- Hírlap
- Fórum
- Bács-Kiskun
- Csongrád
- Békés
- Kereső:

|
Fórum bejelentkezés
Szabad száj
Fórum
Hírlevél
Hírös Index ajánlja
|
Adjátok vissza a hegyeimet!
Témaindító: vazze
Koltay Gábor új filmje Wass Albert - a XX. századi erdélyi magyar irodalom kimagasló személyiségének - életútját mutatja be, amely jellegzetesen trianoni sors. RÉKASI KÁROLY megszemélyesítésében a film főhőse keresi, kutatja Wass Albert 15 éve tapasztalható páratlan népszerűségének, olvasottságának az okát, valamint annak az időnként tapasztalható irracionális elutasításnak az eredőjét, amely őt egyes személyek, olykor meglehetősen hangos és befolyásos közszereplők részéről övezi. A film főszereplője Erdélybe utazik, felkeresi az író életében, műveiben fontos szerepet játszó helyszíneket, próbálja megfogalmazni saját maga, következésképp a néző számára, hogy voltaképpen ki is Wass Albert. Kutatása közben történészekhez, irodalmárokhoz is eljut, akik egy-egy gondolati útbaigazítással segítenek neki. Ha megértjük Wass Albert életművének igazi üzenetét, akkor világossá válik számunkra, mit jelent magyarnak lenni, s mi a kötelességünk saját nemzetünkkel szemben. Filmvetítés és beszélgetés 2007. december 16-án, 14.30 és 18.30 órai kezdettel az Erdei Ferenc Művelődési Központban. (Vendégek: Rékasi Károly színművész és Dr. Medvigy Endre irodalomkutató) Kruc.info és a www.barikad honlap,de kedvedért előkeresem a Magyar Nemzet cikket.
Anomím
2007.12.21. 14:54:25
A fidesz arra szavazott hogy ki kell kérni mégha ártatlan is és el kell ítélni. Tedd ide a szerződés szövegének azt a részét, amiből ezt szűröd le. A fidesz arra szavazott hogy ki kell kérni mégha ártatlan is és el kell ítélni.
vazze
2007.12.20. 18:16:39
Csak a miheztartás végett: Most is hiába kérnének kiadatást, az amik nem adnák ki, mert meggyőződtek a vádak hamisságáról.
rosenberg
2007.12.20. 09:33:31
Tudod, rengeteg emberrel találkoztam, aki ezért vagy azért, szidta Orbánt (főleg korábban...). Igen ám, de jött Fletó, a szocik "királya", ahogy te mondanád, és elhomályosította Viktort. Akkor leírom Neked is. Nem az volt a bajom, hogy velem nem fogott kezet. Azokkal nem akik a fogadására hivatalból odasereglettek. Szokása szerint elkésett, hisztizett, ne miniszterelnökhöz méltó módon, hanem királyként viselkedett. Igaz, volt oka rá, mert senki nem csókolgatta a kezét.
anonim
2007.12.20. 01:16:20
1. Tegezze a nénikéjét, Pelikán! 1. Nem érdemled meg, hogy magázzalak. Shalom Rosemberg. Te így látod és ebben nincs semmi különös. Csak a miheztartás végett: Ja, és én a te helyedbe örültem volna, hogy egy általam útált személlyel nem kell különösen sokat beszélgetnem. Nehogymá még elkezdjen velem bratyizni, még rossz hírbe kerülök... |
|

Wass Albert: Hontalanság hitvallása
Hontalan vagyok,
mert vallom, hogy a gondolat szabad,
mert hazám ott van a Kárpátok alatt
és népem a magyar.
Hontalan vagyok
mert hirdetem, hogy testvér minden ember
s hogy egymásra kell, leljen végre egyszer
mindenki, aki jót akar.
Hontalan vagyok
mert hiszek a jóban, igazban, szépben.