Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

100%-os foglalkoztatottság? He-he-he...
Témaindító: tetű

Na Ámberek! KSH adat: az év első 9 hónapjában a költségvetési szférában 755 ezer, a versenyszférában, pedig 1 millió 939 ember dolgozott Magyarországon! Egy 10 milliós országban. Az állami szektor nem termel. A versenyszféra kb. fele kereskedik és vendéglát. Aztán vannak számlagyártó álvállalkozók, vannak itt csontkovácsok, táltosok, jósnők, bárcával rendelkező prosti is, aztán bankárok, pénzemberek, művészek, semmittevő cégvezetők, és léggömbhámozásból élők. Megkockáztatom: JÓ, HA EBBEN AZ ORSZÁGBAN DOLGOZNAK 800 EZREN... A többi eltartott. Gyermekek, rokkantak, nyugdíjasok, munkanélküliek, bűnözők... Akik a versenyszektorban vannak, mint regisztrált aktív dolgozók, azok éves szinten elcsalnak az állami büdzséből 1400 milliárdot! Na most: lehet itten arról beszélni, hogy a politika ilyen szemét és olyan szemét, de: néztek maguk már tükörbe? Beszélgetek egy ismerősömmel, aki meghívókat és névjegykártyákat készít önálló vállalkozóként. Szidja a Gyurcsányt, mert ilyen szar az élet. Majd kiderül, hogy amit csinál, ahhoz sem ért. Nem ismeri a PC adta lehetőségeket. De nehogymááá majd ő máshoz fogjon! Az a más alantas, nem nekije tanálták ki! Hogy csak gimnáziumi érettségije van? Az éppen elég, hogy alá toljanak egy bőrfotelt, egyébként nem vált! Mit képzelnek a komcsik? Nem ő az egyetlen ismerősöm, aki így gondolkodik. Én, pedig gerinctelen vagyok, mert hallgatok. Mert hallgatok és nem vágom a pofájába, hogy: "Vazze', akkor ne is sírjál! Dögölj éhen!" Én (felsőfokúval) tudtam tehergépkocsit rakni és költöztetni, amikor megszorultam anyagilag. Ha a szükség úgy hozta volna, még napszámba is elmentem volna, vagy kukásnak. Mert a családomról, a megélhetésemről volt szó! A Viktor is olyan ütődött, hogy már ülve nyalja a Holdat, mert visszaállítaná a 100%-os foglalkoztatást! Közben elutasítva a keleti piacot, amelynek mi voltunk az éléstára. Mert nem mindegy ám, hogy vöröscsillaggal, vagy pezsgővel eszi a rohadékja a magyar konzervet! Csak gondoljunk bele: lehet itt szidni bárkit, de a gengszterváltás óta az MDF megszüntette a TSZ-eket. Aztán boldog-boldogtalan privatizált! Miért? Mert hirtelen annyira szabadok lettünk, hogy leültünk és vártuk a szánkba a sültgalambot, azért! Viktor legalább nem várja... Ő mindent elkövet a hatalom megszerzése érdekében. Ő nem rest... Legalább a saját projektjén dolgozik és azt rendületlenül teszi. :O) Emlékeznek erre a városra? Volt itt Konzervgyár, BARNEVÁL, SZIM, MEZŐGÉP, Kádgyár, Parkettagyár, Fémmunkás, BRG, SZÜV, Kenyérgyár, Tejüzem, és még egy sereg más dolog... Na ezeket nem a Gyurcsány privatizálta el! Kik lógattyák a lábukat itt a városban a gengszterváltás óta? Megmondom: a jobboldal... MDF, Keresztények, Fidesz... Oszt mi van nekünk? Egy nagy csupasz seggünk van nekünk! Ha Viktor be is vezeti a teljes foglalkoztatást, az biztosan kényszermunka lesz és egy tál rizsért, agy lencséért kell majd dolgozni. Ha nem, akkor pedig reformok és munka nélkül éhen fogunk dögleni! Így aztán, ahogyan a politikai elit üzente: takaroggyon mindenki dolgozni! Ne pofázzon itt senki, hanem kezdjen végre valamit magával! Ebben az országban csak egy ember nem csügged. Egyetlen ember hisz a jövőjében töretlenül! Akár csak én, amikor téglát pakoltam a kocsira. Na? Ki az? Megmondom: Viktor, aki még mindig nem mondott le arról, hogy visszaszerzi az elvesztett hatalmát...

db/lap 
13. tetű válasz 2007.12.15. 19:48:53
tetű 2007.12.15. 19:46:58

A #10 nem én voltam, hanem egy izé provokátor. Lehet, hogy komcsi, de lehet, hogy Fideszkong...

Nem is ez a lényeg. napközben valahol, bántott a kemény premier, és átértékeltem újra a mondandómat. Ám rájöttem, hogy nem változik a vélenményem...

Miért? Akinek baja van velem, aki úgy gondolja, hogy olyan szarul élnek az emberek a témaindítómban vázoltak ellenére, az menjen körbe a városban! Nézzen be éttermekbe, kocsmákba és látni fogja: dugig vannak ezek a helyek! Lehet itt vizitdíjról beszélni, de az egészségügyi reformban nem ott van a hiba. Azt röhögve kifizeti szinte bárki. A többit nem ismétlem, olvassatok vissza és rájöttök, hogy nem prédikálok hülyeségeket!

De menjetek el sétálni, és nézzétek meg, hogy a petőfivárosban, a vacsi közben, a Ladánybenei úton, hetényegyháza külterületein micsoda paloták épülnek, épültek! Én, aki érettségim óta folyamatosan dolgozom, nem tudnék ilyen kastélyokat és kúriákat összehozni. Húúú! De szarul élnek ezek a kényszer vállalkozók! Vagy tényleg ennyire hülye lennék? Na neeeeee!!!!

Vazze'! Tele van a mondandóm helyesírási hibákkal... :O)

12. tetű válasz 2007.12.15. 19:46:58
kobold 2007.12.15. 14:06:05

...ugye...?(!)

A #10 nem én voltam, hanem egy izé provokátor. Lehet, hogy komcsi, de lehet, hogy Fideszkong...

Nem is ez a lényeg. napközben valahol, bántott a kemény premier, és átértékeltem újra a mondandómat. Ám rájöttem, hogy nem változik a vélenményem...

Miért? Akinek baja van velem, aki úgy gondolja, hogy olyan szarul élnek az emberek a témaindítómban vázoltak ellenére, az menjen körbe a városban! Nézzen be éttermekbe, kocsmákba és látni fogja: dugig vannak ezek a helyek! Lehet itt vizitdíjról beszélni, de az egészségügyi reformban nem ott van a hiba. Azt röhögve kifizeti szinte bárki. A többit nem ismétlem, olvassatok vissza és rájöttök, hogy nem prédikálok hülyeségeket!

De menjetek el sétálni, és nézzétek meg, hogy a petőfivárosban, a vacsi közben, a Ladánybenei úton, hetényegyháza külterületein micsoda paloták épülnek, épültek! Én, aki érettségim óta folyamatosan dolgozom, nem tudnék ilyen kastélyokat és kúriákat összehozni. Húúú! De szarul élnek ezek a kényszer vállalkozók! Vagy tényleg ennyire hülye lennék? Na neeeeee!!!!

11. kobold válasz 2007.12.15. 14:06:05
tetű 2007.12.15. 13:24:26

hmm...!

...ugye...?(!)

10. tetű válasz 2007.12.15. 13:24:26

hmm...!

9. kobold válasz 2007.12.15. 09:47:26
tetű 2007.12.15. 08:34:27

Még valamit: a felsoroltak egytől egyig KSH adatok... Lehet engemet ezért fikázni (már egy-két idióta meg is tette), de ezek tények!

Ámberek! Alaposan szét kell nézni a piacon, mielőtt valaki vállalkozik. Mérlegre kell tenni mindent. S nem csak azt kell megnézni, hogy mekkora valamire a kereslet, hanem azt is, hogy abból mennyire telítették a piacot, vagy éppen azon a településen hányan folytatnak hasonló tevékenységet. Ha egy 1500 fős faluban van 15 vízvezetékszerelő, az nem az állam bűne! Az a vállalkozók hülyesége. Ha valaki minőséget készít, az még nem jelenti azt, hogy az emberek nem veszik meg az olcsóbb tömegcikket. Mikor vállalkozást tervezünk, ezzel is számolni kell! A mezőgazdaságban egyik évben jól ment a búza. Erre mit tettek a parasztok? A következő évben mind búzát termeltek. Aztán nem tudták eladni, mert telítődött a piac. Bértárolás és minden más kellemetlen izé következett... Ki járt jól? Aki bevetette a földjét fűvel (ismerek ilyet) majd a megtermelt fűmagot eladta zacskózott kivitelben nyugatnak. Higgyétek el: én itt nem bántani akarok bárkit is, csak kinyitni a szemeket.

Látom,hogy árnyaltabb a gondolkodásod ebben a témában,mint gondoltam...Tele vagy előitélettel ugyan,de azért nem vagy "velejéig gonosz".Persze!Van nekem is ellenpéldám az egyszerűségre..a kezdő vállalkozásokról.Mentségükre legyen mondva,hogy a nagy többség kényszervállalkozó,úgy ahogyan az előttem szóló "vállalkozó" is az lehet.A történet (sajnos!)úgy szól:A 90-es évek elején egyik ismerősöm megkért,hogy segítsek az egy évre előre kifizetett temető melletti garázs bérletét valakinek átadni,amiből már 4 hónap letelt.Ő havi 10 ezerért bérelte,de bárkinek átadná a maradék 8 hónapot 40 ezereért is,csak ne vesszen kárba. Kérdeztem Tőle,miért kellett neki ez az egész?Most kapaszkodj meg!Vállalkozást kezdett!Kegytárgyakat,szentképet,meg hasonlókat árult...Azóta már rájött,ha meg akar élni a vállalkozásából,akkor a bérlet10 ezer mellé még meg kell(ett volna) termelnie a saját rezsijét,ami akkor 30 körül volt(tb,adó,járulékok,stb)a fizuját kb:60-at,és egy minimális alapot,amiből kinő a tevékenysége,ugye.Ez mindösszesen 100-120 körül lenne,minden hónapban..(a 90-es éveknél járunk!)Egy szentkép beszerzési ára és eladási ára között az árrés néhány forint...Ott pill.alatt átszoroztam Neki,hogy percenként hány embernek kell sorban állnia és mennyi röpke idő alatt a város összes lakójának vásárolnia kellene csip-csup dolgokat,hogy Ő megéljen a vállalkozásából.Hát igy jártam én egy ismerősömmel.Ezt Ő előre is átgondolhatta volna,ahogyan Te "tetű" említetted! De sajnos azt látom én a környezetemben,hogy egy ilyen kényszervállalkozó a kezdéséhez pánikol szinte,mert szorít a cipő, a családi kassza üres,a gyerekek éhesek,a feleség tomból, és nem tud reálisan gondolkodni!Van másik példám is hasonló,Ő meg az életbiztosítási piacon keresgélt ügynökként,természetesen a történet ugyanaz,5-6 hónap múlva mínusz 600 ezerrel bebukott!Nem tudom,mi a megoldás,sokfélék vagyunk,egy biztos,a multik kidolgozták a saját stratégiájukat és az nekünk kicsiknek nem előnyös.....

8. aaa válasz 2007.12.15. 08:57:59

Kihagytad testvéreidet az mszp-seket.1994 és 1998 között egy Bruszel László nevű mszp-s volt országgyűlési kápviselő, Kecskemétről.Kétségbeesetten keresték a barnevál dolgozói hogy segítsen Budapesten mert tönkreteszik a gyárat szándékosan.Kiröhögte őket!! Szó szerint. A többi az úgy igaz ahogy leírta tetű.

7. tetű válasz 2007.12.15. 08:34:27

Még valamit: a felsoroltak egytől egyig KSH adatok... Lehet engemet ezért fikázni (már egy-két idióta meg is tette), de ezek tények!

Ámberek! Alaposan szét kell nézni a piacon, mielőtt valaki vállalkozik. Mérlegre kell tenni mindent. S nem csak azt kell megnézni, hogy mekkora valamire a kereslet, hanem azt is, hogy abból mennyire telítették a piacot, vagy éppen azon a településen hányan folytatnak hasonló tevékenységet. Ha egy 1500 fős faluban van 15 vízvezetékszerelő, az nem az állam bűne! Az a vállalkozók hülyesége. Ha valaki minőséget készít, az még nem jelenti azt, hogy az emberek nem veszik meg az olcsóbb tömegcikket. Mikor vállalkozást tervezünk, ezzel is számolni kell! A mezőgazdaságban egyik évben jól ment a búza. Erre mit tettek a parasztok? A következő évben mind búzát termeltek. Aztán nem tudták eladni, mert telítődött a piac. Bértárolás és minden más kellemetlen izé következett... Ki járt jól? Aki bevetette a földjét fűvel (ismerek ilyet) majd a megtermelt fűmagot eladta zacskózott kivitelben nyugatnak. Higgyétek el: én itt nem bántani akarok bárkit is, csak kinyitni a szemeket.

6. tetű válasz 2007.12.15. 08:21:49
A "VÁLLALKOZÓ" 2007.12.15. 08:05:23

Mert az vagyok. Nem akartam én az lenni, maradtam volna kézműves kisiparos, de ezt megszüntették. Vesztemre, hiába vagyok szakmámban nagyon jó (ez nem egoizmus) semmire nem megyek vele. Miért? Mert nem tudok versenyezni a külföldi, távolkeleti bóvlival. Árban nem . A minőséget pedig kevesen fizetik meg. Azzal pedig nem törődik senki, hogy év elején 0, nulla! bevételem van, amiből kifizetem a rezsit, és a szakmám, vállalkozásom utáni kötelezettségeket.
Nem kell egyenzubbonyt húzni a vállalkozókra. Nagyon különbözőek vagyunk. A magamfajta lassan azért dolgozik, hogy mindent kifizessen. A nagyok fütyülnek rá, ha több milliós tartozásuk van. Akikről minden fillért lenyúznak, azok a kényszervállalkozók, és a kézművesek.

Ismerek kézművest is. Nekik is mendegél a dolog. Bár nem élnek nagylábon, de nyugodtan alszanak. Ám lehet, hogy csak az én környezetemben élnek ilyenek és véletlen.

5. A "VÁLLALKOZÓ" válasz 2007.12.15. 08:05:23

Mert az vagyok. Nem akartam én az lenni, maradtam volna kézműves kisiparos, de ezt megszüntették. Vesztemre, hiába vagyok szakmámban nagyon jó (ez nem egoizmus) semmire nem megyek vele. Miért? Mert nem tudok versenyezni a külföldi, távolkeleti bóvlival. Árban nem . A minőséget pedig kevesen fizetik meg. Azzal pedig nem törődik senki, hogy év elején 0, nulla! bevételem van, amiből kifizetem a rezsit, és a szakmám, vállalkozásom utáni kötelezettségeket.
Nem kell egyenzubbonyt húzni a vállalkozókra. Nagyon különbözőek vagyunk. A magamfajta lassan azért dolgozik, hogy mindent kifizessen. A nagyok fütyülnek rá, ha több milliós tartozásuk van. Akikről minden fillért lenyúznak, azok a kényszervállalkozók, és a kézművesek.

4. tetű válasz 2007.12.15. 07:42:52

Még valamit: remélem, hogy végre fehér lesz a Karácsonyunk. Ám, hogy hány fő jelentkezik az éhezők közül havat hányni? Borítékolom, hogy nem lesz öt sem ebben a városban! Az olyan alantas. Koldulni és kocsmázni persze nem...

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index