Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

zombor ezt olvasd el tanulj apádtól
Témaindító:

A személyiségi jogi perben a felperes, Orbán Viktor azt sérelmezte, hogy Veres János 2008. december végén a Népszavának adott nyilatkozatában azt mondta: ki mint él, úgy ítél, ha Orbán Viktornak lehetősége lenne rá, biztosan ellopná a Nemzetközi Valutaalaptól (IMF) kapott pénzt.Az ügyben eljáró bíró indokolásában azt mondta: véleménynyilvánításról és nem tényállításról van szó. \\\"Nyilvánvalóan senki nem gondolhatott arra, hogy a szó szoros értelmében 16 vagy akár 1 milliárd eurót valaki zsákban hazavisz és saját céljára használ fel\\\" - fogalmazott Pataki Árpád.

db/lap 
24. anonim válasz 2009.12.15. 23:28:54
anonim 2009.07.14. 15:49:36

Egyem a kis öntudatos fejed!
rnAzért tényleg nem áratana ismerned a jogszabályokat! Ekkora hülyeséget nem írnál különben. Hallottál már arról, hogy perképesség?

Persze,hogy \"hallottam\" a perképességről, sőt, azzal is tisztában vagyok, hogy jogi értelemben a felsoroltak közül csak a polgármester- de Ö viszont igen - perképes a Város nevében.
rnDe a képesség nem egyenlő a kötelességgel,
rnfőleg,ha ilyen hülyeségbe torkollik, mint ez esetben történt.Meg is szívta, rendesen.

23. xxx válasz 2009.12.15. 19:32:53

Valaki mondja meg, hogy az a nagy okos aki megtervezi Kecskemét egyirányú utcáit,járt-e már autóval. Úgy vannak kirakva a behajtani tilos táblák, hogy az autósnak, ha nem tud leállni, vagy rossz helyen fordul le, akkor semmi korrigálási lehetősége nincs, csak az ha újból körbe megy az egész városon, szerintem nagyon sok olyan autós is van, aki azért kénytelen végig menni a kis vagy nagykörúton , mert a táblák elterelik, és nincs lehetősége sehol sem lefordulni, sem visszafordulni. Ezzel is lehetne csökkenteni a város forgalmát ha ezek az iróasztal mellől eldöntött táblák máshogyan kerülnének kirakásra. Illetékes menjen már végig kocsival ezeken az utcákon és meglátja hova lyukad ki. A fél várost kell csak körbekocsikáznia.

22. autós válasz 2009.12.15. 12:52:32

Szerintem a városban már most se lehet közlekedni csak este.... tragikus állapotok vannak

21. anonim válasz 2009.12.09. 12:34:11

éljen király józsi

20. anonim válasz 2009.07.14. 15:49:36
anonim 2009.07.14. 12:22:20

Kedves Juris!
rnHa a \"név\" arra utal,hogy Kegyed jogász, akkor 1 (elégtelen). Már hogyne képviselné a Várost az Önkörmányzat? A kecskemétiek azért választották meg a képviselőket, meg a polgit, hogy ezt tegyék, azon a szinten, melyet a vonatkozó törvények megszabnak számukra. A parlamenti képviselők eseténem ugyanez a helyzet, hatványozottan igaz ez az egyéni körzetben megválasztott ogy-i képviselőkre.
rnAz ominózus följelentés amúgy tényleg hülyeség, de nem a fentiek miatt.

Egyem a kis öntudatos fejed!
rnAzért tényleg nem áratana ismerned a jogszabályokat! Ekkora hülyeséget nem írnál különben. Hallottál már arról, hogy perképesség?

19. sol válasz 2009.07.14. 13:33:38
Hortobagyi Istvan 2009.07.12. 11:50:13

Itt aztán vannak ám fejlemények! Öt hét a házam felújításával telt, de látom itt be kell avatkozni. Király Józsi barátom is leírta: el a kezekkel a központtól! Ki volt az a tudatlan, aki zsákutcába kerékpárutat tervezett? Az az érzésem, hogy a helyi Fidesz mindenáron be akarja dugózni a belváros forgalmát, és káoszt akar a központ közlekedésében. értsék már meg, hogy a városközpont úthálózata így is túlterhelt! Ha itt még külön parkolósávok és kerékpárutak épülnek, akkor a belváros közlekedésének végképp annyi!

T. fórumozók!
rn
rnVan olyan amiben egyet tudok érteni van amiben nem.
rnHortobágyi Úr! Járt már Pesten? Azok a túlterhelt utak nem a kecskemétiek.Viszonylag sokat közlekedem a nap minden szakában autóval. A délután fél négytől kb. 5ig tartó időszak az amikor tényleg sok autó van az utakon, de a kis és nagykörúton lévő lámpáknál is legroszabb esetben 2, maximum 3 váltásra át lehet menni.(A 3 vagy annál több lámpaváltásra átjutás meg nem a forgalomnak köszönhető legtöbb esetben hanem az autósoknak.A tanulóvezetőket megértemha lassúak egy kicsit na de a többiek? Miért kell megvárni a lámpás indulásnál hogy az előttem lévő eltávolodjon 2-3-4 kocsihosszra előttem és csak utána induljon el? Ezért van hogy max. 3-4 kocsi \"fér\" át egy zöldön.)
rnA zsákparkoló nekem sem szimpatikus ötlet, hogy valamiben egyet is értsünk.
rnPLC! Hogy érti hogy nem lehet közlekedni az Arany János utcában? A könyvtártól a központ irányába lehet szerintem minden gond nélkül haladni. A probléma a könyvtártól a buszpályaudvar irányába van. Én egyetértek vele hogy nyissák meg a forgalomnak, kapjon egy új burkolatot az úttest, két oldalon széles járdával. Nem lenne olyan kaotikus a helyzet mint most.Az autósok hülyeségét(azt, hogy minden talalatnyi helyre beáll, de azzal már nem foglalkozik hogy más elfér e az autójától) meg ne kenjük a városvezetésre.
rnVarga Úr? Ő ki? Ő a plakátos?
rnA perrel én sem igazán tudok azonosulni. Arra viszont rákérdeznék, hogy mi a gondja a plakát kihelyezőjének. Én tudom. Nincs neki politikai indíttatása vagy ehhez hasonló, csak eddig egyik várost vezető párttól/embertől nem kapott építési engedélyt a piac melletti kispiacára. Ő tudja miért nem kap, (nem is kaphat) de azért folytatja a pocskondiázást már 3 vagy 4 ciklus óta.

18. anonim válasz 2009.07.14. 12:22:20
juris 2009.07.14. 10:05:27

Természetesen nincs Ma.o-on perecedensjog, de ha egy bíróság hoz egy ítéletet és az jogerős lesz - bármilyen szinten is - arra azért - azonos tényállás mellett lehet hivatkozni más perben, jó eséllyel. Itt az a helyzet, hogyha valaki úgy látja, Zombort személyében támadták, akkor azért van neki bukta (el kell bírnia) ha pedig - mint ahogyan az látszik - az önkormányzatot, akinek nevében pert indított, akkor meg azért bukta, mert \"a város\"-ról volt szó az ominózus feliratban. Az önkormányzat semmilyen formában nem képviseli a várost. Ha \"Városháza\" lett volna, akkor más a helyzet.

Kedves Juris!
rnHa a \"név\" arra utal,hogy Kegyed jogász, akkor 1 (elégtelen). Már hogyne képviselné a Várost az Önkörmányzat? A kecskemétiek azért választották meg a képviselőket, meg a polgit, hogy ezt tegyék, azon a szinten, melyet a vonatkozó törvények megszabnak számukra. A parlamenti képviselők eseténem ugyanez a helyzet, hatványozottan igaz ez az egyéni körzetben megválasztott ogy-i képviselőkre.
rnAz ominózus följelentés amúgy tényleg hülyeség, de nem a fentiek miatt.

17. juris válasz 2009.07.14. 10:05:27
plc 2009.07.14. 09:18:17

Igaz, hogy Magyarországon nem elfogadott az un. "precedens jog", azaz ha egy bíróság egyszer egy ügyben valahogy ítélt, és az ítélet jogerőre emelkedett, az nem kötelezi a hasonló ügyekben eljáró bíróságokat a hasonló ítélkezésre, de van a legfelsőbb bíróságnak egy "ítélete", amely szerint a közszereplőknek jóval többet el kell viselni, mint egy magánembernek, ha vélemény nyilvánításról van szó. Egyszerűen úgy kellene élni és dolgozni a város vezetőinek, hogy ne lehessen ilyen véleményt nyilvánítani!
Anno azér készült el a kiskörút, hogy a városközpontból kitereljék a forgalmat. Most megin be akarják vinni az Arany János utcába? Így sem lehet már ott közlekedni!

Természetesen nincs Ma.o-on perecedensjog, de ha egy bíróság hoz egy ítéletet és az jogerős lesz - bármilyen szinten is - arra azért - azonos tényállás mellett lehet hivatkozni más perben, jó eséllyel. Itt az a helyzet, hogyha valaki úgy látja, Zombort személyében támadták, akkor azért van neki bukta (el kell bírnia) ha pedig - mint ahogyan az látszik - az önkormányzatot, akinek nevében pert indított, akkor meg azért bukta, mert \"a város\"-ról volt szó az ominózus feliratban. Az önkormányzat semmilyen formában nem képviseli a várost. Ha \"Városháza\" lett volna, akkor más a helyzet.

16. plc válasz 2009.07.14. 09:18:17

Igaz, hogy Magyarországon nem elfogadott az un. "precedens jog", azaz ha egy bíróság egyszer egy ügyben valahogy ítélt, és az ítélet jogerőre emelkedett, az nem kötelezi a hasonló ügyekben eljáró bíróságokat a hasonló ítélkezésre, de van a legfelsőbb bíróságnak egy "ítélete", amely szerint a közszereplőknek jóval többet el kell viselni, mint egy magánembernek, ha vélemény nyilvánításról van szó. Egyszerűen úgy kellene élni és dolgozni a város vezetőinek, hogy ne lehessen ilyen véleményt nyilvánítani!
Anno azér készült el a kiskörút, hogy a városközpontból kitereljék a forgalmat. Most megin be akarják vinni az Arany János utcába? Így sem lehet már ott közlekedni!

15. anonim válasz 2009.07.14. 08:09:54

Éppen ez a hír mutatja meg, a fideszes nagyképű és önhitt vezetők egyből perelnek, ha úgy vélik, valami sérti őket. Bezzeg ha ők sértenek mást, az normális. Orbán pont úgy perelt, mint Zombor. Egyébként a felirat tartalma sem sért senkit, mivelhogy véleményt mond egy egy jelenségről, amiről mindenki beszél, piacon, utcán és kuplerájban...Ezek szerint Zombor úr egyik felé sem jár....

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index