- Hírlap
- Fórum
- Bács-Kiskun
- Csongrád
- Békés
- Kereső:

|
Fórum bejelentkezés
Szabad száj
Fórum
Hírlevél
Hírös Index ajánlja
|
Köd előttem, köd előttem…Emberek, benneteket átvernek!
Témaindító: Pelikán
Népszavazás, vizitdíj, költségtérítés, meg a fene tudja mi még? Emberek! Benneteket jól elbutítottak. Hogy, miért? Megmondom. Azért, mert amíg ezekkel a viszonylag komolytalan kérdésekkel foglalkoztok, egy dolgot nem vettetek észre. A háttérben szépen folyik az Egészségbiztosítás átalakítása. És, ha ez megtörténik, nem lehet visszacsinálni. Bármennyire is szeretnénk. Mert, az ördög a részletekben lakozik. Mondjuk, elfogadom, hogy ezzel az egésszel kezdeni kell valamit. Azt is elfogadom, hogy részben piaci alapokra kell helyezni a rendszert. Még az is kecsegtető lehet, hogy majd értem versenyeznek a biztosítók. Csupán egy dologról hallgatnak, de nagyon mélyen. Röviden megemlítették, hogy akiknek nincs, vagy nem lesz biztosítása, mert hajléktalan, stb., azért az állam 4200 Ft. kvótát fizet. Igen, ez rendben van. Csakhogy, nem fizetnek ám a nyugdíjasok sem egészségügyi járulékot, mert azt ugye, már megfizették aktív korukban. Tehát, őket is megilleti ez a kvóta. De, mit tartalmaz ez? Körülbelül annyit, hogy talán nem döglesz meg, alapellátást. Ez, eddig még rendben is van, mert ugye az anno becsületesen fizető nyugdíjas is megkapja a hajléktalannak járó alapellátást. Mert, ha többet akar, akkor fizetnie kell a biztosítójának valamit. De, miből? Aztán, ugye elvileg, akinek magasabb a nyugdíja, attól kicsit több járulékot is vontak aktív korában. 30-40 év munkaviszonyban eltöltött idő után, a befizetett járulékok elég tetemes összeget tesznek ki. Ezért, a nyugdíjas meg fogja kapni, az őt megillető alapellátást. Gratulálok. Ez, már döfi. És, ezzel, nem a hajléktalanok ellen akarok szólni. De, nézzük az aktívakat. Akinek magasabb a jövedelme, nyilván magasabb járulékot vonnak tőle, vagy fizetnek utána. Így, a biztosítónál valószínűleg magasabb biztosítási kategóriába kerül. Magyarul, jobb egészségügyi ellátásra számíthat. Úgyhogy, barátaim, szaladjunk aláírni a népszavazási íveket a vizitdíjról, mert nem abba fogunk beledögleni, hanem az alapellátásba. Gondolkodtatok már ezen? Nekem más fenntartásaim is vannak az egészségbiztosítás átalakításával. |
|

Nekem más fenntartásaim is vannak az egészségbiztosítás átalakításával.
Eddig egy biztosító intézte az ügyeket, úgy ahogy. Valószínűleg komolyabb ellenőrzéssel, nem a politikusok által odatett vezetéssel gazdaságosabban lehetne működtetni.Az átalakítás után lesz 20 biztosító 20 igazgatóval és a hozzá tartozó "sleppel" + ha más megyékben is tevékenykednek az ottani kirendeltségek, fiókok üzemeltetésével. Mennyibe fog ez nekük kerülni. Sokkal többe kerül a rendszer fenntartása, mint
eddig. Nagyonn lehetőség a lenyúlásra, a haverok állásba helyezésére. Először a mosztani biztosítónak kellene normálisan működni, aztán lehetővé tenni, hogy ezen biztosító keretén belül lehessen plusz biztosítást kötni és ha az működik, akkor elő lehet venni az üzleti alapon történő biztosítást. Amíg szolidáris alapon működik az egészség biztosítás, addig nem lehez üzletról beszélni. Sajnos az SZDSZ rátért az MDF 1990-es elveire, - verjük szét ami még működik. A koalíció megtrattása miatt az MSZP meg asszisztál ehhez.
Ha érdekel, olvasd el a tervezetet. Hosszú, 170§ körül van. Én, ma olvastam végig. Hááát...? Vannak benne érdekes dolgok. Itt megtalálod:
http://weborvos.hu/adat/tobbbizt.pdf
Üdv:
a Gátőr