Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

Hadat üzent a kormány...
Témaindító: xena- az IGAZI

m1-en elhangzott hír szerint hadat üzen a kormány a fekete gazdaságnak. Fő csapásvonalak, ne lehessen készpénzért lakást venni?! minden számlát meg kellene őrizni, építkezések munkaidőigényét becsléssel megállapítanák. A hír rövid volt.Lehet vele egyet érteni, lehet tiltakozni, a lényeg hogy a fekete munka -szerintem is- szinte ellenőrizhetetlen mértékben, formában folyik. Viszont a lelkem háborog, mert mindenki szeret nyugodtan aludni, és ha végre születne egy stabil, emberi, adózási és járulékfizetési rendszer, a feketemunka is csökkenne. Mindezekhez tartozik az is, hogy Uniós tagságunk egyenes következményeként, rengeteg ellenőrizhetetlen árú, és árús jut be az ország piacára. Előző hozzászólásomban csak a vásárokat említettem, a házaló árúsokról már nem is beszélek. Őket is tessenek ellenőrizni. Egy magyar vállalkozó,pusztán azért mert engedéllyel működik, ne legyen hátrányban a kétes eredetű megfoghatatlan mindennel kereskedőkkel szemben. Valamint, ha már ennyire fehérítjük a gazdaságot, szerencsés lenne jó példát mutatva, tételesen elszámolni a képviselőknek is a kapott tiszteletdíjról, juttatásokról.

db/lap 
288. anonim válasz 2008.08.09. 04:59:35
plc 2008.07.16. 13:42:40

Az ellenőr is hülye volt. Neki kellett volna rendőrt hívni nem eloldalogni mint egy vert sereg.

Az ellenőrök néha nagyon furák,több mint furák! Ötvenezer azért, mert egy kisboltban a gyárilag csomagolt felvágott cimkéjén a bélyegzett dátumot annak a fránya hűtőnek a nedvessége elmaszatolta. Végignézte, és örömmel töltötte el, hogy végre talált egyet, ami nem egyértelmű A többi mind az volt. Mit gondol, a boltos hülye, hogy romlott árút eladjon, hogy kétszáz Ft-ért a boltja jó hírnevét kockáztassa? Ez nem számított,az a fontos, hogy jegyzőkönyv, és a legkisebb birság az ötvenezer meg lett. Tehát az ellenőr jól dolgozott!
rn
rnA másik, ahol nincs ellenőr: adott klub rendezvénye, a szabadban sütnek, főznek, alkalmi segítőkkel, civilekkel, akiknek nincs egészségügyi könyvük. Ha odamegy az ellenőr megveszik egy tál étellel? vagy mire gondoljak?Fogják már föl, hol kell ellenőrizni!

287. plc válasz 2008.07.16. 20:45:14
Calvinia 2008.07.16. 20:32:26

Hány szerszáma van egy rendőrnek ????????:)))

Hááááát.... Van egy veleszületett :-) és van pár ami az oldalán lóg.

286. Calvinia válasz 2008.07.16. 20:32:26
tacskó 2008.07.16. 15:23:16

A rendőr mit tudott volna tenni? Ma már ott tartunk, hogy nem meri elővenni a szerszámait, magát sem tudja megvédeni. Ha szélsőjobbos-árpádsávos azért, ha kordonbontó képviselők azért, ha kisebbségi, roma azért, szóval marad a békés rendes ember.
rnLehetne ezen nevetni, ha nem lenne igaz!

Hány szerszáma van egy rendőrnek ????????:)))

285. tacskó válasz 2008.07.16. 15:23:16

Az ellenőr is hülye volt. Neki kellett volna rendőrt hívni nem eloldalogni mint egy vert sereg.

A rendőr mit tudott volna tenni? Ma már ott tartunk, hogy nem meri elővenni a szerszámait, magát sem tudja megvédeni. Ha szélsőjobbos-árpádsávos azért, ha kordonbontó képviselők azért, ha kisebbségi, roma azért, szóval marad a békés rendes ember.
rnLehetne ezen nevetni, ha nem lenne igaz!

284. anonim válasz 2008.07.16. 15:09:57

Jártál már ugye ilyen helyen? Ha nem, próbáld ki. Mondjuk Kecskeméten egy sima kirakodóvásárban. Nem a főtéren. Kecskeméten is van egy ilyen roma család, aki, akik a sok lúd disznót győz elvet vallják. Segélyért azért mennek, mert szaporák, és még kapnak is!
rnMegnézném azt az ellenőrt aki összepakoltatja őket.

283. plc válasz 2008.07.16. 13:42:40
anonim 2008.07.16. 13:28:15

Minden fórumon, a nézet az hogy ne legyünk kirekesztőek, megkülönböztetőek. Nem vagyok. De akkor a hatóság se legyen az.
Miért írom? A tavaszi hadművelet után itt a nyári Kánikula hadművelet. Jól van, kell az is. Viszont, rendezvényen ellenőriztek büfé kocsit, mondanám minden rossz szájíz nélkül, übermagyar üzemeltetője volt.No azt, hogy mibe kötöttek bele, nem fogom itt felsorolni. Nagyon semmibe nem tudtak.
Szegény büfés már mérgében azt mondta, menjenek, és ellenőrizzék ugyanilyen részletesen a szemben áruló cigány (nem sértés ez a szó) süteményárús sátrát is. Ugyanis rétest árult. Csak úgy. Csomagolás, fedett tároló nélkül. Meg aszalt nyümölcsöt, minden édességet, barna gyümölcsösládákba kiöntve. Becsületükre legyen mondva, a hatóság emberei oda mentek, nem sokáig voltak ott. Az egész rendezvényen hallani lehetett a cigányok üvöltését, hogy a purdénak enni köll, meg mit képzel, majd ő számlákat hurcol magával, nem is beszélve arról, hogy mint a hangyaboly , bújtak elő a született barna emberek, egész csoport. Három ellenőr volt. El is ódalogtak, amikor már elhanzott hogy a torkát vágják el, ha nem takarodik mind onnan. Mit tett a vásár-piac-rendezvény felügyelőség, rendőrség? Álltak, és a tökmagot köpködték. Nem, nem mentek oda.
Na, kérem szépen, saját hazájában a fehérbőrű kitelepülő kereskedő kevesebbet ér, mint a cigány?
/találkoztam rendes cigányokkal is/

282. anonim válasz 2008.07.16. 13:28:15

Minden fórumon, a nézet az hogy ne legyünk kirekesztőek, megkülönböztetőek. Nem vagyok. De akkor a hatóság se legyen az.
Miért írom? A tavaszi hadművelet után itt a nyári Kánikula hadművelet. Jól van, kell az is. Viszont, rendezvényen ellenőriztek büfé kocsit, mondanám minden rossz szájíz nélkül, übermagyar üzemeltetője volt.No azt, hogy mibe kötöttek bele, nem fogom itt felsorolni. Nagyon semmibe nem tudtak.
Szegény büfés már mérgében azt mondta, menjenek, és ellenőrizzék ugyanilyen részletesen a szemben áruló cigány (nem sértés ez a szó) süteményárús sátrát is. Ugyanis rétest árult. Csak úgy. Csomagolás, fedett tároló nélkül. Meg aszalt nyümölcsöt, minden édességet, barna gyümölcsösládákba kiöntve. Becsületükre legyen mondva, a hatóság emberei oda mentek, nem sokáig voltak ott. Az egész rendezvényen hallani lehetett a cigányok üvöltését, hogy a purdénak enni köll, meg mit képzel, majd ő számlákat hurcol magával, nem is beszélve arról, hogy mint a hangyaboly , bújtak elő a született barna emberek, egész csoport. Három ellenőr volt. El is ódalogtak, amikor már elhanzott hogy a torkát vágják el, ha nem takarodik mind onnan. Mit tett a vásár-piac-rendezvény felügyelőség, rendőrség? Álltak, és a tökmagot köpködték. Nem, nem mentek oda.
Na, kérem szépen, saját hazájában a fehérbőrű kitelepülő kereskedő kevesebbet ér, mint a cigány?
/találkoztam rendes cigányokkal is/

281. vállalkozó válasz 2008.07.08. 15:37:47
plc 2008.06.20. 19:45:12

Azért az érdekes, hogy vállalkozó lehetsz, szakmai képzettség, iskola nélkül, de sehova sem vesznek fel dolgozni, ha nincs papírod. Én voltam kisiparos \'90 előtt. Csak akkor kaphattál iparengedélyt, ha volt végzettséged és egyéb papírok. Így ki lehet szűrni a kontárokat.

Most is kell az okmányirodán vinned a szakirányú végzettségedet igazoló okmányt.
rnA gond az, hogy nagyon kevesen teszik időben meg. Így már decemberig elhúzódik, ill.az is lehet, hogy visszavonják az igazolványok csréjének kötelezőségét. Megint ki jár rosszul? Aki időban mozdul, és jogkövető, és esetleg, van nem egy beíratkozik egy 80, vagy 200 ezres tandíjú gyorstalpalóra. Ügyes! Sok pénz, de hova, és minek. Aki már 10-15 éve vállalkozik bebizonyította, hogy életképes. Mit találnak még ki?

280. plc válasz 2008.06.20. 19:45:12
szelektálás 2008.06.20. 18:22:35

azért most megtisztul a vállalkzói réteg. Az igazolványok megújítása körül sok érdekes eset van. Kénytelenek lesznek elvégezni azt a szakmát, amit eddig valahogy valamilyen engedéllyel csináltak. Másik oldalról viszont ezek a tanfolyamok 80e-nél kezdődnek. Jó bevétel az is,csak nem tudom hová?

Azért az érdekes, hogy vállalkozó lehetsz, szakmai képzettség, iskola nélkül, de sehova sem vesznek fel dolgozni, ha nincs papírod. Én voltam kisiparos \'90 előtt. Csak akkor kaphattál iparengedélyt, ha volt végzettséged és egyéb papírok. Így ki lehet szűrni a kontárokat.

279. szelektálás válasz 2008.06.20. 18:22:35
Egyetértek 2008.06.02. 06:53:34

azzal, hogy az amúgy alanyi jogon adott segélyt munkához kössék. Sok vállalkozó nyögi a munka nélkül élők, illetve a feketén dolgozók terheit. Aki be van jelentkezve, akinek engedélye van, azt ellenőrzik, a legkisebb hiányosságért büntetik, még a nem dolgozók röhögnek a markukba. Más a helyzet azon a téren, hogy a munkavállalás lehetősége is beszűkült. Ennek a rétegnek sok tagja felveszi a segélyt, és közben munkát vállal feketén. Törvényen kívüliek. Igen, helyes, ha ennek végetvetnek!

azért most megtisztul a vállalkzói réteg. Az igazolványok megújítása körül sok érdekes eset van. Kénytelenek lesznek elvégezni azt a szakmát, amit eddig valahogy valamilyen engedéllyel csináltak. Másik oldalról viszont ezek a tanfolyamok 80e-nél kezdődnek. Jó bevétel az is,csak nem tudom hová?

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index