Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

Gyurcsány Ferenc harmadik politikai baklövése.
Témaindító: Pelikán

Engem mindenki folyamatosan hülyének néz. Az a baj, hogy nem csak engem, hanem az embereket is hülyítik. Most, éppen Gyurcsány Ferenc, illetve az MSZP. Nem is tudom, miért csodálkozik a miniszterelnök, amikor folyamatosan hazugnak nevezik? Ilyen hibákat nem lehet elkövetni, vagy legalábbis büntetlenül nem. Miről is van szó? Természetesen az ingatlan adó körüli cirkuszról. Egyszerűen nem értem, ezt a logikát. Miért kell minden alkalommal támadási felületet adni az ellenzéknek? De ez még nem is fontos, miért kell ismét hitelvesztetté válni az emberek szemében? És, akkor csodálkoznak, hogy hazugnak nevezik őket. Mert, mi történt? Megszületett a koalíciós megállapodás. Lesz ingatlan adó. A múltkor, azt mondta a miniszterelnök, hogy nem lesz. Akkor, most mi van? Alapvetően, nem is ezzel van a bajom, illetve ezzel is. Holnaptól erről fog harsogni a sajtó. Ez se baj. A baj ott van, hogy megint nem tudják megmondani, milyen formában lesz. Akkor, meg minek dumálnak róla. Megint ott tartunk, hogy elhatároztunk valamit, csak még nem tudjuk, hogyan fog kinézni, és mibe fog kerülni. Ezzel csak feleslegesen borzolják a kedélyeket. És, akkor most jön a találgatás. Mindenkinek fizetni kell? Csak bizonyos érték felett kell fizetni? Mennyi lesz az alsó határ. Ki fogja megállapítani az ingatlanok értékét? És, még egy sor más kérdés. Mert, aki a lakbért, vagy a közös költséget alig tudja kifizetni, az hogy fog még adót is fizetni? Ja, lakbér. Az önkormányzati tulajdonú lakások után ki fizeti meg az adót? Például. Én, nem azt mondom, hogy a százmilliós ingatlanokra ne vessenek ki ingatlanadót, habár ez is meggondolandó, de aki egy ilyen ingatlant fenn tud tartani, valószínűleg nem okoz neki gondot ezt az adónemet kifizetni. Csakhogy én attól félek, hogy ezeknek az ingatlanoknak a tulajdonosai azonnal felértékeltetik a házukat néhány százezer forintra, és kevesebbet fognak fizetni, mint én az 50 négyzetméteres lakásomért. Vagy, egyszerűen ráíratják a gyerekre és hajtsák be azon. Vagy, mi van azzal, akinek a tulajdonában, mondjuk a szülők laknak haszonélvezőként. Vagy, negyedrészben tulajdonos egy ingatlanba, mert az egyik szülő elhunyt, a másik ott él, de van egy testvére. Persze lehet azt mondani, hogy ez majd kiforrja magát, de könyörgöm, ez nem bor. Mi van e mögött? A koalíció? Nos, szerintem igen. Azt, nem tudom, hogy mikor veszi már észre az MSZP, hogy az SZDSZ folyamatosan zsarolja. Nem, hiszem, hogy jót tett az SZDSZ-nek ez a fiatalítás. Azt látom, az SZDSZ folyamatos bizonyítási kényszerben van. Mondjuk, ezt nem csodálom, ahogy most állnak. Minden esetre, észrevehetné már az MSZP is, hogy a nyúl kezdi vinni a puskát. Azt, nem tudom, mitől félnek? A koalíció szakadásától? Lehet. De, nem hiszem, hogy ettől még mindenben meg kéne hajolni az SZDSZ előtt. Nem igazán népszerű ez, már az MSZP szimpatizánsok, és ami lényeges a választmány, vagy a parlamenti frakció szemében sem. Mert, mi van, ha a partner kilép a koalícióból? Kisebbségben kell kormányozni. Lehet úgy is. Ezt, nem tudja az SZDSZ? Mert, abban a pillanatban, hogy megszakítja ezt a szövetséget, lőttek a kormányzati pozícióknak és nagy valószínűséggel 2010-ben még parlament közelébe se kerülnek. Gondolom ezt ők és az MSZP is nagyon jól tudják. De, ha ez így megy tovább, akkor tényleg megnézheti magát Gyurcsány és a koalíció.

db/lap 
7. anonim válasz 2007.07.03. 22:59:03
Pelikán 2007.07.03. 21:49:01

"20. Mert mondom néktek, hogy ha a ti igazságotok nem több az írástudók és farizeusok igazságánál, semmiképen sem mehettek be a mennyeknek országába.
21. Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne ölj, mert aki öl, méltó az ítéletre.
22. Én pedig azt mondom néktek, hogy mindaz, aki haragszik az ő atyjafiára ok nélkül, méltó az ítéletre: aki pedig azt mondja az ő atyjafiának: Ráka (Ráka=bolond; megj:Pelikán), méltó a főtörvényszékre: aki pedig ezt mondja: Bolond, méltó a gyehenna tüzére." (Máté Evangyélioma 5. rész)

“Aki gyűlöli az ő atyjafiát, mind embergyilkos az” (1 Jn 3:15)

“Ám haragudjatok, de ne vétkezzetek!” (Ef 4:26)

Nos, most jól el vagyunk.

Üdv:

a Gátőr

Sajnos nem értette meg a lényeget: az igazság soha sincs középen.

6. Pelikán válasz 2007.07.03. 21:49:01
anonim 2007.07.03. 20:28:40

A langyosakat kiköpé a szájából az Úr. (Biblia)

"20. Mert mondom néktek, hogy ha a ti igazságotok nem több az írástudók és farizeusok igazságánál, semmiképen sem mehettek be a mennyeknek országába.
21. Hallottátok, hogy megmondatott a régieknek: Ne ölj, mert aki öl, méltó az ítéletre.
22. Én pedig azt mondom néktek, hogy mindaz, aki haragszik az ő atyjafiára ok nélkül, méltó az ítéletre: aki pedig azt mondja az ő atyjafiának: Ráka (Ráka=bolond; megj:Pelikán), méltó a főtörvényszékre: aki pedig ezt mondja: Bolond, méltó a gyehenna tüzére." (Máté Evangyélioma 5. rész)

“Aki gyűlöli az ő atyjafiát, mind embergyilkos az” (1 Jn 3:15)

“Ám haragudjatok, de ne vétkezzetek!” (Ef 4:26)

Nos, most jól el vagyunk.

Üdv:

a Gátőr

5. anonim válasz 2007.07.03. 20:28:40
Pelikán 2007.07.02. 23:09:28

Kedves Anonim!

Ön, egyre agresszívabb. Miért idegeskedik? Ez lenne Önnek a párbeszéd?

Elég sajátos felfogása van. De, el kell keserítenem, nem vagyok szerelmes, legalábbis a szocikba és a többi pártba nem. Még csak hívő sem vagyok, főleg nem Orbán vagy Gyurcsány hívő. Önnek nagyon nem tetszik az, ha nekem negatív véleményem van mondjuk a kormány és az MSZP tevékenységéről. Ezt, nem tudja hova tenni. Ez, nem baj, ezért nem kell szitkozódni. Az a gyengeség jele.

Üdv:

a Gátőr

A langyosakat kiköpé a szájából az Úr. (Biblia)

4. Pelikán válasz 2007.07.02. 23:09:28
anonim 2007.07.02. 10:08:26

Maga szereti a szocikat, beszélje meg velük!
Felőlem a fene is megeheti őket, gyurcsányostul, kókásul!

Kedves Anonim!

Ön, egyre agresszívabb. Miért idegeskedik? Ez lenne Önnek a párbeszéd?

Elég sajátos felfogása van. De, el kell keserítenem, nem vagyok szerelmes, legalábbis a szocikba és a többi pártba nem. Még csak hívő sem vagyok, főleg nem Orbán vagy Gyurcsány hívő. Önnek nagyon nem tetszik az, ha nekem negatív véleményem van mondjuk a kormány és az MSZP tevékenységéről. Ezt, nem tudja hova tenni. Ez, nem baj, ezért nem kell szitkozódni. Az a gyengeség jele.

Üdv:

a Gátőr

3. plc válasz 2007.07.02. 13:02:00
Pelikán 2007.07.01. 21:54:31

Most olvastam végig a koalíciós megállapodás mellékletét. A fenti megállapításokhoz hozzá kell tenni a nyugdíjkérdést, amiben teljesen mást olvastam napokkal ezelőtt. Ez, vonatkozik a nyugdíjkedvezményekre, úgy mint rendőrök, katonák, bányászok stb.

Megállt az eszem az oktatók közötti teljesítmény-alapú differenciálás kérdésében. Persze, lehet, hogy csak én nem értem, de hogy fogják eldönteni ki a jobb? Aki jobban magyarázza el a honfoglalást, vagy a sinustételt? Ez, még talány számomra.

Hát, ez a nap a meglepetések napja volt.
Most, megint kapkodást látok. Annyira begyorsítottunk reform ügyileg, hogy előbb-utóbb felszállunk, vagy el.

Üdv:

a Gátőr

A teljesítmény mérésre elég jó eljárásokat dolgoztak ki az oktatási területen is. Amit én hiányolok benne, hogy az önellenőrzés-mérés és főnök-beosztott véleményezés mellé miért nem kerülhetett be a kollegák véleményezik egymás munkáját módszer? Akkor lenne teljes a rendszer.

2. anonim válasz 2007.07.02. 10:08:26
Pelikán 2007.07.01. 21:54:31

Most olvastam végig a koalíciós megállapodás mellékletét. A fenti megállapításokhoz hozzá kell tenni a nyugdíjkérdést, amiben teljesen mást olvastam napokkal ezelőtt. Ez, vonatkozik a nyugdíjkedvezményekre, úgy mint rendőrök, katonák, bányászok stb.

Megállt az eszem az oktatók közötti teljesítmény-alapú differenciálás kérdésében. Persze, lehet, hogy csak én nem értem, de hogy fogják eldönteni ki a jobb? Aki jobban magyarázza el a honfoglalást, vagy a sinustételt? Ez, még talány számomra.

Most, megint kapkodást látok. Annyira begyorsítottunk reform ügyileg, hogy előbb-utóbb felszállunk, vagy el.

Üdv:

a Gátőr

Maga szereti a szocikat, beszélje meg velük!
Felőlem a fene is megeheti őket, gyurcsányostul, kókásul!

1. Pelikán válasz 2007.07.01. 21:54:31

Üdv:

a Gátőr

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index