Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

Ügyeletes gyógyszertár
Témaindító:

Hétfőn gyógyszertárba kellett volna menne, de sokáig dolgoztam. 20 óra után pár perccel értem oda a Szabadság téri gyógyszertárhoz. Tudtam, hogy már zárva lesz, de megszoktam, hogy ilyenkor indul az ügyeleti működés. Mire odaértem, már többen toporogtak a félig lehúzott rács előtt. Volt aki megpróbált csengetni, de hiába. Némi nézelődés után vettük észre az ablakon a papírt, hogy a héten a Malom gyógyszertár adja az ügyeletet. Nosza, irány a Malom. Ott hasonló a helyzet páran álldogálnak a bezárt ajtó előtt, van aki kopog, valaki a csengőt nyomja. Eltelik 5-6 perc, semmi mozgás, mire észreveszi valaki, hogy a nyitvatartási idő mellett ott az ügyeleti nyitvatartás ideje is. Az ügyelet kezdete 22.00 óra. Szóval adott egy megyeszékhely, ahol mintegy 110.000 lakos él, a környező településeken közel 30.000 és ebben a nagyvárosban két órán keresztül nem lehet gyógyszerhez jutni. Mit lehet tenni ilyenkor, ha sürgős a dolog. Vagy vár az ember két órát, vagy kocsiba ül és egy-másfél óra alatt elér legalább 2-3 olyan város ahol állandóan van ügyeletes gyógyszertár. Pedig kisvárosok Kecskeméthez képest. Ilyen baromság is csak Kecskeméten fordulhat elő! Ezt vajon ki szervezte ilyen okosan?

db/lap 
24. anonim válasz 2009.12.09. 19:31:24
anonim 2009.07.31. 12:28:59

Akkor ezért mondják sokan és kérik Zombort ,hogy \" Gábor,gyere ,gyere vissza mááár ....
rn

Miért keresztelték át az influenza nevet?
rn

23. anonim válasz 2009.12.09. 19:31:17
anonim 2009.07.31. 12:28:59

Akkor ezért mondják sokan és kérik Zombort ,hogy \" Gábor,gyere ,gyere vissza mááár ....
rn

Miért keresztelték át az influenza nevet?
rn

22. anonim válasz 2009.12.09. 19:30:14
pont 2009.07.30. 09:26:56

Lehet, hogy ez a jelen. Az én gyerekeim még a eü. reformnak nevezett ámokfutás előtt voltak kicsik. Én akkor szinte csak pozitív dolgokat tapasztaltam a csecsemő intenzíven (mert ott is volt az egyik srác) és az ügyeleti rendszerben is. Ez pedig tény, saját tapasztalat. Akkor is, ha itt nem sikk jót írni bármiről. Én akkor is leírom a jót és itt (is) megköszönöm az összes eü. dolgozó munkáját, amit a gyerekeimért végeztek. (Molnár Lajos és Horváth Ágnes nem tartozik közéjük.)

A sok gyógyszer káros is lehet !

21. beteg válasz 2009.08.17. 05:36:13

Isten attól őrizzen meg, hogy az egészségügybe visszatérjen. Mint polgármester is levizsgázott, azzal, hogy a munkája nem ér semmit. Nem hiába örültek amikor távozott a kórházból.

20. anonim válasz 2009.07.31. 12:28:59
plc 2009.07.30. 14:04:40

Néztél ma már tükörbe? Az én gyerekeim Orbán Viktor alatt voltak 10-12 év körüliek és nem egyszer ültem velük órákat az ügyeleten. Igaz - orvostól függően - volt olyan is, amikor percek alatt végeztünk. Az egészségügyben rengeteg dolgot lehetne javítani, ami nem kerül pénzbe. Ha az ott dolgozók a betegeket nem munkadarabnak néznék, és kezelnék, hanem emberként, hatalmasat javulna a megítélésük. Ha a doktor urak (?) egy kérdésre nem azt válaszolnák, hogy \"jobb magának ha nem tudja\", megint jobb érzéseket eredményezne. Ha az SZTK-ban az asszisztensekbeszélgetés- nevetgélés helyett a betegekkel foglalkoznának. Tudom, nekik is szükségük van nap közben egy kis pihenésre, kikapcsolódásra, de akkor azt ne a betegek előt tegyék. Ezeknek semmi közük ahhoz, hogy ki a miniszterelnök, vagy az EÜ miniszter.

rn

19. Anonim válasz 2009.07.30. 17:21:27

Lehet, hogy ez a jelen. Az én gyerekeim még a eü. reformnak nevezett ámokfutás előtt voltak kicsik. Én akkor szinte csak pozitív dolgokat tapasztaltam a csecsemő intenzíven (mert ott is volt az egyik srác) és az ügyeleti rendszerben is. Ez pedig tény, saját tapasztalat. Akkor is, ha itt nem sikk jót írni bármiről. Én akkor is leírom a jót és itt (is) megköszönöm az összes eü. dolgozó munkáját, amit a gyerekeimért végeztek. (Molnár Lajos és Horváth Ágnes nem tartozik közéjük.)

A gyermekeim 1992-ben, 1994-ben és 2001-ben születtek. Tehát a redszerváltás után. Bevallom a mostani rendelő emberségesebb, de előtte hosszú évekig azon a szűk folyosón ácsorogtunk órákat, se elegendő szék, sokáig még egy fogas se volt, se egy kis hely ahol a gyerekedet levetköztesd....Influenzás, téli időszakban az emberek egymás hegyén- hátán várakoztak a sorukra. És ez bizony az Orbán idejében is így volt. Az új ügyeletes rendelő csak kb. 1 és fél éve működik.

18. plc válasz 2009.07.30. 14:04:40
MRX 2009.07.30. 12:45:42

BUNKÓ VAGY!

Néztél ma már tükörbe? Az én gyerekeim Orbán Viktor alatt voltak 10-12 év körüliek és nem egyszer ültem velük órákat az ügyeleten. Igaz - orvostól függően - volt olyan is, amikor percek alatt végeztünk. Az egészségügyben rengeteg dolgot lehetne javítani, ami nem kerül pénzbe. Ha az ott dolgozók a betegeket nem munkadarabnak néznék, és kezelnék, hanem emberként, hatalmasat javulna a megítélésük. Ha a doktor urak (?) egy kérdésre nem azt válaszolnák, hogy \"jobb magának ha nem tudja\", megint jobb érzéseket eredményezne. Ha az SZTK-ban az asszisztensekbeszélgetés- nevetgélés helyett a betegekkel foglalkoznának. Tudom, nekik is szükségük van nap közben egy kis pihenésre, kikapcsolódásra, de akkor azt ne a betegek előt tegyék. Ezeknek semmi közük ahhoz, hogy ki a miniszterelnök, vagy az EÜ miniszter.

17. MRX válasz 2009.07.30. 12:45:42
plc 2009.07.29. 22:11:29

Gyűjtsél még egy kis nyálat, nehogy a nyelved odatapadjon!

BUNKÓ VAGY!

16. anonim válasz 2009.07.30. 10:11:08

Az én négy gyermekem meg a hetvenes-nyolcvanas években volt apró, és mindig minden rendben volt.

15. pont válasz 2009.07.30. 09:26:56
Anonim 2009.07.30. 08:07:08

Lehet, hogy neked szerncséd volt, vagy......Kruppos (tudod, amikor alig kap levegőt) gyerekkel rohansz az ügyeletre, majd odaérve azt tapasztalod, hogy orvos sehol, majd valamikor visszajön. Mert van akihez kimennek, van ekihez nem. Hogy is van ez???

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index