Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

Ki kell-e takarni a rendőrök arcát?
Témaindító: Pelikán

Jogellenes az adatvédelmi biztos szerint, ha intézkedő rendőrök arcát felismerhető módon közzéteszik. Évek óta tisztázatlan, hogy a híradásokban be lehet-e mutatni az intézkedő rendőrök arcát. A rendőrség ezért megkérte az adatvédelmi biztost, foglaljon állást a kérdésben. A rendőrökre vonatkozó speciális jogszabály szerint a rendőröknek azonosíthatónak kell lenniük a nevük, beosztásuk, rendfokozatuk azonosítószáma alapján, de ez a jogszabály a rendőr arcképét nem említi, mint nyilvános adatot - mondta Péterfalvi Attila adatvédelmi biztos. Egyetlen kivétel lehet: ha a rendőr minden kétséget kizáróan beleegyezett, hogy a kamera felvegye az arcát, és hogy be is mutassák azt például a televízióban. Az RTL Klub úgy tudja, a rendőrség egy konkrét ügy miatt kérte az adatvédelmi biztos állásfoglalását, ezután döntöttek. Az intézkedő rendőrök arcát a beleegyezésük nélkül ezentúl nem mutathatják a híradásokban. Más véleményen van a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) elnevezésű jogvédő szervezet. Szerintük a rendőrök intézkedés közben közhatalmat gyakorolnak, így képmásuk is nyilvános adatnak számít. Abban a szervezet elnöke is egyetért, hogy ez csak az intézkedéseknél igaz, más esetekben nem lehet bemutatni a rendőrök arcképét.

db/lap 
22. Pelikán válasz 2007.11.09. 20:02:12
komondor 2007.11.09. 14:57:34

Szerintem a "hülyének" kifejezés ma már nem számít különösebben trágárnak, főleg, hogy egyes szám harmadik személyben fogalmaztam, tehát nem rád, hanem általánosságban és zárójelben.
(Persze, akinek inge, az akár magára is veheti és kifogásolhatja.)
Erről jut eszembe, ha barátodnak azt írod egy levél végén: "meleg szeretettel: István", akkor erről mi jut eszébe az embernek? :)

Semjén monnyon le! - Nekem például ez:)

Üdv:

a Gátőr

21. komondor válasz 2007.11.09. 14:57:34
tetű 2007.11.08. 16:18:56

S most ki a trágár?

Szerintem a "hülyének" kifejezés ma már nem számít különösebben trágárnak, főleg, hogy egyes szám harmadik személyben fogalmaztam, tehát nem rád, hanem általánosságban és zárójelben.
(Persze, akinek inge, az akár magára is veheti és kifogásolhatja.)
Erről jut eszembe, ha barátodnak azt írod egy levél végén: "meleg szeretettel: István", akkor erről mi jut eszébe az embernek? :)

20. tetű válasz 2007.11.08. 16:18:56
komondor 2007.11.08. 15:41:40

Én nem ezt mondtam!
Félreértesz, de ezen nem csodálkozom. :)
(A hülyének is hiába magyarázod, hogy az, nem fogja megérteni, mert az :) !!!)

S most ki a trágár?

19. komondor válasz 2007.11.08. 15:41:40
tetű 2007.11.08. 07:20:41

Értem... A vonatzkozó jogszabályok tiszteletben tartása miatt vagyok elfogult... Fasza! :O)

Én nem ezt mondtam!
Félreértesz, de ezen nem csodálkozom. :)
(A hülyének is hiába magyarázod, hogy az, nem fogja megérteni, mert az :) !!!)

18. tetű válasz 2007.11.08. 07:20:41
komondor 2007.11.07. 22:43:09

Akkor olvass vissza. Leírtam én is, mások is. :)
(Én ezen a témán már nem akarok lovagolni. Érzelmileg elfogult emberekkel szemben észérvekkel vitatkozni fölösleges. Te érzelmileg elfogult vagy, ezt kár is lenne tagadnod. Pont.)

Értem... A vonatzkozó jogszabályok tiszteletben tartása miatt vagyok elfogult... Fasza! :O)

17. komondor válasz 2007.11.07. 22:43:09
tetű 2007.11.07. 21:24:32

Megmagyarázhatnád, hogy Te miként látod a kérdést! Kíváncsi vagyok, hogy ezt miként lehet másként magyarázni... :O)

Akkor olvass vissza. Leírtam én is, mások is. :)
(Én ezen a témán már nem akarok lovagolni. Érzelmileg elfogult emberekkel szemben észérvekkel vitatkozni fölösleges. Te érzelmileg elfogult vagy, ezt kár is lenne tagadnod. Pont.)

16. Pelikán válasz 2007.11.07. 22:41:04
komondor 2007.11.07. 20:53:00

Pelikánnak válaszoltam, humorra humorral. A véleményemmel meg - szerintem - tisztában vagy.
Te az egyik oldal felől nézed a dolgokat, ebből következően elfogultan.
Én kívülről nézem. (Eszembe sem jut tüntetni, pláne nem randalírozni és a kettőt nem mosom össze, nem úgy, mint a kormányoldal és nem úgy, mint te!)

Vettem a humort. Én is vicceltem, lehet, hogy nem kéne az ilyesmivel. De, értem azt is, hogy akik valamilyen formában belekerültek törvénytelen eljárásba jogosak a sérelmeik. Függetlenül attól, hogy mi a véleményem a Papp jelentésrő, amit fenntartok, szögezzük le, a tavalyi események felkészületlenül érték a rendőrséget is, sok szakmai hibát követtek el. Voltak esetek, amikor túllőttek a célon. Azt, se felejtsük el, hogy egy kaotikus állapotban történtek az események. Persze, ez nem ment fel senkit a felelősség alól. Voltak ártatlan áldozatok. A gumilövedék alkalmazása jogszerű, de nem szakszerű volt. Sajnálom azt akinek a szeme megsérült. De, kérdem én, kikkel szemben alkalmazták a gumilövedékeket. Ha jól emlékszem, a gyujtogatók és a rendőrök, farkasszemet néztek egymással, akkor vetették be ezt a fegyvert. Nem humánus, ezt elfogadom, de mi van akkor, ha a szerncsétlenül járt fiatalember, nincs a gyújtogatók és vandálok között? Ahogy néztem, amikor ezt alkalmazták, akkor már nem igazán lehetett véletlenül belekerülni ebbe a tömegbe.

Úgyhogy, nem olyan egyszerű ez a történet.

Üdv:

a Gátőr

15. tetű válasz 2007.11.07. 21:24:32
komondor 2007.11.07. 20:53:00

Pelikánnak válaszoltam, humorra humorral. A véleményemmel meg - szerintem - tisztában vagy.
Én kívülről nézem. (Eszembe sem jut tüntetni, pláne nem randalírozni és a kettőt nem mosom össze, nem úgy, mint a kormányoldal és nem úgy, mint te!)

Megmagyarázhatnád, hogy Te miként látod a kérdést! Kíváncsi vagyok, hogy ezt miként lehet másként magyarázni... :O)

14. komondor válasz 2007.11.07. 20:53:00
tetű 2007.11.06. 19:50:25

Komondor!

szerintem nem vagy Te annyira idétlen, hogy ne fogd fel: lehet tüntetni, de nem azokkal az eszközökkel, amelyeket múlt ősszel, idén tavasszal és most 22.-én, valamint a "hídfoglalásnál" megengedtek maguknak az emberek.

Tehát: nincs verés, ha nem provokálják ki. Nincs eljárás, ha nem provokálják ki. Nincs bilincs, nincs bot, könnygáz, semmi! Csak egy minimális rendőri létszám.

Ám a magyar "forradalmárok" nem nőttek fel. Taknyos kölyökként, mi több köztörvényesként viselkednek. S, ha már ezt írom, akkor eszembe jut, hogy a rendőrséget a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében hozták létre.

vagy tán azt gondolod, hogy törvényes lenne behatolni a Parlamentbe és ott a demokratikusan megválasztott kormányt - itt nem nyitok vitát az eszközökről, hogyan jutottak hatalomra, mert lerágott csont és az ellenzék is ugyanolyan kutyaütő - agyon lehet verni? Ez szerinted a jövő?

13. tetű válasz 2007.11.06. 19:50:25
komondor 2007.11.05. 23:15:37

Ja! És a rendőrhatóság fogja kiosztani, legkevesebb 24 órával a tüntetés előtt, a személyi igazolvány egyidejű letétbe helyezése alapján. :(

Komondor!

szerintem nem vagy Te annyira idétlen, hogy ne fogd fel: lehet tüntetni, de nem azokkal az eszközökkel, amelyeket múlt ősszel, idén tavasszal és most 22.-én, valamint a "hídfoglalásnál" megengedtek maguknak az emberek.

Tehát: nincs verés, ha nem provokálják ki. Nincs eljárás, ha nem provokálják ki. Nincs bilincs, nincs bot, könnygáz, semmi! Csak egy minimális rendőri létszám.

Ám a magyar "forradalmárok" nem nőttek fel. Taknyos kölyökként, mi több köztörvényesként viselkednek. S, ha már ezt írom, akkor eszembe jut, hogy a rendőrséget a közrend és a közbiztonság fenntartása érdekében hozták létre.

vagy tán azt gondolod, hogy törvényes lenne behatolni a Parlamentbe és ott a demokratikusan megválasztott kormányt - itt nem nyitok vitát az eszközökről, hogyan jutottak hatalomra, mert lerágott csont és az ellenzék is ugyanolyan kutyaütő - agyon lehet verni? Ez szerinted a jövő?

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index