Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

Oldjuk meg a cigánykérdést!
Témaindító: rosenberg

A kisebbségi ombudsman a HírTv riporterének kérdésére, vagyis, hogy hogyan történhetett meg, hogy a Magyar Gárda tatárszentgyörgyi felvonulásához cigányok is csatlakoztak (támogatólag), az ombudsman a következőt válaszolta (FIGYELEM!): EZEK AZ EMBEREK NAGYON MAGAS FOKÚ IDENTITÁSZAVARBAN SZENVEDNEK, NYÍLVÁN A LEGSZEGÉNYEBB RÉTEGEKBŐL VALÓK, AKIK BÁRHOVA ODACSATALAKOZNAK... Ezen a ponton lehidaltam. Magam is tapasztalatam hasonlót, a permanens pesti tüntetések alatt egyszer én is fent voltam, saját szememmel látni, mi történik ott (a médiának nem nagyon hiszek már...). A tömegben, pont mögöttünk, ott állt egy cigány család (5-6 fő) nemzetiszín zászlóval és gyertyával a kezében. Láthatóan eléggé zavarban voltak, a téren sok volt a kopaszból (nekem egyébként egyáltalán nem hiányoztak). Mikor rájuk néztem, a családfő zavart mosollyal üdvözölt. Azt hiszem, az ombudsman úr most elárulta a kormányzó hatalom célját. Az pedig nem más, minthogy osszuk meg a társadalmat, amennyire csak lehet, a mostaninál mégjobban ugrasszuk egymásnak az embereket, és ha lehet, akadályozzunk meg mindenfajta összefogást, egyeztetést, közös útkeresést. Pedig - úgy tűnik - a cigányság köreiben is lennének olyanok, akikkel le lehetne ülni. Nekem lennének javaslataim, de majd később. Kíváncsi vagyok, mások hogyan vélekednek az ombudsman kijelentéséről.

db/lap 
136. sellő válasz 2008.10.22. 23:19:22
plc 2008.10.20. 13:22:45

Nem kell senkit agyon csapni. Ellenőrizni kell a kiadásokat, a segélyek jogosságát, összegét. Ne kaphasson valaki segélyből nagyobb jövedelmet, mint a minimálbéren dolgozó emberek. ( DOLGOZÓ EMBEREK!!) Rá kell szoktatni a cigányságot is, hogy ne csak a jogait emlegesse, hanem vegye tudomásul, hogy a kötelességek a jogok előtt járnak. Normális országokban.

Nem kell már annyit aggódni miattuk, fél éven belül 8-900.000 nem roma munkanélküli lesz az országban.

135. anomím válasz 2008.10.22. 19:03:39

Oda a romáknak minden nőt közhasználatra, akik bűnözőt szültek ennek az országnak!

134. plc válasz 2008.10.20. 13:22:45
anonim 2008.10.18. 07:42:58

1.Gondolkozz, mielőtt leírsz valamit.
rn2. Szerinted csapjuk agyon őket?

Nem kell senkit agyon csapni. Ellenőrizni kell a kiadásokat, a segélyek jogosságát, összegét. Ne kaphasson valaki segélyből nagyobb jövedelmet, mint a minimálbéren dolgozó emberek. ( DOLGOZÓ EMBEREK!!) Rá kell szoktatni a cigányságot is, hogy ne csak a jogait emlegesse, hanem vegye tudomásul, hogy a kötelességek a jogok előtt járnak. Normális országokban.

133. anonim válasz 2008.10.18. 21:32:12

Az agyad mérete megtisztelő lehet........ számodra.
rnNekünk ez nem elég !

132. anonim válasz 2008.10.18. 09:55:58

Ááááá, dehogy! Ennél jobb ötlet is elhangzott már az előzőekben: vigye őket haza.:)

131. anonim válasz 2008.10.18. 07:42:58
Na ,hát ogyuk meg hama !! 2008.10.17. 19:22:17

2008. napjaink
A roma családnak van 6 gyereke.
Beadták intézetbe őket.
Majd jelentkezett a család rokonsága és pár nap múlva kihozták őket, mint nevelőszülők.
Az állam megszabadul a gyerekektől és fizet. Nem keveset.
Gyerekenként 80.000!!! Azaz összesen 480.000 forintot havonta.
Az apa és az anya nem válnak el, de külön lakcímre jelentkeznek be így mindkettő megkapja a szociális segélyt az
önkormányzattól, 39.100 forintot(????). Így további 78.200 forinthoz jutnak.
Lakásfenntartási támogatásként további 9.800 Forintot kap a család.
Erre jön még a családi pótlék, 12.600 gyerekenként. További 75.600 forint.
Természetesen ingyen tankönyv és ingyenes iskolai étkezésis jár.
Ezen kívül minden hónapban átmeneti segélyért is sorban állnak ami havi 30.000 forint az önkormányzattól(
ha nem kapnak, ott hagyják a gyerekeket a jegyzőségen, ezzel "zsarolva " a hatóságot).
Így a család havonta cirka 643.600 forint bevételhez jut.
Telik már plazmatévére és lizinges Suzukira is a papának....
Ha dolgozni menne és keresne 100.000 forintot akkor a bevétel lecsökkenne 175.600 forintra.
(468.000 havi mínuszért én sem mennék dolgozni, még elfáradnék.)

130. Obszidian válasz 2008.10.17. 22:59:52

Dr. Gadzso!

Csak egy kérdés: Te miért osztottad szét az egymillkát a megjelentek között? Nem kellene az árverési maffiát egy kicsit megrángatni? Vagy sok volt köztük az ismerős? Bocs, ez kikívánkozott...

Lényeg az, hogy ha Te jogászként betojtál a helyzetben, tűrted a nyilvánvaló zsarolást, és fizettél nekik, akkor nem kell csodálkozni azon, hogy ezt a helyzetet fogják jövedelem
forrásként kihasználni a jövőben is.

Egyébként tudom, hogy igazat írtál, már többektől hallottam hasonló történetet, de egyikük semmerte a nevét adni a rendőrségi feljelentéshez, pedig van tanuvédelem meg más lehetőség is. Neked miért magyarázzam?

Érdekelne a válaszod.

Üdv: A Penge

129. Na ,hát ogyuk meg hama !! válasz 2008.10.17. 19:22:17

2008. napjaink
A roma családnak van 6 gyereke.
Beadták intézetbe őket.
Majd jelentkezett a család rokonsága és pár nap múlva kihozták őket, mint nevelőszülők.
Az állam megszabadul a gyerekektől és fizet. Nem keveset.
Gyerekenként 80.000!!! Azaz összesen 480.000 forintot havonta.
Az apa és az anya nem válnak el, de külön lakcímre jelentkeznek be így mindkettő megkapja a szociális segélyt az
önkormányzattól, 39.100 forintot(????). Így további 78.200 forinthoz jutnak.
Lakásfenntartási támogatásként további 9.800 Forintot kap a család.
Erre jön még a családi pótlék, 12.600 gyerekenként. További 75.600 forint.
Természetesen ingyen tankönyv és ingyenes iskolai étkezésis jár.
Ezen kívül minden hónapban átmeneti segélyért is sorban állnak ami havi 30.000 forint az önkormányzattól(
ha nem kapnak, ott hagyják a gyerekeket a jegyzőségen, ezzel "zsarolva " a hatóságot).
Így a család havonta cirka 643.600 forint bevételhez jut.
Telik már plazmatévére és lizinges Suzukira is a papának....
Ha dolgozni menne és keresne 100.000 forintot akkor a bevétel lecsökkenne 175.600 forintra.
(468.000 havi mínuszért én sem mennék dolgozni, még elfáradnék.)

128. anonim válasz 2008.10.17. 19:20:15

.

127. zozó válasz 2008.06.13. 20:31:57

Népszavazás.
Egyetért-e Ön azzal ,hogy agyereket használják jövedelemforrásnak ?

Egyetért-e Ön azzal,hogy a három gyermek után adókedvezményben részesítsék a folyamatosan segélyből élőket ? /kivétel a fogytékos és folyamatos és hosszantartó betegségben szenvedők/

Egyetért-e Ön azzal ,hogy MI ADÓZÓ ,DOLGOZÓ állampolgárok fizessük az uzsorakamatból és egyéb más bűncselekményekbő családot eltartó személyek részére a " segélyt " !

Még gondolkozom további kérdéseken !

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index