Hírös.Index logo
Főrovatok
Mellékletek
h i r d e t é s
Alrovatok
design-top

Hírlevél
Adja meg e-mail címét:

Dávid szerint a kommunizmus visszaosont a politikába
Témaindító: Pelikán

Elgondolkodtató gondolatok. Ez sokaknak nem fog tetszeni. Az elvakultaknak főleg nem. A második bekezdés, meg pláne nem. Miért, mert most ezzel bolondítják a "népet" és nem szép dolog, ha felnyitják a polgár szemét. Dávid szerint a kommunizmus visszaosont a politikába. A kommunizmus kaméleonként idomult a megváltozott környezethez és a populizmus álarcát felöltve visszaosont a politikába - mondta Dávid Ibolya szombaton a somlóvásárhelyi nagyréten, az MDF hagyományos Szabadság-napi megemlékezésén, több száz érdeklődő jelenlétében. "A populizmus politikai kalandorként a valódi megoldások helyett a hatalom megszerzését állította a politikája középpontjában - tette hozzá a Magyar Demokrata fórum (MDF) elnöke. Dávid Ibolya szerint a politika - mivel hátat fordított a valóságnak - gyermek mesévé vált; s abban a jó, a rossz, a szeretem, a gyűlölöm, a herceg és a sárkány szerepe "aszerint változik, hogy melyik párt meséli el". "Az állam pedig megszerzendő kinccsé, a hatalom puszta eszközévé vált" - vélekedett az MDF elnöke. Szerinte a populisták "unos-untalan azt szuggerálják", hogy az egyénnek nem feladata a magáról való gondoskodás, hanem majd "az állam gondoskodik róla és gondolkodik helyette". Dávid Ibolya szerint a populisták azt mondják, hogy "a szabadság méltósága luxus, mert káoszt teremt, az alávetettség viszont biztonságot ad". "Az intézményesített értékek cinikus és tudatos eljelentéktelenítésével bekövetkezett értékválságot kihasználva, a pártokat már nem köti a józan ész és a felelősség" - fogalmazott az MDF elnöke. "Minket, valódi konzervatívokat azonban a populizmus tündérmeséje soha nem tudott megtéveszteni" - hangsúlyozta az ellenzéki politikus, rámutatva arra, hogy demokratikus álcájában is felismerték a kommunizmus szellemét. Mint mondta: "felismertük a semmitmondó kampányokban, a középosztály rovására folytatott ígéretlicitekben, az Országyűlésből való ki-bevonulásban, a politikusok utcai hangoskodásában és felismerjük a reformok önkényességében". "Tudatosítsuk magunkban a populizmus elleni kérlelhetetlen fellépés szükségességét!" - szólította fel a jelenlévőket Dávid Ibolya. Az MDF elnöke szerint "egy nemzet csak úgy lehet erős, ha a kormányzat nem maga akarja a polgárai számára kijelölni az üdvösség útját, hanem azért dolgozik, hogy a szabadság, a verseny, a piac (...), a kapitalizmus teremtsen jólétet". Dávid Ibolya szerint mindkét nagy párt ugyanazt a szavazatmaximáló stratégiát követi: a nyugdíjasokat és a szegényeket segélyekkel próbálja elérni, a legbefolyásosabb, leggazdagabb rétegekkel pedig "szüntelenül keresi a különalkuk és támogatások lehetőségeit". Szerinte arról viszont mindenki hallgat - kivéve az MDF-et -, hogy a "segélyeket a szegényeknek, támogatást az elitnek stratégiát és az ennek érdekében konzervált, kiskapuktól hemzsegő elosztórendszert a középosztály adó- és járulékbefizetéseiből tartják fent". A konzervatív politikus hangsúlyozta, hogy az MDF "Magyarország fejlődésének kulcsát a kommunizmus és a populizmus által egyaránt sújtott középosztályban látja". Dávid Ibolya szerint "a populizmus fél évtizedes ámokfutása sokak szemét kinyitotta és egyre többen ismerik fel, hogy be kell fejezni azt a feladatot, amit Antall József és az MDF 1990-ben megkezdett".(MTI)

db/lap 
15. Pelikán válasz 2007.06.26. 11:47:11

Megkövetem Oltyán Józsit!

Nos, tévedni emberi dolog, hát ez velem is előfordult. Az amit a Dávid Ibolya a populismusról elmondott szerintem nagyon jó, de ahogy Oltyán Józsi mondta, már én is majdnem elhittem, hogy az MDF egy tisztességes párt lett.

Hát, Uraim, tévedtem!

Ma reggel véletlenül hallottam a királyi Tv-ben nyilatkozni volt igazságügyi miniszterünket. Gyorsan le kellett ülnöm. Mert, mit is mondott ez a szeplőtlen asszonyság. Az olajügyes titkosítások feloldhatatlanságának a bűnöse a 2002-től hatalmon lévő kormány - koalíció. Azt mondta, hogy egyszer 1999-ben, másodszor 2001-ben titkosították ezeket a dokumentumokat, de ő nem is tudott róla. Illetve, mint igazságügy miniszternek ebben nem volt kompetenciája. Ebben még lehet talán igazság is. Aztán azt mondja, hogy 3 évenként felül kell vizsgálni ezeket a dokumentumokat, miért nem tette meg a mai koalíciós kormány? Nem miniszter, kormány. Nos, '99 és 2001 között hány év telt el? Ki a fene kormányzott '98 és 2002 között? Mikor vizsgálódott az Olajbizottság?

És, a hab a tortán, amikor azt kérdezik tőle, hogy ez az egész olajügy a kormányüléseken nem hangzott el? - szemrebbenés nélkül mondja, hogy nem. Ez, nem kormányzati kérdés volt. Akkor, most mi a baj a kormányzattal. Ha akkor nem az volt, mitől vált azzá?

Persze, nyugodtan mondhat bármit, mert a Fidesz kormány regnálása alatt, a kormányülésekről semmilyen dokumentum nem készült.

Nos, elásta magát a szememben az MDF is. Tényleg elfogytak a pártok. Nincs kire szavazni.

Igaz, ez nem populismus volt. Ez egyszerűen a felelősség szemét módon való elhárítása.

Józsi, Neked volt igazad!

Üdv:

a Gátőr

14. plc válasz 2007.06.25. 13:59:43
Anoním 2007.06.25. 10:16:07

Ajjaj!
A megvert újságírónő nyilatkozta hogy a velejéig korrupt mdf és fidesz ne játtsza el az országmentő szerepét.
A komcsik és az szdsz legalább hallgat, nem is akarnak becsületesnek láttszani. Olyanok amilyenek. Úristen!

Egyszer egy okos ember azt mondta, hogy "Nem elég becsületesnek látszani, annak is kell lenni." Vajon miért titkosíttatták ilyen hosszú időre az olajos dokumentumokat az akkori FIDESZ vezetői, amellett, hogy minden oldalról akadályozták a vizsgálatot? Egy demokráciában nem engedhető meg egy ilyen titkosítás. Egyik oldalról sem. Sajnos nem csak valós államtitkokat zárolnak, hanem mindent, amiről kiderül, hogy valakinek egy egész láda vaj van a füle mögött. Ha a szocik titkosítanak, ugyanez a véleményem. Sajnálom, hogy a Centrum párt ilyen rosszul indult, lehetett volna belőle valami.

13. Pelikán válasz 2007.06.25. 12:14:18
komondor 2007.06.25. 10:12:35

Nincs olyan párt. Ez a véleményem a mai magyar politikusokról. És ezzel nem vagyok egyedül.

Ebben, Neked igazad lehet. Sőt igazad van. Én is érzékelem, hogy nagyon sokan szeretnének egy olyan pártot, vagy politikai erőt ami más mint ezek. Csakhogy, ennek kicsi az esélye, szerintem. Nem bánnám, ha színesebb lenne a politikai paletta, az általában jót tesz a demokráciának. Persze itt nem a szélsőségesekre gondolok, de azon is minden demokráciában megtalálhatók.

Egyben azért gondolom, egyetérthetünk. A pártok azért alakulnak, hogy beleszóljanak az ország, vagy egy közösség irányításába, magyarul a hatalom gyakorlói, vagy részesei legyenek. Különben miért hívnák létre?

Üdv:

a Gátőr

12. Anoním válasz 2007.06.25. 10:16:07

Ajjaj!
A megvert újságírónő nyilatkozta hogy a velejéig korrupt mdf és fidesz ne játtsza el az országmentő szerepét.
A komcsik és az szdsz legalább hallgat, nem is akarnak becsületesnek láttszani. Olyanok amilyenek. Úristen!

11. komondor válasz 2007.06.25. 10:12:35
Pelikán 2007.06.24. 22:55:44

Szerinted, melyik az a párt, amelyik nem a hatalomra törekszik? Ez így olyan, mintha az USA-ban azt mondanánk, hogy a demokraták és a republikánusok azért csinálnak választási kampányokat, hogy ne kerüljenek hatalomra. Igaz, ott nem csak a zsírosbödönért folyik a harc. Azért hoztam ezt a példát. Valószínűleg ott kevesebb a megélhetési politikus.

Üdv:

a Gátőr

Nincs olyan párt. Ez a véleményem a mai magyar politikusokról. És ezzel nem vagyok egyedül.

10. Anoním válasz 2007.06.25. 09:31:14

Az olajbűnözés az mdf-kdmp kormány alatt kezdődött. Szándékosan hoztak olyan törvényeket hogy ezermilliárdokat lehessen elllopni az állami bevételekből,hangzott el a Napkelte 06.25-i műsorában. A fidesz ellehetetlenítette a Pallag féle olajbizottság működését,mondták a riportalanyok.Az mszp-szdsz hallgatott és most is hallgat az ügyről,nem oldják fel a 200 évre titkosított anyagokat.A megvert újságírónő szerint korrupt és romlott az összes parlamenti párt, úgy ahogy vannak!!!! Hát igen! Ezeket valakik 1988-ban beterelték az ellenzéki kerekasztalhoz,ők lettek a kiválasztottak,közösek az érdekeik. Egyetlen alulról szerveződő párt van itt 1945 óta, a Jobbik, de őket a III/III-as Csurka fogja tönkretenni. Ez a forgatóköny,sajnos.

9. plc válasz 2007.06.25. 08:18:28
anonim 2007.06.25. 01:23:49

A "megélhetési politikus" kifejezés, a maga sanda lefikázó zöngéjével, egy méretes baromság!
A politika a demokráciákban szakma, nem keveseknek hivatás. Egész embert kíván, igazság szerint nem is lenne szabad megengedni azt, hogy mellette más, főleg gazdasági életbeni állása legyen az egyébként hivatásos politikusoknak.
Nyilvánvaló, hogy az sokkal visszataszítóbb, ha pl. a miniszterelnök ahelyett, hogy csak azzal foglalkozna, ami a dolga lenne, a vállalatai jövedelméből, ami éves átlagban legalább a tízszerese a hivatali fizetésének, él és ehhez képest osztja az eszet a megélhetésről, másoknak, akik atöredékéből élnek annak az összegnek, amiből ő.

Érdekes meglátás. Bár a miniszterelnök (a mostani) nem politikusként gyarapította a vagyonát. Kóka sem. Ez nem mondható el az előző miniszterelnökről és csapatáról.
SOk országban szinte elvárás, hogy a vezető politikusok vagyonos emberek legyenek, hogy ne a politikai kapcsolatból szerezzenek nagy vagyonokat. Ha a politikusság hivatás lenne, akkor az országgyűlésből nem vonulnának ki egy párt képviselői ha a miniszterelnök beszél. A hivatás mást jelent. Ők csak szórakoznak nem kevés pénzért. A mi pénzünkből.

8. Pelikán válasz 2007.06.25. 01:57:27
anonim 2007.06.25. 01:23:49

A "megélhetési politikus" kifejezés, a maga sanda lefikázó zöngéjével, egy méretes baromság!
A politika a demokráciákban szakma, nem keveseknek hivatás. Egész embert kíván, igazság szerint nem is lenne szabad megengedni azt, hogy mellette más, főleg gazdasági életbeni állása legyen az egyébként hivatásos politikusoknak.
Nyilvánvaló, hogy az sokkal visszataszítóbb, ha pl. a miniszterelnök ahelyett, hogy csak azzal foglalkozna, ami a dolga lenne, a vállalatai jövedelméből, ami éves átlagban legalább a tízszerese a hivatali fizetésének, él és ehhez képest osztja az eszet a megélhetésről, másoknak, akik atöredékéből élnek annak az összegnek, amiből ő.

Én is üdvözlöm e hajnali órában! Írja ezt a megélhetési politikus témát komondornak, legyen szíves. Én az ő sanda lefikázó kifejezését csak használtam. A politikusi szakmával egyetérthetünk, de amit a végén indoklásként leírt az ellentmond az első megjegyzésének. Nézzen már körül a nyugati, vagy az USA demokráciák politikusainak megélhetési témájában. Tudja, ez úgy néz ki, hogy ott 19 évesen nem igazán kerülnek vezető politikai beosztásba emberek. A politikai karrierüket kicsit másképp építik fel, mint kis hazánkban, ezt követően osztják az ÉSZT. (az eszet, nem magyaros). Ügyeljünk a helyesírásra!

Jó reggelt!

Üdv:

a Gátőr

7. anonim válasz 2007.06.25. 01:23:49
Pelikán 2007.06.24. 22:55:44

Szerinted, melyik az a párt, amelyik nem a hatalomra törekszik? Ez így olyan, mintha az USA-ban azt mondanánk, hogy a demokraták és a republikánusok azért csinálnak választási kampányokat, hogy ne kerüljenek hatalomra. Igaz, ott nem csak a zsírosbödönért folyik a harc. Azért hoztam ezt a példát. Valószínűleg ott kevesebb a megélhetési politikus.

Üdv:

a Gátőr

6. Pelikán válasz 2007.06.24. 22:55:44
komondor 2007.06.24. 21:37:58

Dávid Ibolya és társai ugyanolyan megélhetési politikusok, mint a zöm. Ugyanúgy a hatalmat akarják, ugyanúgy a zsírosbödön a céljuk, mint a többinek.

Üdv:

a Gátőr

db/lap 
Új hozzászólás

h i r d e t é s

design-bottom
design-top
design-bottom
design-top
Kecskemét Baja Kiskőrös Kiskunhalas Kiskunmajsa Nagykőrös Galéria Soltvadkert
Bácsalmás Kalocsa Kiskunfélegyháza Kunszentmiklós Lajosmizse Tiszakécske És a többi...

p a r t n e r e i n k

01fokusztakarek 02_opticon adrenalin dunaaszfalt frittmann malom malom_mozi mti royalsekt szentkiralyi
design-bottom
© 2001-2012 Hírös.Index