Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

Orbán: Magyarország egy abszurd ország
Témaindító: Pelikán

Orbán Viktor a külföldi vendégeknek címezve elmondta, hogy tulajdonképpen ők egy olyan országba fogadták el a meghívást, ahol sok abszurditással lehet találkozni. Példaként említette a tegnapi együttes orosz-magyar kormányülést, vagy azt, hogy hazánkban a hazugsággal - amely áruvédjeggyé vált - hatalmon lehet maradni. Hozzáfűzte: Nyugat-Európában már bevett szokás, hogy egy párt olyan alapprogramot alkot, amelyre később választási és kormányprogramot tud építeni. Orbán rámutatott: Magyarország legfőképp az önbecsülés hiányától szenved; az általánossá vált hazugság, korrupció, színlelés, megtévesztés nem olyan dolgok, amire büszkének lehet lenni. A Fidesz mostanra megalkotott alapprogramja egy fontos lépés ahhoz, hogy a magyarok visszanyerjék az önbecsüléseket, és olyan értékeket mutassanak fel, amire büszkék lehetnek Európában - jelentette ki a párt elnöke. Magyarországot nem a jövendőt meghatározó szándékok, hanem a múlt reflexei, a múlt politikai gyakorlata és a múlt emberei uralják, s ami ma történik, az időben visszafelé visz minket ahhoz, amit magunk mögött akartunk hagyni már régóta - szögezte le Orbán Viktor, hozzáfűzve: ma minden gazdasági gondunk gyökere az, hogy a politika ugyanúgy rátelepszik a gazdaságra, mint a rendszerváltás előtt. A politikának egyetlen önszabályozója van: az erkölcs. Ha pedig egy politikai rendszer elveszíti az erkölcsi mércéjét, ha be tud csapni egy egész országot, abban a politikával és közélettel foglalkozó értelmiségnek is felelőssége van, az értelmiségi rétegre nézve is szegénységi bizonyítványt jelent. Hogy jutott el idáig Magyarország? - tette fel a kérdést a volt miniszterelnök. Elsőként úgy, hogy véglegesítette a magyar gazdaság duális rendszerét - amikor a jól működő, külföldi kézen lévő beruházásokkal állnak szemben a megmaradás határán egyensúlyozó kis- és középvállalkozások -, másrészt úgy, hogy a kormányzó pártok saját politikai érdekeikre használják fel, s lényegében megerőszakolják a magyar gazdaságot - mutatott rá a Fidesz elnöke. Orbán úgy véli, hogy a hatalom mindezt szándékosan, egy nem nyugati, hanem keleti - ha úgy tetszik, oroszos - társadalmi berendezkedés kialakítása érdekében teszi. Ennek a társadalomképnek a lényege, hogy az uralkodó osztály akarata szerint gyengévé váljon a középosztály, és hogy a társadalom kettéváljon: nem bal- és jobboldalra, hanem a kiszolgáltatott embereket szembefordítva a középosztállyal, az uralkodó elit érdekeinek megfelelően. Egymás ellen kijátszva társadalmi csoportokat, szembefordítva az orvosokat a betegekkel, a tanárokat a szülőkkel - jelentette ki Orbán Viktor. A Fidesz elnöke hangsúlyozta: mivel a politika gyengítette le az országot, ezért a politika kötelessége, hogy újra erőssé tegye hazánkat, de ehhez nem gazdasági, hanem politikai változásra van szükség. A növekedés érdekében a középosztálynak történelmi szövetséget kell kötnie, és össze kell fognia az egyre szélesebb elszegényedő réteggel. "Meggyőződésem, hogy nekünk ezt a történelmi szövetséget kell létrehoznunk annak érdekében, hogy a lefojtott indulatokból cselekvő energiákat hozhassunk létre, hogy Magyarország végérvényesen átlépje a saját árnyékát. Ez a mi küldetésünk, és erre vállalkozik ez az alapprogram" - mondta Orbán Viktor. Orbán Viktor beszéde bővebben itt olvasható. http://orbanviktor.hu/hirek_list.php? item=192 A program itt található. http://www.fidesz.hu/download/ FideszPP2007_HU.pdf

db/lap 
23. plc válasz 2007.12.11. 20:36:44
sol 2007.12.11. 10:01:44

kedves plc.
nézze meg jobban a fidesz éra alatti számokat akkor rájön hogy működik a dolog
kedves tetű
akkor csak számokra meg adatokra kíváncsi.de lenne egy kiegészítésem is.remélem egyenlő elbírálás van és feltót is számon kérik, vagy mivel ő a messiás rá ez nem vonatkozik?

Higyje el, megnéztem. Nem átlagosan, hanem gazdasági végzettségeim és ismereteim alapján néztem végig. Amit leírtam, azok tények, bármelyik alap közgazdaságtan könyvben megtalálja példákkal igazolva, hogy az állami megrendelésekkel nem lehet tartósan fenntartani a fejlődést. Sok gazdaság belebukott már ebbe. Ha megnézi a FIDESZ éra számait, az első évben valóban szaladt a szekér. Lehet, hogy ez még a szidott Bokros csomag utóhatása volt, utána szépen lassult. KSH. adatok alapján. Ha olyan jól dolgozott volna a FIDESZ gazdaság, akkor nem szavaznak az MSZP- SZDSZ duóra.

22. Anonim válasz 2007.12.11. 17:12:16

"Meggyőződésem, hogy nekünk ezt a történelmi szövetséget kell létrehoznunk annak érdekében, hogy a lefojtott indulatokból cselekvő energiákat hozhassunk létre, hogy Magyarország végérvényesen átlépje a saját árnyékát. Ez a mi küldetésünk, és erre vállalkozik ez az alapprogram" - mondta Orbán Viktor.

Nem veszi észre, hogy már annyi mindennel próbálkozott és mégsem veszik észre a kis paprikajancsit.

21. sol válasz 2007.12.11. 15:25:36
tetű 2007.12.11. 15:20:07

...de mi alapján sol? A hit alapján? Mivel bizonyított Neked Orbán, hogy mindent benyalsz neki, konkrét magyarázat nélkül? Mondom: nem bántani akarlak, de nem értem, miként gondolkodtok jobbosként... Próbálom, de így nem megy. Mi érvelünk, de itt azt veszem észre, ha telibetalálunk valamit, akkor onnan mindenki eliszkol. Voltam én itt nemrég fizetett Internet publicista is. Mégpedig az MSZP által... :O)

Ám csak azért írok, mert szeretek írni.

nem bántasz vele.
egyrészt igen hiszek neki, másrészt amit 4 év alatt elkezdett azt jónak láttam.három nem nyalok.
viszont meggyőzhető ember vagyok mutass jobb alternatívát.egyszer már kifejtettem ha lehetne mindenkit elzavarnék a búsba és kezdjük előlről tiszta lappal hozzunk fiatal vagy idősebb értelmes arcokat és próbáljunk meg együtt dolgozni a jövőnkért, de amíg ez nem megy addig nekem ez a választásom és nem fletó meg társai...

20. tetű válasz 2007.12.11. 15:20:07
sol 2007.12.11. 14:26:09

ház atért ez nem ily egyszerű
a két politikus 2 különböző módon gondolja a források előteremtését ..gondolom én.. a fletó uyge adóemelés,stb... ov meg máshogy, igaz konkértum arról az oldalról nincs közzétéve.ám én így is jobban bízom a jobb oldalban mint a fletó féle agyrémnek

...de mi alapján sol? A hit alapján? Mivel bizonyított Neked Orbán, hogy mindent benyalsz neki, konkrét magyarázat nélkül? Mondom: nem bántani akarlak, de nem értem, miként gondolkodtok jobbosként... Próbálom, de így nem megy. Mi érvelünk, de itt azt veszem észre, ha telibetalálunk valamit, akkor onnan mindenki eliszkol. Voltam én itt nemrég fizetett Internet publicista is. Mégpedig az MSZP által... :O)

Ám csak azért írok, mert szeretek írni.

19. sol válasz 2007.12.11. 14:26:09
tetű 2007.12.11. 13:04:56

Ha valószínűsíted, hogy megvannak a források, akkor mi a baj Gyurcsánnyal? Akkor most is megvannak ezek a források, vagy nem? Vagy csak Fidesz irányítás alatt működnek? :O) Te írtad...

ház atért ez nem ily egyszerű
a két politikus 2 különböző módon gondolja a források előteremtését ..gondolom én.. a fletó uyge adóemelés,stb... ov meg máshogy, igaz konkértum arról az oldalról nincs közzétéve.ám én így is jobban bízom a jobb oldalban mint a fletó féle agyrémnek

18. tetű válasz 2007.12.11. 13:04:56
sol 2007.12.11. 12:42:11

mivel gazdasági szakembernek nem mondanám magam és ov fejébe sem látok bele valószínűsítem hogy megvannak erre is a források

Ha valószínűsíted, hogy megvannak a források, akkor mi a baj Gyurcsánnyal? Akkor most is megvannak ezek a források, vagy nem? Vagy csak Fidesz irányítás alatt működnek? :O) Te írtad...

17. tetű válasz 2007.12.11. 13:02:08
sol 2007.12.11. 12:42:11

mivel gazdasági szakembernek nem mondanám magam és ov fejébe sem látok bele valószínűsítem hogy megvannak erre is a források

Azért ajánlom figyelmedbe Pelikán sorait is, mert nem levegőbelövések...

16. sol válasz 2007.12.11. 12:42:11
tetű 2007.12.11. 10:13:08

Kedves sol!

Tényleg nem kötözködésből írom. Én arra vagyok kíváncsi, hogy a Fidesz miből tömné be a lyukakat, amit ezzel a "programmal" kidob az államkincstárból.

Nézze: az egészségügy és az oktatásügy egyes kérdéseiben én keméyen bíráltam Fletót. A rendvédelem terén elért rombolómunka miatt is. csak vissza kell olvasni! Megtalálhatók az archívban.

15. tetű válasz 2007.12.11. 10:13:08
sol 2007.12.11. 10:01:44

kedves plc.
kedves tetű
akkor csak számokra meg adatokra kíváncsi.de lenne egy kiegészítésem is.remélem egyenlő elbírálás van és feltót is számon kérik, vagy mivel ő a messiás rá ez nem vonatkozik?

Kedves sol!

Tényleg nem kötözködésből írom. Én arra vagyok kíváncsi, hogy a Fidesz miből tömné be a lyukakat, amit ezzel a "programmal" kidob az államkincstárból.

Nézze: az egészségügy és az oktatásügy egyes kérdéseiben én keméyen bíráltam Fletót. A rendvédelem terén elért rombolómunka miatt is. csak vissza kell olvasni! Megtalálhatók az archívban.

14. sol válasz 2007.12.11. 10:01:44
plc 2007.12.11. 09:20:50

Nem tudom, feltűnt-e valakinek, hogy az állami megrendelések csökkenésével a magyar gazdaság a béka hátsó fele alatt teljesít. Aki tanult egy kis közgazdaságtant, az nagyon jól tudja, hogy csak állami megrendelésekből nem lehet fenntartani egy ország fejlődését. Hol vannak az agyondícsért magyart vállalkozások? Nem lehet mindent az elvonásokra fogni. Az orbáni terv semmit sem tartalmaz. Legfeljebb az állami pénzekből valamilyen leosztás alapján kiadott munkákból származó növekedést. Ez volt az elmúlt 18 évben. Nem működött. OV uralma alatt sem fog működni, ha nem reformálják meg a gazdaságot. Mindegy, hogy ki, csinálja, de szép szavakkal nem lehez gazdaságot fejleszteni.

kedves plc.
kedves tetű

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index