Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

Miért nem valódi ellenzéki párt a FIDESZ? (érvek)
Témaindító:

- nem akar előrehozott választást
- képviselői MSZP-s képviselőkkel együtt szavaztak a SPS rendszer bevezetéséért, amely lehetővé teszi, hogy a támogatások a termeléstől (!!!!!!) független jövedelemtámogatássá alakuljanak.
- támogatta a Sukorói King\\\'s City megaberuházást lehetővé tévő 2006. évi LIII. törvényt
-3 fideszes politikus is megszavazta a kormány által támogatott adómódosító javaslatokat, köztük azt is, hogy az áfát 20-ról 25 százalékra emeljék, és 18 százalékos kedvezményes kulcsot vezessenek be az alapvető élelmiszerekre és a távhőre, valamint atáppénz jelenlegi mértékének csökkentését is. Állítólag tévedésből.

még folytatjuk, hosszú lesz a lista...

db/lap 
31. anonim válasz 2009.08.09. 17:30:23
anonim 2009.08.09. 11:26:59

Rossz hírem van.Amit leírsz, az SAJNOS nem úgy van. Normális esetben a pártok versengenek, kampányolnak, a választásokig,aztán eldőlnek az erőviszonyok, ezt mindenki felfogja, és nézi a népe érdekeit, nem csinálja a feszkót, hanem dolgozik.
rnEzzel szemben nálunk akárki kerülhatalomra, a másik négy évig hadat visel ellene,lásd taxisblokád, 90-94 közt, pufajka, 94-98 közt, folyamatos vádaskodás , antiszemitázás, lopstopozás, 98 2002-közt, 2002-2006-ig választási csalásozás, azóta meg már mondani se kell semmit, a Fidesz kétszer indítványozta a parlament feloszlatását...szóval miről beszélsz te?
rnHagyd, ne válaszolj...A rögeszméidről...

De csak INDÍTVÁNYOZTA !!!
rnNem is szavazta vóna mög :)

30. anonim válasz 2009.08.09. 12:51:57
anonim 2009.08.09. 11:26:59

Rossz hírem van.Amit leírsz, az SAJNOS nem úgy van. Normális esetben a pártok versengenek, kampányolnak, a választásokig,aztán eldőlnek az erőviszonyok, ezt mindenki felfogja, és nézi a népe érdekeit, nem csinálja a feszkót, hanem dolgozik.
rnEzzel szemben nálunk akárki kerülhatalomra, a másik négy évig hadat visel ellene,lásd taxisblokád, 90-94 közt, pufajka, 94-98 közt, folyamatos vádaskodás , antiszemitázás, lopstopozás, 98 2002-közt, 2002-2006-ig választási csalásozás, azóta meg már mondani se kell semmit, a Fidesz kétszer indítványozta a parlament feloszlatását...szóval miről beszélsz te?

Miért ne válaszoljak? Egyrészt alátámasztod amit írtam, vagyis hogy ellenségek.
rnMásrészt a hazai politika ez sokkal bonyolultabb jelenség mint, hogy fekete-fehéren lehetne leírni. Teljesen nyilvánvaló, hogy a különböző százmilliók és milliárdok lenyúlásában nagyon is együttműködnek, háttéralkukat kötnek, stb.
rnDe, hogy egy konkrét példát említsek, a képviselők költségtérítésének kérdésében megegyeztek. A polgárok ellenében, a maguk javára. És ez csak egy példa a sok közül.
rnHelyi szinten sincs ez másként.
rnAz éppen aktuális ellenzék és a kormányzati erő konfliktusai addig tartanak, amíg sikerül mindkettőjük számára jövedelmező kompromisszumot találniuk, ha nem bírják erőből lenyomni a másikat. És itt szándékosan jövedelmező, és nem politikai kompromisszumot írtam. A politikai szempont csak annyira izgatja őket, hogy a közvélemény, a szavazók előtt megmagyarázható legyen az ügylet amit a háttérben kötöttek.
rnAki ezeket a nyilvánvaló jelenségeket nem hajlandó érzékelni, az valószínűleg elvakult fanatikus, vagy tájékozatlan esetleg érintett az üzelmekben.
rn

29. anonim válasz 2009.08.09. 11:26:59
anonim 2009.08.09. 09:10:32

Nem értem miért csodálkozol annyira? Szerintem együttműködnek. Sőt tudom.
rnA választásokon elindulnak ugyan egymással szemben, megütköznek egymással, azután mikor eldőltek az erőviszonyok és mindenki elfoglalja a neki jutó hatalmi posztokat, onnantól kezdve együttműködnek.
rnA hatalmon lévők nem szentimentális emberek, ahhoz túl nagy a tét. Az azonos érdekek, vagyis a kéz kezet mos elve együttműködésre sarkalja őket.
rnDe nem is értem miért csodálkozol ezen? Hiszen ez teljesen nyilvánvaló és közismert tény.
rnDe ez a tény csupán egy apró adalék a sok más, itt felsorolt érv között, nem is értem mit foglalkoztok annyit vele?

28. anonim válasz 2009.08.09. 09:18:39
anonim 2009.08.08. 17:25:45

A stílus maga az ember - írtad és bebizonyítottad. :)
rnEzt is írtad: Vagyis a fideszes önkormányzatok kollaborálnak a baloldali pártokkal.
rnÉs mivel elismerted, hogy a kollaborálás ellenséghez kapcsolódó fogalom, ezzel azt állítod, hogy a politikában ellenségek állnak szembe egymással.
rnEz pedig egy rendkívül téves álláspont, remélhetőleg a pártok nem osztják ezt az agyament véleményt. Mert aki így gondolja, arra vonatkozik igazán gy.F. egyik örökbecsű mondása, miszerint: El lehet innen menni. Hozzáteszem: Ez neked szól, Te marha. :)

Egyébként annyira jellemző, a mai magyar valóságra, hogy akinek más a véleménye mint a tiéd, az csak hülye esetleg marha lehet. Ezért vannak ebben országban egymásra acsarkodó ellenségek és nem versenytársak, vagy jelen esetben vitapartnerek. Nem éreznéd jól magad, ha nem gyalázhatnád azokat akinek más a véleménye mint a tied. Oda kell neki mondani valamit, hogy marha, hülye vagy okostojás, stb. vagy legalább, azt hogy nem százas. ...talán ez még szalonképes, gondolhatod.
rnAz ilyen mentalitás miatt tartunk ott ahol tartunk. A korábbiakkal ellentétben nem hagyom magam provokálni, inkább elnézem neked, és a hozzád hasonlóknak, a sértéseket. Azoktól ugyanis még nem lesz igazad.
rn
rn
rn

27. anonim válasz 2009.08.09. 09:10:32
anonim 2009.08.08. 18:11:30

ATYAÚRISTEN.
rnMegszoktam hogy ezek általában nem százasok, de ilyet még nem hallottam. Szóval a Fidesz azért nem ellenzéki,mert ahelyett hogy az önkormányzatokat átengedte volna a kormánypártoknak, képes volt elindulni ellenük az önkormányzati választásokon, sőt nyerni.
rnAzért ezt el kéne menteni valahova, és kiadni majd, amikor megjelenik a Jobbik,avagy így írtok ti című kötet.

Nem értem miért csodálkozol annyira? Szerintem együttműködnek. Sőt tudom.
rnA választásokon elindulnak ugyan egymással szemben, megütköznek egymással, azután mikor eldőltek az erőviszonyok és mindenki elfoglalja a neki jutó hatalmi posztokat, onnantól kezdve együttműködnek.
rnA hatalmon lévők nem szentimentális emberek, ahhoz túl nagy a tét. Az azonos érdekek, vagyis a kéz kezet mos elve együttműködésre sarkalja őket.
rnDe nem is értem miért csodálkozol ezen? Hiszen ez teljesen nyilvánvaló és közismert tény.
rnDe ez a tény csupán egy apró adalék a sok más, itt felsorolt érv között, nem is értem mit foglalkoztok annyit vele?

26. anonim válasz 2009.08.09. 08:43:41
anonim 2009.08.08. 17:25:45

rnEzt is írtad: Vagyis a fideszes önkormányzatok kollaborálnak a baloldali pártokkal.
rnÉs mivel elismerted, hogy a kollaborálás ellenséghez kapcsolódó fogalom, ezzel azt állítod, hogy a politikában ellenségek állnak szembe egymással.
rnEz pedig egy rendkívül téves álláspont, remélhetőleg a pártok nem osztják ezt az agyament véleményt. Mert aki így gondolja, arra vonatkozik igazán gy.F. egyik örökbecsű mondása, miszerint: El lehet innen menni. Hozzáteszem: Ez neked szól, Te marha. :)

Na látod te magad bizonyítod be, hogy mennyire igazam van!
rnÉppen úgy viselkedsz mint az ellenség, mert más a véleményem mint a tied. Marházol, és szeretnél eltávolítani az országból. Ha hatalmadban állna meg is tennéd.
rnMásrészt pedig nem csak én állítom, hogy a pártok, nem versenytársaként viselkednek egymással, hanem ellenségként, hanem a politológusok jelentős része is. Mi több, maguk a pártok saját szóhasználatukban is ellenségként kezelik a rivális pártokat. De hogy egy konkrét hasonlatot említsek erre, a lövészárok politika kifejezés a most legnagyobb ellenzéki párt frazeológiájához tartozott, onnan vált közismerté. Persze ez csak egy a számtalan példa közül ami mindkét oldalt jellemzi.
rnVégül javaslom, tanulj jó modort!

25. anonim válasz 2009.08.08. 18:11:30
anonim 2009.08.06. 11:44:53

Azokon túl amiket olvastam, azért sem igazi ellenzéki párt, mert egy csomó önkormányzatban hatalmon vannak, és mint tudjuk az önkormányzatok állami feladatokat is ellátnak, sőt jórészt azokat látják el, az államot pedig a baloldaliak irányítják. Vagyis a fideszes önkormányzatok kollaborálnak a baloldali pártokkal.

ATYAÚRISTEN.
rnMegszoktam hogy ezek általában nem százasok, de ilyet még nem hallottam. Szóval a Fidesz azért nem ellenzéki,mert ahelyett hogy az önkormányzatokat átengedte volna a kormánypártoknak, képes volt elindulni ellenük az önkormányzati választásokon, sőt nyerni.
rnAzért ezt el kéne menteni valahova, és kiadni majd, amikor megjelenik a Jobbik,avagy így írtok ti című kötet.

24. anonim válasz 2009.08.08. 17:25:45
anonim 2009.08.07. 12:01:51

A stílus maga az ember ...mondta egyszer egy neves irodalmi közéleti személyiség. A stílusod is bizonyítja milyen szellemi toprongy vagy.
rnEgyébként én szótárból írtam, mégpedig értelmező szótárból, és nem lexikonból. Bár többnyire hasonlítanak egymáshoz, mégis mind céljukban mind tartalmukban eltérnek egymástól. De ezt egy olyan véglény, mint te nem értheted.
rnKíváncsi vagyok, hogy agyad helyén tátongó űrben lebegő, a fejlődés kezdeti stádiumában lévő idegdúcaiddal képes vagy-e felfogni, többek között azt, hogy ellensége valakinek vagy valakiknek nem csak háborúban lehet.
rnViszont nem ez a topic témája. Úgyhogy, ha a témához nincs mondanivalód, vagy nincsenek érveid netán ellenérveid, akkor ne untasd a társaságot a primitív irományaiddal.
rnMinden újabb hozzászólásoddal csak az erősen foghíjas intelligenciádról állítasz ki bizonyítványt.

23. anonim válasz 2009.08.07. 13:13:02
balogárpi 2009.08.07. 12:45:17

Te viszont kulturáltan és intelligensen szólaltál meg. Vagy mégsem? Gratulálok mindkettőtöknek. :) Ez ám a színvonal!!!

Igazad van! Gondolkodtam is rajta, hogy válaszoljak-e az igen egyszerű gondolkodású hozzászóló provokációjára, vagy sem. Terheljem-e a társaságot effélével? És biztosan igazad van, nem kellet volna. De sajnos kihozott a sodromból. Elnézést kérek mindenkitől!

22. balogárpi válasz 2009.08.07. 12:45:17
anonim 2009.08.07. 12:01:51

A stílus maga az ember ...mondta egyszer egy neves irodalmi közéleti személyiség. A stílusod is bizonyítja milyen szellemi toprongy vagy.
rnEgyébként én szótárból írtam, mégpedig értelmező szótárból, és nem lexikonból. Bár többnyire hasonlítanak egymáshoz, mégis mind céljukban mind tartalmukban eltérnek egymástól. De ezt egy olyan véglény, mint te nem értheted.
rnKíváncsi vagyok, hogy agyad helyén tátongó űrben lebegő, a fejlődés kezdeti stádiumában lévő idegdúcaiddal képes vagy-e felfogni, többek között azt, hogy ellensége valakinek vagy valakiknek nem csak háborúban lehet.
rnViszont nem ez a topic témája. Úgyhogy, ha a témához nincs mondanivalód, vagy nincsenek érveid netán ellenérveid, akkor ne untasd a társaságot a primitív irományaiddal.
rnMinden újabb hozzászólásoddal csak az erősen foghíjas intelligenciádról állítasz ki bizonyítványt.

Te viszont kulturáltan és intelligensen szólaltál meg. Vagy mégsem? Gratulálok mindkettőtöknek. :) Ez ám a színvonal!!!

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index