- Hírlap
- Fórum
- Bács-Kiskun
- Csongrád
- Békés
- Kereső:

|
Fórum bejelentkezés
Szabad száj
Fórum
Hírlevél
Hírös Index ajánlja
|
Ki kell-e takarni a rendőrök arcát?
Témaindító: Pelikán
Jogellenes az adatvédelmi biztos szerint, ha intézkedő rendőrök arcát felismerhető módon közzéteszik. Évek óta tisztázatlan, hogy a híradásokban be lehet-e mutatni az intézkedő rendőrök arcát. A rendőrség ezért megkérte az adatvédelmi biztost, foglaljon állást a kérdésben. A rendőrökre vonatkozó speciális jogszabály szerint a rendőröknek azonosíthatónak kell lenniük a nevük, beosztásuk, rendfokozatuk azonosítószáma alapján, de ez a jogszabály a rendőr arcképét nem említi, mint nyilvános adatot - mondta Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos. Egyetlen kivétel lehet: ha a rendőr minden kétséget kizáróan beleegyezett, hogy a kamera felvegye az arcát, és hogy be is mutassák azt például a televízióban. Az RTL Klub úgy tudja, a rendőrség egy konkrét ügy miatt kérte az adatvédelmi biztos állásfoglalását, ezután döntöttek. Az intézkedő rendőrök arcát a beleegyezésük nélkül ezentúl nem mutathatják a híradásokban. Más véleményen van a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) elnevezésű jogvédő szervezet. Szerintük a rendőrök intézkedés közben közhatalmat gyakorolnak, így képmásuk is nyilvános adatnak számít. Abban a szervezet elnöke is egyetért, hogy ez csak az intézkedéseknél igaz, más esetekben nem lehet bemutatni a rendőrök arcképét.
tetű
2007.11.08. 16:18:56
S most ki a trágár? Szerintem a "hülyének" kifejezés ma már nem számít különösebben trágárnak, főleg, hogy egyes szám harmadik személyben fogalmaztam, tehát nem rád, hanem általánosságban és zárójelben.
komondor
2007.11.08. 15:41:40
Én nem ezt mondtam! S most ki a trágár?
tetű
2007.11.08. 07:20:41
Értem... A vonatzkozó jogszabályok tiszteletben tartása miatt vagyok elfogult... Fasza! :O) Én nem ezt mondtam!
komondor
2007.11.07. 22:43:09
Akkor olvass vissza. Leírtam én is, mások is. :) Értem... A vonatzkozó jogszabályok tiszteletben tartása miatt vagyok elfogult... Fasza! :O)
tetű
2007.11.07. 21:24:32
Megmagyarázhatnád, hogy Te miként látod a kérdést! Kíváncsi vagyok, hogy ezt miként lehet másként magyarázni... :O) Akkor olvass vissza. Leírtam én is, mások is. :)
komondor
2007.11.07. 20:53:00
Pelikánnak válaszoltam, humorra humorral. A véleményemmel meg - szerintem - tisztában vagy. Vettem a humort. Én is vicceltem, lehet, hogy nem kéne az ilyesmivel. De, értem azt is, hogy akik valamilyen formában belekerültek törvénytelen eljárásba jogosak a sérelmeik. Függetlenül attól, hogy mi a véleményem a Papp jelentésrő, amit fenntartok, szögezzük le, a tavalyi események felkészületlenül érték a rendőrséget is, sok szakmai hibát követtek el. Voltak esetek, amikor túllőttek a célon. Azt, se felejtsük el, hogy egy kaotikus állapotban történtek az események. Persze, ez nem ment fel senkit a felelősség alól. Voltak ártatlan áldozatok. A gumilövedék alkalmazása jogszerű, de nem szakszerű volt. Sajnálom azt akinek a szeme megsérült. De, kérdem én, kikkel szemben alkalmazták a gumilövedékeket. Ha jól emlékszem, a gyujtogatók és a rendőrök, farkasszemet néztek egymással, akkor vetették be ezt a fegyvert. Nem humánus, ezt elfogadom, de mi van akkor, ha a szerncsétlenül járt fiatalember, nincs a gyújtogatók és vandálok között? Ahogy néztem, amikor ezt alkalmazták, akkor már nem igazán lehetett véletlenül belekerülni ebbe a tömegbe.
komondor
2007.11.07. 20:53:00
Pelikánnak válaszoltam, humorra humorral. A véleményemmel meg - szerintem - tisztában vagy. Megmagyarázhatnád, hogy Te miként látod a kérdést! Kíváncsi vagyok, hogy ezt miként lehet másként magyarázni... :O)
tetű
2007.11.06. 19:50:25
Komondor! Pelikánnak válaszoltam, humorra humorral. A véleményemmel meg - szerintem - tisztában vagy.
komondor
2007.11.05. 23:15:37
Ja! És a rendőrhatóság fogja kiosztani, legkevesebb 24 órával a tüntetés előtt, a személyi igazolvány egyidejű letétbe helyezése alapján. :( Komondor! |
|

Szerintem a "hülyének" kifejezés ma már nem számít különösebben trágárnak, főleg, hogy egyes szám harmadik személyben fogalmaztam, tehát nem rád, hanem általánosságban és zárójelben.
(Persze, akinek inge, az akár magára is veheti és kifogásolhatja.)
Erről jut eszembe, ha barátodnak azt írod egy levél végén: "meleg szeretettel: István", akkor erről mi jut eszébe az embernek? :)
Semjén monnyon le! - Nekem például ez:)
Üdv:
a Gátőr