? Nyilvánvalóan azért, hogy a közügyek tevékeny irányítója legyen. Ez így helyes. Akkor viszont azt nem értem, hogy miért ragaszkodnak ennyire politikusi mivoltukhoz? Mert, ha mindenáron a közért akarnak tenni, akkor rendben van. Nekem viszont sokszor az az érzésem, hogy egyesek azért választják ezt az utat, mert szeretnének ebből megélni. A köznép őket nevezi megélhetési politikusnak. Na, de emberek, milyen jövedelmük van a politikusoknak az őket megillető apanázson kívül? Miért ragaszkodnak ennyire a hatalom megszerzésére, vagy megtartására? Ugyanis, ha van tisztességes szakmájuk, akkor elvileg abból is meg kéne tudni élni, vagy nem? Csak kérdezem. Talán ilyen jól fizető lenne a politikusi pálya? Mert, ugye, ha valaki milliomosként politikus kis hazánkban, az baj. De, az is baj, ha nem az. Mert akkor felmerül a gyanú, ugye? Persze, amikor azt látja az ember, hogy politikusaink sokasodnak, gyarapodnak, egyből felmerül a kérdés, hogy miből? Gondolom, abból a jövedelemből, amit a képviseletért kapnak. Akkor viszont nem is olyan rossz buli ez. Természetesen nem sajnálom tőlük, csupán azon meditálok, miért mennek egyesek politikusnak. Csak nem a pénzért? Aztán kitekintek, vagy most már betekintek Európába. Úgy tűnik, hogy ott a politikusok meglehetősen biztos anyagi háttérrel érkeznek a politikába. Ami ugye hazánk politikusainak zöméről nem igazán mondható el. És, ha már egyszer megcsapta őket a politika szele, igazából ki sem tudnak lépni belőle. Nyilván vannak kivételek. Hirtelen eszembe jutnak a nagy magyar államférfiak. Kossuth, Széchenyi, Deák és még sorolhatnám. Egytől egyig vagyonos emberek voltak, akik a közjavát szolgálták és saját vagyonukat is, odatették mellé. Gondolkodók voltak, bölcsek, műveltek, nyelveket beszélő emberek. Lehet, hogy ez hiányzik nekem a mai politikusból? Talán. Nem tudom. Egy biztos, ha nem vagyok oda a politikusokért az valószínűleg azért van, mert én a rosszalló köznyelvi értelemben, óvatos, furfangos, ravasz, helyezkedő, ügyesen lavírozó embereket látok a mai magyar közéletben. Tisztelet a kivételnek! http://www.kiskunfelegyhazaert.eoldal.hu/cikkek/helyi-hirek/bacs-kiskun-megyei-jobbik-botrany
anonim
2008.01.07. 13:34:32
Bár a gyurcsányt valóban rendkívül kártékony elmebetegnek tartom, jelen hivatkozásból akár ki is hagyhettem volna. Ugyanis itt és most nem arról "agyalgunk", hogy személy szerint ki mit tesz a hazájáért, mielőtt azt kérdezné, érte mit tesz a hazája, ( JFK után, szabadon) hanem azt az elvi kérdést szeretnénk(ném) tisztázni, hogy melyik a jobb: milliárdosokat a politikába, akiknek a politikusi javadalmazás csak borravaló, vagy (rendkívül szigorú összeférhetetlenségi szabályokkal !!!) olyanokat, akiket a köz azért fizet meg nagyon(!), hogy eszükbe se jusson, hogy máshonnan is húzhatnak jövedelmet, mint a választott tisztségükből. Ebben teljesen egyetértünk! Egyet tegyünk hozzá, hogy a Viktor királyokból sem kérünk!
anonim
2008.01.07. 13:34:32
Bár a gyurcsányt valóban rendkívül kártékony elmebetegnek tartom, jelen hivatkozásból akár ki is hagyhettem volna. Ugyanis itt és most nem arról "agyalgunk", hogy személy szerint ki mit tesz a hazájáért, mielőtt azt kérdezné, érte mit tesz a hazája, ( JFK után, szabadon) hanem azt az elvi kérdést szeretnénk(ném) tisztázni, hogy melyik a jobb: milliárdosokat a politikába, akiknek a politikusi javadalmazás csak borravaló, vagy (rendkívül szigorú összeférhetetlenségi szabályokkal !!!) olyanokat, akiket a köz azért fizet meg nagyon(!), hogy eszükbe se jusson, hogy máshonnan is húzhatnak jövedelmet, mint a választott tisztségükből. Ha megnézed a világ "nagy" demokráciáit, sok helyen találsz az ország vezetésében milliomosokat, milliárdosokat. Nem sokat, de találsz. A másik az, hogy kevesebb, de jól megfizetett hiteles, sok mindenhez értő emberrel jobban lehetne kormányozni ezt a kis országot. Szóvirágokkal még nem javult a gazdaság egyik országban sem.
Pelikán
2008.01.05. 23:48:07
Kötekedő Kartárs! Alisa Anonim! Bár a gyurcsányt valóban rendkívül kártékony elmebetegnek tartom, jelen hivatkozásból akár ki is hagyhettem volna. Ugyanis itt és most nem arról "agyalgunk", hogy személy szerint ki mit tesz a hazájáért, mielőtt azt kérdezné, érte mit tesz a hazája, ( JFK után, szabadon) hanem azt az elvi kérdést szeretnénk(ném) tisztázni, hogy melyik a jobb: milliárdosokat a politikába, akiknek a politikusi javadalmazás csak borravaló, vagy (rendkívül szigorú összeférhetetlenségi szabályokkal !!!) olyanokat, akiket a köz azért fizet meg nagyon(!), hogy eszükbe se jusson, hogy máshonnan is húzhatnak jövedelmet, mint a választott tisztségükből. Felbosszantós Anonimnak!
anonim
2008.01.06. 22:18:05
Kedves Huncut Mesebeli Figurácska!
kobold
2008.01.05. 19:23:42
Anonim! Kedves Huncut Mesebeli Figurácska! Szerintem meg el kellene felejteni már a múltat és csak a jövővel foglalkozni.Ehhez viszont nagyobb békére és összefogásra lenne szükség.A gyűlölet rosz tanácsadó.Ettől még valóban csak a tistességes az emberekért többet dolgozni akaró politikusokra lenne szükség.Na azért a szakértelem és a gyakorlat sem ártana erényként.Én nem sajnálnák akár több milliót is fizetni ilyen politikusoknak,mert megérné a befektetés.Lehet,hogy kellene egy új párt,aki ezt tűzné a zászlóra a tagok toborzásánál és felvételénél.De hát az embereknek igy is tele van a tökfödőjük a pártokkal.Azért ki lehetne probálni szióka:Sakálka De ilyen gyűlölettel soha nem lesz országunkban jobb jövő kedves Anonim.Ha azt akarjuk,hogy végre tisztább közélet legyen és becsületesebb emberek is bátrabban vállalják többen a politizálást a tettekben is,akkor igeis nyilvánosságra kell hozni a sz. besúgók névsorát.Legfőképpen azokét akik valamilyen módon még mindig ott vannak a döntések körül.Sajnálom,hogy a FIDESZ nem partnere a szadinak ebben a témában.Persze,hogy az mszp nem akarja,mert még mindig súgnak neki azok a szemetek .Ha végiggondolná az mszp,hogy kik is ezek és mit csináltak a renszerváltáskor,akkor nem bizna bennük.Persze most más pártokban ülve valóban milliókat keresve élik világukat.Ebben a tisztogatásban össze kellene fogni minden pártnak.Én is igazat adod az szdsz-nek ebben,bár más témáknál nagyon messze vannak a gondolataim tőlük. |
|

Ganz röck megmarad?
http://www.kiskunfelegyhazaert.eoldal.hu/cikkek/helyi-hirek/dr_-garai-istvan-levente-kiharcolta-400-munkahely-megmaradasat