Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

Kecskemét gazdasági mutatói
Témaindító: ANONÍM

1998-ban a győztes fidesz egy,nagy vagyonnal rendelkező,adósság nélküli várost vett át.Polgármester Szécsi Gábor filozófus lett.Gazdasági Alpolgármesternek kinevezik Jánosi Istvánt aki akkor éppen munkanélküli és ovodapedagógus végzettségű.2004-re eladják Kecskemét összes nyereséges vállalatát,valamint 4500 db önkormányzati lakást,miközben milliárdos adósságot halmoznak fel.Szécsit leváltják,Jánosit kinevezik a SPORT-KHT igazgatójának több mint félmilliós fizetéssel. Most is ott van. Zombor úr a kampányban katasztrófális helyzetről beszél.Ígéri lesz Fehér Könyv. Jánosi most kezelésbe kapott egy 2,5 milliárdot érő közvagyont. Mi lesz itt emberek?

db/lap 
1021. plc válasz 2008.09.22. 15:01:15

egy kis elírás történt. Természetesen 1 l víz díja a 30 - 40 fillér.

1020. plc válasz 2008.09.22. 15:00:31
sol 2008.09.22. 08:19:14

erről azért kérnék egy összehasonlítást tényadatokkal ha lehetne és esetleg forrásmegjelöléssel

Ha Kecskemétet vesszük alapul, mi a középmezőnyben vagyunk. Talán a 47-ik helyen állunk az víz- csatorna díj költségekben, azaz nálunk egy m3 víz csatornával együtt 35 - 40 fillér. Ne hasonlítsuk össze olyan országokkal, ahol magas mészkőhegyek vannak és sok a karszvíz. Azt alig kell tisztítani. Nálunk talán a legmagasabb európában a vas, mangán, egyéb nehézfémek illetve az arzén és calcium tartalom. Ezt el kell távolítani és ez baromi sokba kerül. Azok sírnak a legjobban a magas vízdíj miatt akik naponta elköltik több m3 víz árát ásványvízre sörre, stb.
rnLehet, hogy sok mindenben drágák vagyunk, de a környező országokhoz képest vízben nem. Az a vízmű, akinek a költégei meghaladnak egy bizonyos összeget (750 Ft/m3 körül van) még állami támogatást is kaphat, hogy ne legyen irreálisan drága a szolgáltatása.

1019. vazze válasz 2008.09.22. 09:08:56
anonim 2008.09.21. 10:31:40

Emelni az árat? Amikor már a legdrágább ország vagyunk a környéken?

Drága ország. Vazze\'! Mennyivel jobban hangzik, mint a \"kurva ország\", a\'la Gyurcsány. :)

1018. sol válasz 2008.09.22. 08:19:14
anonim 2008.09.21. 10:31:40

Emelni az árat? Amikor már a legdrágább ország vagyunk a környéken?

erről azért kérnék egy összehasonlítást tényadatokkal ha lehetne és esetleg forrásmegjelöléssel

1017. plc válasz 2008.09.22. 07:32:26
anonim 2008.09.22. 01:15:29

Pölöcö Apóca!
rnAhhoz, hogy egyetértéssel el lehessen fogadni egy törvényt, először is be kellene nyújtania wgy ilyet a Kormánynak, de az momentlich azon mesterkedik, hogy ELADJA ezeket a társaságokat, lehetőleg külföldieknek. Na azt ne adja az Isten, hogy megkérdehessem magát, drága szoci-barát, hogy: na elvtárs(a a gyurcsánynak), hogy tetszik az eredmény?

Nagy tudású anonim sporttárs. Tisztában kellene lennie a magyar víziközmű szolgáltatásban dolgozó cégek számával és azok munkájával mielőtt véleményt nyilvánít. MA magyarországon legalább 380 (egyesek szerint több) szolgáltató van. Ezek közül 5 (öt) állami cég - igaz ez elég nagy részét lefedi az országnak. A többi vagy magán cég, vagy önkormányzati. Ezeket nem tudja eladni egyetlen kormány sem. A víziközmű törvény független attól, hogy a kormáyn mit akar eladni és mit nem. Ez a törvény minden magyar területen dolgozó szolgáltatóra vonatkozna bármilyen tulajdonú. Éppen azért nem tudják benyújtani, mert a tisztelt ellenzék nem fogadja el, hogy a törvény foglalkozzon az árképzéssel. Meghatározná, hogy milyen elemeket kell figyelembe venni az árak számításánál. Ez mindig megbukik, amikor a szakbizottság elé kerül. Már hallom a hogy kattog az agya, honnan tudom ezeket. Pár napja (hete ?) beszélgettem a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium egyik főosztályvezetőjével, valamint az egyik szakdolgozatomnak ez is a témája volt.

1016. anonim válasz 2008.09.22. 01:15:29
plc 2008.09.21. 19:56:55

Egy nagy városban ahol sokszorosa a vízfogyaszás mint egy kis faluban könnyebb egy minimális nyereséget kihozni. Egy faluban sem lehet irreálisan magas díjat megállapítani a nyereségért. Ahhoz, hogy a vízmű vállalatok normálisan működhessenek, az összes parlamenti pártnak egyet kellene érteni és összehozni végre egy víziközmű törényt.

Pölöcö Apóca!
rnAhhoz, hogy egyetértéssel el lehessen fogadni egy törvényt, először is be kellene nyújtania wgy ilyet a Kormánynak, de az momentlich azon mesterkedik, hogy ELADJA ezeket a társaságokat, lehetőleg külföldieknek. Na azt ne adja az Isten, hogy megkérdehessem magát, drága szoci-barát, hogy: na elvtárs(a a gyurcsánynak), hogy tetszik az eredmény?

1015. komondor válasz 2008.09.21. 22:16:16
plc 2008.09.21. 19:56:55

Egy nagy városban ahol sokszorosa a vízfogyaszás mint egy kis faluban könnyebb egy minimális nyereséget kihozni. Egy faluban sem lehet irreálisan magas díjat megállapítani a nyereségért. Ahhoz, hogy a vízmű vállalatok normálisan működhessenek, az összes parlamenti pártnak egyet kellene érteni és összehozni végre egy víziközmű törényt.

Nem lehetne, hogy a parlamenti pártok helyett \"csak\" nekünk kelljen egyetértenünk? Az talán még menne! :)

1014. plc válasz 2008.09.21. 19:56:55
komondor 2008.09.17. 09:11:38

Ameddig ivóvízzel megéri kocsit mosni, addig az nem drága.
rnNem vagyok én áremelés párti, de az ivóvíz sokkal nagyobb kincs annál, minthogy veszteséggel adja a Vízmű. Tudom, hogy vannak szociális, meg politikai szempontok is, de nem tudom, miért kell veszteségesen adni bármelyik településre is a vizet. Emelni kell az árat arra a szintre, hogy legalább ne legyen rajta veszteség. Nem lenne olyan nagy baj, ha ennek hatására egy kicsit esetleg takarékosabban bánnánk a vízzel.

1013. plc válasz 2008.09.21. 19:52:50
sol 2008.09.17. 07:55:30

sosem értettem azokat akik az ellen ágálnak hogy ne emeljék a víz és szennyvíz díjakat...
rnkérdezem én ezek az emberek mit isznak? nagy valószínűséggel valamelyik környékbeli cég ásványvíz termékét...
rnde akkor számoljunk...
rnegy köbméter víz kb. 440 Ft csatornadíjjal együtt ez ugye 1000 liter tehát literenként 0,44 Ft !!!!
rna boltban én személy szerint rég vettem ásványvizet de mondjuk a legolcsóbb kerül az egyszerűség kedvéért 50Ft-ba 1,5 literenként ami kb 33,3 Ft per liter tehát ez majdnem 100 szorosa...
rnaddig ne sírjon senki sem amíg ennyi ásványvíz fogy a boltok polcairól...
rnde javítson valaki ha a számtanom nem jó :)
rn

És akkor még nem beszéltünk arról, hogy a vízdíjat nem akarja fizetni de nyáron naponta símán leszalad 2-3 üveg sör is. Rengeteg ilyent ismerek.

1012. anonim válasz 2008.09.21. 13:39:46
komondor 2008.09.17. 09:11:38

Ameddig ivóvízzel megéri kocsit mosni, addig az nem drága.
rnNem vagyok én áremelés párti, de az ivóvíz sokkal nagyobb kincs annál, minthogy veszteséggel adja a Vízmű. Tudom, hogy vannak szociális, meg politikai szempontok is, de nem tudom, miért kell veszteségesen adni bármelyik településre is a vizet. Emelni kell az árat arra a szintre, hogy legalább ne legyen rajta veszteség. Nem lenne olyan nagy baj, ha ennek hatására egy kicsit esetleg takarékosabban bánnánk a vízzel.

akkor a másik topicon miért bántják azt az embert, aki a fürdéssel takarékoskodik?:)))

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index