Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

"tudjuk kik a gyilkosok, fiaik ott ülnek a Parlamentben"
Témaindító: Pelikán

Közbekiabálásokkal megzavarták a 56-os Pesti Srác Alapítvány rendezvényét vasárnap a Kossuth téren árpádsávos és nemzeti színű zászlót lobogtató tüntetők. Az alapítvány képviselői a Parlament előtti jelképes sírnál emlékeztek az 51 évvel ezelőtti sortűzre, és az alkalomból az elhasználódott lyukas zászlót és zászlótartó rudat újra cserélték, amit a katolikus és a református egyház képviselői is megáldottak. A tüntetők indulatait az váltotta ki, hogy Arany Tibor, az alapítvány kuratóriumi tagja és más szónokok is beszédükben ismeretleneknek nevezték azokat, akik 1956. október 25-én a Kossuth téren a háztetőkről több mint 100 embert géppisztollyal megöltek, több százat pedig megsebesítettek. A Kossuth térről már korábban ismert tüntetők azt kiabálták: "hazug vagy" és "tudjuk kik a gyilkosok, fiaik ott ülnek a Parlamentben". Kéri Edit, aki könyvet írt a Kossuth téri sortűzről, beszédében azt mondta: kutatásai során eddig 85 áldozat és 150 gyilkos nevét sikerült kiderítenie, akik között országosan ismert politikusok szülei is szerepelnek. Gonda László, a Magyar Nemzeti Bizottság 2006 ügyvivője azzal a felkiáltással, hogy "minden ki nem mondott igazság méreggé válik", többször a mikrofon közelébe lépve szót kért, de nem kapott. A rendezvényen mintegy 200 ember gyűlt össze, egy részük a megemlékezést követő kormányellenes tüntetésre érkezett. A meghirdetettel ellentétben Rogán Antal, a Belváros polgármestere nem jelent meg az alapítvány megemlékezésén.

db/lap 
7. Pelikán válasz 2007.10.29. 22:16:49
astoria 2007.10.29. 17:47:55

Szerintem mindenki a saját tetteiért felelős.
a másik kérdésre Nagy Gáspár jutott eszembe.
" A gyilkosokat néven kell nevezni."- senki nem várhatja el, hogy öregembereket ültessenek vénségükre börtönbe az egykori sortüzekért. De legalább egy bírósági határozat kellene, ami kimondja a bűnösségüket.

Ebben egyetértünk.

Üdv:

a Gátőr

6. astoria válasz 2007.10.29. 17:47:55
Pelikán 2007.10.28. 21:39:21

Elolvasva ezt a hírt, akövetkezők jutottak eszembe.
Egy: Felelősek-e a gyerekek a szüleik tetteiért?
Kettő: Mit akarunk tenni a gyilkosokkal?

Javaslatok?

Üdv:

a Gátőr

Szerintem mindenki a saját tetteiért felelős.
a másik kérdésre Nagy Gáspár jutott eszembe.
" A gyilkosokat néven kell nevezni."- senki nem várhatja el, hogy öregembereket ültessenek vénségükre börtönbe az egykori sortüzekért. De legalább egy bírósági határozat kellene, ami kimondja a bűnösségüket.

5. anonim válasz 2007.10.29. 08:10:51
tetű 2007.10.29. 07:24:05

De felelős igenis!!! Ha a szülő buzdítására megy el lopni, vagy szalad ki egy tanár által vezetett autó elé... :O)

De ez utóbbiakat, ugye nem a Pokorni-apuka (a fideszes!) követte el?

4. tetű válasz 2007.10.29. 07:24:05
Pelikán 2007.10.28. 22:53:09

tetű!

Én, akkor sem ítéltem el a Pokornit. A "nagyhalált" jól eljátszotta, de alapvetően ő nem tehetett arról, hogy mit csinált az öreg Pokorni. Leírtam akkor is, hogy ő maximum haszonélvezője lehetett ennek. Ezt, vagy tudta, vagy nem.

Az én álláspontom az, hogy a gyerek nem felelős a szülő tetteiért.

A másik felvetésed, nem bizonyított.

Üdv:

a Gátőr

De felelős igenis!!! Ha a szülő buzdítására megy el lopni, vagy szalad ki egy tanár által vezetett autó elé... :O)

3. Pelikán válasz 2007.10.28. 22:53:09
tetű 2007.10.28. 22:09:36

Nekem pedig az a Pokornyi jutott eszembe, akinek az apukája belekényszeredett a besúgásba, de annyira sikerült neki, hogy a rendszerváltásig be sem fejezte, pedig a büntetési tétel, amit cselekménye után kiszabhattak volna rá az ÁVH-sok, nem lett volna több 10-15 évnél... Nagyon belegyütt... :O)

Még Pokornyi is belegyütt, mert ezek szerint a Fidesz érában a minisztérium telefonjait lehallgatták és archíválták egy ideig. Ejnye-ejnye... :O)

tetű!

Én, akkor sem ítéltem el a Pokornit. A "nagyhalált" jól eljátszotta, de alapvetően ő nem tehetett arról, hogy mit csinált az öreg Pokorni. Leírtam akkor is, hogy ő maximum haszonélvezője lehetett ennek. Ezt, vagy tudta, vagy nem.

Az én álláspontom az, hogy a gyerek nem felelős a szülő tetteiért.

A másik felvetésed, nem bizonyított.

Üdv:

a Gátőr

2. tetű válasz 2007.10.28. 22:09:36

Nekem pedig az a Pokornyi jutott eszembe, akinek az apukája belekényszeredett a besúgásba, de annyira sikerült neki, hogy a rendszerváltásig be sem fejezte, pedig a büntetési tétel, amit cselekménye után kiszabhattak volna rá az ÁVH-sok, nem lett volna több 10-15 évnél... Nagyon belegyütt... :O)

Még Pokornyi is belegyütt, mert ezek szerint a Fidesz érában a minisztérium telefonjait lehallgatták és archíválták egy ideig. Ejnye-ejnye... :O)

1. Pelikán válasz 2007.10.28. 21:39:21

Elolvasva ezt a hírt, akövetkezők jutottak eszembe.
Egy: Felelősek-e a gyerekek a szüleik tetteiért?
Kettő: Mit akarunk tenni a gyilkosokkal?

Javaslatok?

Üdv:

a Gátőr

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index