- Hírlap
- Fórum
- Bács-Kiskun
- Csongrád
- Békés
- Kereső:

|
Fórum bejelentkezés
Szabad száj
Fórum
Hírlevél
Hírös Index ajánlja
|
Támad a Microsoft ergo: mutyi volt a Sulinet mögött?
Témaindító:
Hat éve, hogy vettem egy asztali számítógépet, a Sulinet keretében. Három éve nem rakattam újra, de most gondoltam, hogy felfrissítem. Elővettem a számlával igazolt telepítőlemezeket. Megcsináltattam.
plc
2009.10.20. 22:21:30
Ennyi marhaságot régen olvastam egy helyen. A sulinetes gépek 99 %-át linux op. rendszerrel adták el, legfeljebb egy hamis (feltört) XP-t tett rá valaki. Ha erre a hamis XP-re frissítettél, akkor semmilyen kémpogram nem kell, hogy rendszered bejelentse, hogy illegális. Attól, hogy a gépedlegális, az op. rendszered még nem! Aki feltelepítette, vagy odaadta a telepítőt, mondhadta volna, hogy tilts le minden frissítést! A gépedet nem tudja tönkretenni a Microsoft, csak letiltja az op. rendszert. Ha már annyi esze volt valakinek, hogy így tesz fel hamis op. rendszert, legalább az alaplapi setup -ban letilthatta volna a gép felélesztését minden külső csatlakozásról! Ha számítógépet veszel, legyél tisztában a lehetőségekkel, ha ez nem megy, keress egy hozzáértőt, ne a szomszéd havert! Menj be az Auchanba! Vegyél gépet, de mint lajikus, úgy közelítsd a kérdést. Tutira átvágnak! A Microsoft pedig megcsinálta ezt a programot. Egyre többen panaszkodnak. Állítólag már létezik az ellenszere is a neten. Aki viszont nem ért hozzá, az így jár, mint én! Még a matrica is rajta volt a gépen! A számla is meg van, és nem Linuxos volt a gép! A termék az akkor felsorolt üzletek listáján volt! Ennyi marhaságot régen olvastam egy helyen. A sulinetes gépek 99 %-át linux op. rendszerrel adták el, legfeljebb egy hamis (feltört) XP-t tett rá valaki. Ha erre a hamis XP-re frissítettél, akkor semmilyen kémpogram nem kell, hogy rendszered bejelentse, hogy illegális. Attól, hogy a gépedlegális, az op. rendszered még nem! Aki feltelepítette, vagy odaadta a telepítőt, mondhadta volna, hogy tilts le minden frissítést! A gépedet nem tudja tönkretenni a Microsoft, csak letiltja az op. rendszert. Ha már annyi esze volt valakinek, hogy így tesz fel hamis op. rendszert, legalább az alaplapi setup -ban letilthatta volna a gép felélesztését minden külső csatlakozásról! Ha számítógépet veszel, legyél tisztában a lehetőségekkel, ha ez nem megy, keress egy hozzáértőt, ne a szomszéd havert! Hat éve, hogy vettem egy asztali számítógépet, a Sulinet keretében. Három éve nem rakattam újra, de most gondoltam, hogy felfrissítem. Elővettem a számlával igazolt telepítőlemezeket. Megcsináltattam. |
|

Menj be az Auchanba! Vegyél gépet, de mint lajikus, úgy közelítsd a kérdést. Tutira átvágnak! A Microsoft pedig megcsinálta ezt a programot. Egyre többen panaszkodnak. Állítólag már létezik az ellenszere is a neten. Aki viszont nem ért hozzá, az így jár, mint én! Még a matrica is rajta volt a gépen! A számla is meg van, és nem Linuxos volt a gép! A termék az akkor felsorolt üzletek listáján volt!
Ez azért izgalmas, mert mióta elindult a sulinetes program, legalább 50-60 ilyen géppel volt dolgom, de ez a probléma sehol sem merült fel. Igaz, egyiket sem az Auchan-ban vették, hanem számítástechnikai szaküzletben. Van egy javaslatom. A winchesteredet tedd át egy másik gépbe, mentsd le ami anyagod van rajta, aztán format c: és újratelepítés.