Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

Kecskeméti Lapok új tulajdonosi körrel
Témaindító: Anoním

Fidesz közeli vállalkozói kör kezébe került a Kecskeméti Lapok KFT.

db/lap 
82. anonim válasz 2008.01.12. 00:34:38

Tovább gyűrűzik a Szegedi Egyetem kérdőíves botrány. A
Fiatal Baloldal tiltakozott a felmérés egyes kérdései ellen.
A kérdéseket Haág zalán állította össze.

A Fiatal Baloldal (FIB) szegedi szervezete közleményben tiltakozott a Szegedi Tudományegye- tem Hallgatói Önkormányzata (EHÖK) és a Szegedi Tudományegyetem Polgáraiért Alapítvány által kezdeményezett, hallgatói aktivitást szondázó felmérés egyes kérdései ellen. Amint arról lapunkban korábban beszámoltunk, a felmérésben többek között azt tudakolták, hogy a diákok hajlandók lennének-e tüntetni a tandíj bevezetése ellen, illetve összecsapnának-e a rendőrséggel, ha az fel akarná oszlatni a demonstrációt.
98. anonim válasz 2008.01.12 00:17:15
A szegedi egyetem dékánja szerint Haág Zalán ( KLapok főszerk, az egyetem egykori hallgatója) etikátlanul jegyeztette be saját nevére és saját címére a nagy múltú egyetemi hallgatói lapot. A bölcsészkar alapítványa a bejegyeztetéskor hoppon maradt. Haág már megkezdte azt saját nevére. A dékán úgy nyilatkozott, hogy a Haág által megjelentetett lapnak semmilyen információt nem adnak. Szóval, csak, hogy tudjuk, miként dolgozik a főszerkesztő a médiumokban.
forrás: http://www.media.u-szeged.hu/linklap/linklapold/rmasod/bolcso.htm

81. anonim válasz 2008.01.12. 00:34:17
???? 2008.01.11. 18:31:50

Tudja valaki, hogy a Kecskeméti Lapok miért regisztráltatja a hiroshirek.hu domain-t?! Ti.: ez a címe a sok-sok éve futó Kecskeméti TV hírműsorának. Miért nem találnak ki más nevet? Miért nyúlják le ezt? Most komolyan, miért???

Mészáros így vág vissza. Tutira vette, hogy ő lesz a KTV-KLapok ura. Azt is tutira vette, hogy Marnitz lesz a befutó a KTV-nél. Nem így lett.

80. kobold válasz 2008.01.11. 21:27:57
okoska 2008.01.11. 20:28:54

Ha itt mindenki le is írja naponta többször, hogy szakembernek nulla az Oltyján, ő akkor sem fogja elhinni. Az ilyen emberekre, rá meg különösen jellemző, a pofátlan magabiztosság, miközben ugatja csak a "szakmát". De hangsúlyozom, nem született még meg az az ember, akinek ezt elhinné.

Talán most Neked...elhiszi végre !

79. okoska válasz 2008.01.11. 20:28:54
Anonim 2008.01.11. 12:52:44

Drága Jó Oltyán Úr!
Tudom, hogy Ön mindent tud a médiáról, ezen belül különösen az újságcsinálásról, de, ha megengedi, felhívom a figyelmét egy tévedésére.
A vezércikk a publicisztika műfajába tartozó cikk, amely szerzőjének (vagy a lapnak) a véleményét tükrözi.
Ami a Kecskeméti Lapokban megjelent, az nem vezércikk, hanem címlapsztori.
A kettő nem ugyanaz - remélem nem veszi zokon (pláne nem kioktatásnak!) - hogy kiigazítom.

Ha itt mindenki le is írja naponta többször, hogy szakembernek nulla az Oltyján, ő akkor sem fogja elhinni. Az ilyen emberekre, rá meg különösen jellemző, a pofátlan magabiztosság, miközben ugatja csak a "szakmát". De hangsúlyozom, nem született még meg az az ember, akinek ezt elhinné.

78. Oltyán válasz 2008.01.11. 19:04:57

Tudja valaki, hogy a Kecskeméti Lapok miért regisztráltatja a hiroshirek.hu domain-t?! Ti.: ez a címe a sok-sok éve futó Kecskeméti TV hírműsorának. Miért nem találnak ki más nevet? Miért nyúlják le ezt? Most komolyan, miért???

talán azért amiért a nem a városé a hiroshet.hu, vagy a kodalyvarsa.hu - valaki egyszer regisztrál egy címet és aztán ha tesz is fel alá valamit akkor az az övé, ha valakinek fontos, akkor pedig meg kell támadni, vagy meg kell venni.

A KTV jó eséllyel mehetne érte, de ez legyen már az ő dolga.

77. anonim válasz 2008.01.11. 18:42:49

Te ezt honnan vetted?

76. ???? válasz 2008.01.11. 18:31:50

75. Oltyán válasz 2008.01.11. 14:17:06
anonim 2008.01.11. 14:03:07

Oltyán tanitó bácsi! Hihetetlen magabiztossággal osztogatod a szakmai minősítéseket. Látszik, hogy ebben a megyében te vagy az egyetlen aki tudja, hogyan kell újságot csinálni. Gond nélkül megbírálod az összes kollégádat, mint egy tanító bácsi, kijavítod a hibáikat. Igazán nagyon jó, hogy van egy ilyen gondoskodó médiaszakember a megyében, aki mindenki fölött áll és mindennél többet tud. Csak azt az egyet nem értem, hogy akkor miért veszel át folyamatosan anyagokat, fotókat, témákat az általad lesajnált többi médiából.

Mert részleteiben jók.

74. Oltyán válasz 2008.01.11. 14:16:04
Anonim 2008.01.11. 12:52:44

Drága Jó Oltyán Úr!
Tudom, hogy Ön mindent tud a médiáról, ezen belül különösen az újságcsinálásról, de, ha megengedi, felhívom a figyelmét egy tévedésére.
A vezércikk a publicisztika műfajába tartozó cikk, amely szerzőjének (vagy a lapnak) a véleményét tükrözi.
Ami a Kecskeméti Lapokban megjelent, az nem vezércikk, hanem címlapsztori.
A kettő nem ugyanaz - remélem nem veszi zokon (pláne nem kioktatásnak!) - hogy kiigazítom.

én az on-line formáját látom és ott azt ahogyan megjelenik vezércikknek hívják... persze lehet, hogy buta vagyok és nem vezércik...? vagy mégsem?

73. anonim válasz 2008.01.11. 14:03:07
Oltyán 2008.01.11. 12:39:07

Valóban nem pártlap, de szerintem csak azért nem, mert az alkotóknak láthatóan fogalmuk sincs a politikai marketing eszköztárába sorolható "pártlap" feladatok ellátásáról. (Vagy pedig a helyi politikai elit, mint finanszírozó, a szerkesztői babérokat is magánál tartja... ami a lap munkatársainak a gerinckeménységét mutatja ugyan, de ők bizonyosan nem hibásak, hiszen mindenkinek meg kell élni valahogyan! És nem kell szégyellniük a kiszolgáltatottságukat sem, amíg a megyei sikoly úgy működik, ahogy...)

Viszont talán azért varrják rá az olvasók mégis a "pártlap" jelzőt, mert az utóbbi vezércikkükben is látható, hogy politikai nyomásra próbáltak a szerkesztők ebből a Farkas-féle lehallgatási ügyből anyagot készíteni. A témát ráadásul végtelenül rosszul fogták meg - sajnos, mint általában... (Aki nem hisz nekem nézze meg a lapok on-line oldalán, hogy az írás mennyire szétesett, aminek végtére is se füle, se farka - ez jól mutatja, hogy a téma nem alkalmas arra, hogy összefogottan bemutassák.
Egy rövid tömör hírnek jó, talán... de vezércikknek?

Persze én addig imádom a Kecskeméti Lapokat, amíg a mai esetlen formájában működik... gondolom értik miért :o)

Oltyán tanitó bácsi! Hihetetlen magabiztossággal osztogatod a szakmai minősítéseket. Látszik, hogy ebben a megyében te vagy az egyetlen aki tudja, hogyan kell újságot csinálni. Gond nélkül megbírálod az összes kollégádat, mint egy tanító bácsi, kijavítod a hibáikat. Igazán nagyon jó, hogy van egy ilyen gondoskodó médiaszakember a megyében, aki mindenki fölött áll és mindennél többet tud. Csak azt az egyet nem értem, hogy akkor miért veszel át folyamatosan anyagokat, fotókat, témákat az általad lesajnált többi médiából.

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index